Млекопреработватели: Явор Гечев се подиграва с труда ни

  • 04 юли 2013 11:01

  • 2207
  • 9
Млекопреработватели: Явор Гечев се подиграва с труда ни
©

Асоциацията на млекопреработвателите поиска спешна среща с министъра на земеделието проф. Димитър Греков по повод твърдения на зам.-министъра Явор Гечев в телевизионно предаване. На срещата трябва да бъде обсъдена единна, ясна и държавническа позиция по въпросите на млекопреработването.

"Участието на г-н Гечев ние - млекопреработвателите - приемаме като проява на некомпетентност, очевидно непознаване на проблемите в бранша на млекопреработването и явен стремеж към евтин популизъм", се казва в декларацията.

Според тях, зам.-министърът е показал непознаване на практиките за създаване на стандартите, по които сега се произвеждат кисели млека и други млечни продукти, които се продават на пазара и се изнасят в други страни.

"Заместник-министърът искаше да се хареса на "улицата", като заяви, че в България няма кисело мляко, че се произвежда само йогурт. На г-н Гечев очевидно не му е известно колко усилия се положиха от страна на Асоциацията на млекопреработвателите в България, на много научни звена и научни работници, на производители на сурово мляко и преработватели да се разработят не само стандартите, да се внедрят, но и да се създадат редица документи - наредби и правилници, които да гарантират качеството на българските млечни продукти. В този смисъл г-н Гечев не само подцени, той се подигра с труда на хората, които се борят за утвърждаването на българските млечни продукти произведени по оригинални български технологии сред потребители в страната и по света", се казва в декларацията.

Последвайте канала на

2207 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2013.07.11 | 17:13

8
ГЕЧЕВ Е КОМУНИСТ И ТОВА МУ Е ОБИЧАЙНОТО ПОВЕДЕНИЕ. ВСЕКИ КОМУНИСТ СЕ ПОДИГРАВА С ТРУДА НА НАРОДА.

2013.07.11 | 17:22

9
Абе какво гледате кой бил комунист,кой капиталист.Тия-"млекарите" вече 20 години ни тъпчат с различни сурогати,който са вредни,безкрайно вредни,но никой не смее да го докаже.Защото става въпрос за Милиарди печалба,при почти никакви разходи.Едно е да купуваш истинско мляко(за да произведеш,кисело,сирене,кашкавал)друго е вноса с хиляди тонове на суха заготовка от Китай.Съотношение почти 1:10.Е,как няма да скачат.Ще вият,като глутница,ако трябва!

2013.07.10 | 00:34

7
Действително олигархията веднага скочи, когато се изнасят реални факти. А всеки в къщи вижда колко време издържат киселите млека. Нека не си затваряме очите и не кажем на висок глас:Стига са ни залъгвали с измислени продукти на високи цени и понеже това намалява печалбите им веднага от асоциацията на млякопроизводителите скочиха, но баста.
Киселото мляко

2013.07.08 | 14:05

6
Не искам по нови технологии. Искам по бабината технология!

2013.07.08 | 11:04

5
"Експертите" на Станишев и Орешарски.
ГРЕШКА-КАТАРЗИС-ИЗВИНЕНИЕ

2013.07.08 | 11:00

4
ГРЕШКА-КАТАРЗИС-ИЗВИНЕНИЕ. Това трябва да влезе в учебниците по полит-икономика! Въпроса е обаче дали КОМУНИСТ е способен така лесно да изживее катарзис (КАТАРЗИС: Душевно или Духовно Пречистване чрез силни трагични, емоционални сблъсъци и преживявания.)
T

2013.07.08 | 10:59

3
xaide zemedelci i jivotnovudi na PROTEST TEZ TRQBVA DA SE MAHNAT O PARLAMENTA VIJDATE SAMI KVI GI ZABURKAHA

2013.07.08 | 10:57

2
Много ясно, че няма кисело мляко(такова, каквото трябва да е) к'во ми скачат, като ощипани госпожици! Бах т'ва кисело мляко, нарочно съм си правил експеримент и ... О, чудо, "киселото мляко" не се разваля в продължение на 3- 4 месеца, че и още може да изкара!!!!! Хайде, моля, господа млекари... И гербавите и те веднага полазили коментарите, явно специално за тях се произвежда друго мляко, до което другите нямат достъп или по-вероятно, пак лъжат както обикновено - стил Боку...
dido

2013.07.04 | 21:33

1
последните 10 години ям само домашно мляко което си правя сам и в хладилника издържа до 3 седмици хладилника ми е на 12 градуса. също така си правя и сирене от 4,5л. излиза килограм сирене. така че това че млякото издържа доста не означава че е фалшиво. вярно че 2-3 месеца говори за друго, но това не означава че всичкото мляко е фалшиво, а просто , че ти купуваш такова

Добави коментар

Водещи новини