Явор Гечев: Няма да позволим нерегламентиран внос на плодове и зеленчуци

  • 05 юли 2013 07:43

  • 2306
  • 6
Явор Гечев: Няма да позволим нерегламентиран внос на плодове и зеленчуци
©

Не смятам, че съм обидил някой. Сегашният стандарт за кисело мляко е перфектен спрямо хигиенните условия. Аз имам съмнение относно използването на бактериите в млякото. Стандартът е добър и вчера вечерта ние си стиснахме ръцете с млекопреработвателите и продължаваме напред.

Това каза пред камерите на Нова телевизия Явор Гечев, който е заместник-министър на земеделието. Той коментира стандартите за храните и протестите на зеленчукопроизводителите. Хората търсят българската продукция. Трябва да имаме БДС стандарти за храните, които да гарантират, че всички вложени материали вътре са изцяло български. Нека си остане стандартът "Стара планина", но при него да е ясно, че не всички съставки са български, категоричен беше Гечев. Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на направи не лоши неща за стандартите. Държавата трябва наистина да гарантира, че тези стандарти се спазват. Стандартите гарантират качество. Потребителят трябва да има избор и трябва да знае какво консумира, обясни Гечев.

Всички добри неща, които сме заварили от предишните управляващи, ще ги запазим и ще ги доразвием. Тези неща обаче, които не са ефективни ще ги променим. Хората трябва да са убедени, че работим за тях. Няма да позволим нерегламентиран внос на плодове и зеленчуци, обеща Гечев по темата за земеделските протести. Странни са ми тези дебати, които Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г се опитва да води с министър Димитър ГрековДимитър Греков Проф. Димитър Греков е специалист по бубарство и преподава в пловдивския аграрен университет по. Искам да кажа следното нещо. Аз ясно осъзнах каква е разликата между политическо говорене и реални действия. Общото намаление на бюджета в ЕС е с близо 6 млрд. евро. Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г не е прав, защото той не изказал дори мнение по този въпрос, обясни Гечев. Държавата трябва да защити интересите на земеделските производители. Печалбите трябва да се разпределят по равно между търговци и производители. Трябва да стимулираме българските граждани да купуват българска продукция. Трябва да ползваме всички механизми, за да помогнем на хората, които работят на полето. Това иска време, но аз съм убеден, че ще се справим, завърши Гечев.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2306 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
ахмм

2013.07.05 | 13:37

6
тоя бързо обърна палачинката! оня ден друго плямпаше! смешни душици, марш от властта, превратаджии!!!
Млекопроизводител

2013.07.05 | 13:37

5
Тоя глупак никой не го коментира.Орешарски,това ли са ти кадрите?
Това го чуваме от години

2013.07.05 | 13:37

4
Та нали вашите обкръжения извършват тоя внос ! Кой може има пари за стотици тонове ДАЛАВЕРА ????
dido

2013.07.05 | 13:37

3
ами може да почнете от по високо мито за вносната продукция и приемането на закон за не повече от 100-150% разлика в цената между производител и краен купувач. ще има рев че се бъркате в пазарната икономика, но реално погледнато това си е защита на българския народ. не може цените да се определят от прекупвачите. цената да се определя от производителя.

2013.07.05 | 13:37

2
Абе утрепко, в тая държава няма нерегламентиран внос ! Това ще рече че на границите няма никой !?? Много си млад и още повече прост ! Не залъгвай хората ! Попитай митниците колко запитвания имат до Турската търговска камара за истинноста на издадените от тях фактури и сертификати ! Ще ти отговорят че са хиляди и във всички пише че са верни ? И понеже сме в ЕС, а той има договори за безмитен внос и преференций с Турция не можем нищо да направим, защото те ще се жалват там от нас , и тежко ни ! Има начини да спреш тази инвазия на Турски, Гръцки и други стоки, но ти нямаш акъла ! Пак ще ти кажа - много си млад и прост ! Дипломите дето ги имаш не струват и 2 ст., за това не се иска дипломи а акъл и опит, т.е. дъги години работа, а ти такова нещо нямаш ! Жалко за родните производители, те не заслужават това ! За да има държава, трябва да има и държавно отговорни мъже ! Но ти не си и това !
REDvayler

2013.07.05 | 12:02

1
В България подготвените да коментираме темите за земеделието по същество много рядко сме във форумите. За разлика от винаги готовите хейтъри и гербави калинки

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини