Драгомир Стойнев: Енергийната ни система е изцяло блокирана (видео)

  • 30 юни 2013 13:16

  • 9417
  • 55
Драгомир Стойнев: Енергийната ни система е изцяло блокирана (видео)
©

Не са правени никакви инвестиции, правени са ремонти само на хартия. Енергийната ни система е изцяло блокирана. Това заяви енергийният министър Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на на пресконференция.

В АЕЦ "Козлодуй"  цените са били занижавани  умишлено. Централата трябва да продава енергията си на еднакви цени както за вътрешния, така и за външния пазар, каза още той.

Ако законопроектът за енергетиката не бе приет, от 1 юли всички заводски централи и дружества, трябваше да спрат да работят, каза още той. По думите на Стойнев това е, защото се е следвал моделът на служебният министър Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на, който по думите на Стойнев, е от активните в протестите.

Според Стойнев това е щяло да доведе до загуба на работни места. 1900 млн. лв. са задълженията на НЕК, каза Стойнев.

„Днес се навършва точно месец от встъпването ми в длъжност като министър на икономиката и енергетиката. Усилията ми бяха насочени към енергетиката за стабилизиране на енергетиката, подготовка за изготвяне на пакет от мерки за бизнеса”, каза той. В диалог с бизнеса беше променена концепцията на новата оперативна програма за 2014-2020 г., допълни министърът. Разделянето на ЕСО от НЕК е невъзможно на този етап, тъй като акциите на ЕСО не са прехвърлени на БЕХ, отбеляза министърът.

Дупката всеки ден в енергетика се отваря. Надявам се да няма санкция заради ЕСО, но ние от утре нарушаваме европейското законодателство. По мои сметки глобата ще е около 900 000 лева, каза още той.

Възложил съм проверка на договора по един изключително странен казус – 2 млн. евро за договор на надзор на строителство на АЕЦ „Белене”, при положение, че строителството на АЕЦ „Белене” е замразено, съобщи още Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на. По думите му това се е случило по времето на служебното правителство. От тази трибуна бих искал да помоля ДКЕВР да обърнат внимание на една добавка, която се случва, докато министър е бил г-н Трайков, която ощетява всички потребители, най-вече стопанските. Според нея всеки потребител на средно и ниско напрежение плаща добавка на база достъп, а не на база това, което реално е потребил, каза Стойнев.

„Ще настоявам за отговори и ще назнача проверки по надлежния ред”, каза още той.

Той заяви, че г-н Христозов никога не е бил назначаван в АЕЦ "Козлодуй". Доскорошният шеф на АЕЦ-а  Валентин НиколовВалентин Николов Валентин Николов е роден в гр. Добрич. Завършил е Икономически университет във Варна, е имал разширени правомощия. Той е можел да продава до 10% от активите на централата без да се допита до управта на НЕК., каза още той.

Служебният кабинет абсолютно нищо не е направил, а нещо повече - той задълбочи кризата. Те не са се произнесли по десетки случаи, правили са се, че не знаят за тях, каза още енергийният министър.

Последвайте канала на

9417 55

Свързани новини

Коментари 55

Добави коментар

2013.07.01 | 10:24

55
То пък един нормален в този кабинет няма!Като се почне от Орешарски,който е абсолютно неадекватен и засича като почне да говори,и се успокоява като си барника из вътрешните джобове на сакото(забележете всички пресконференции,които е дал) Този пък индивид Стойнев като лъже и почва да пелтечи.Миков не може да казва"Л" Големи експерти са се събрали...

2013.07.01 | 07:29

54
Ами да я отблокира бе.Нали са много знаещи и можещи...защото откакто е министър само това слушам
Аспарух

2013.07.01 | 06:49

53
ВСИЧКИТЕ ОБВИНЕНИЯ СА ИЗВЪШЕНИ ОТ ВАШИЯ ДРУГАР Р.ОВЧ. И ПРИЯТЕЛИТЕ МУ ОТ ЕНЕРГИЙНАТА МАФИЯ !!! ПРОДАЖБАТА НА ПО-ЕВТИНА ЕНЕРГИЯ В ЧУЖ ОТИВАЛИ В ЧЕРНИТЕ КАСИ НА БСП ... И ОЛИГАРСИТЕ !!!

2013.07.01 | 02:36

52
Няма да има АЕЦ Белене другари! Запишете си го!
канго

2013.06.30 | 22:18

51
Затвор за всички герберски престъпници! Дилянчо Джуревеца при прокурора веднага!
баба гицка

2013.06.30 | 21:05

50
ей КОМУНИСТА - един месец си на работа и НИЩО, поне знаеш ли какво работиш - ами решете нещо НАЛИ БЯХТЕ САМО СПЕЦИАЛИСТИ / КОМУНИСТИ/, ЕКСПЕРТИ - май по добре само да плюете - за решения се иска ............
Тигър

2013.06.30 | 21:05

49
За 4 години герб, освен държавата и бизнеса сринаха и енергетиката. Преди изнасяхме електричество, за почти целият Балкански полуостров, докато герб не дойдоха на власт. Вярвам, че Стойнев има волята и уменията да изправи сектора, отново на крака.
Noncho

2013.06.30 | 21:04

48
Именно секторът енергетика е една от причините, за оставането на кабинета Орешарски. Ако сега правителството патне, батакът ще си остане непокътнат още няколко месеца и не се знае, до къде ще ни доведе това.
КАКА

2013.06.30 | 21:04

47
абе момче не те ли е срам ..от ЕК и световната банка бяха по време на служебното правителство в България и видяха какво сте сътворили в енергетиката и сега вместо да си посипете главата с пепел и да спазвате препоръките на ЕК ти малко долно педерасче на спасител ми се правиш..

2013.06.30 | 21:03

43
Излизането на Б-ия от ЕС ще е нейното спасение !Дай Боже по-рано да стане !Засега само загуби !От 30 място В света ни свлякоха на 75-о място ! Намаляхме с два милиона! Във всички класации сме на последните места за добрите и на първите места за лошите показатели! Предвидили са ни ЛЕТАЛЕН изход тия ебропейци !!!ЕДИНСТВЕН СИДЕРОВ СЕ СЪПРОТИВЛЯВА и предизвиква пяна и оплюване от продажниците на Сорос !

2013.06.30 | 21:04

46
този министьр стоинев много зализан изглежда на снимката.още дошьл не дошьл и заглади косьма.много бьрзо се облажил.не чака да мине време и вече е овьлчен.типично за комунистите де.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини