Кирил Домусчиев: Кабинетът трябва да подаде оставка

  • 10 юли 2013 18:09

  • 7428
  • 19
Кирил Домусчиев: Кабинетът трябва да подаде оставка
©

Кризата в момента се отразява и на футбола. Бизнесът свива своите инвестиции. В тази несигурна среда всеки се притеснява дали да инвестира.

Това каза в предаването "Лице в лице" бизнесменът Кирил Домусчиев. Той коментира настоящите икономически и политически проблеми в България.  Лицата на политиците са едни и същи. От тях не може да се очаква нищо ново. Те си редят правителства и министерства, каза още Домусчиев. Трябва да има нови лица, които да носят нов интелект и визия. В политиката трябва да влязат хора, които знаят какво е да даваш заплати на работници. Политиците в момента използват своята професия, за да се облагодетелстват. Бизнесмените се страхуват да стъпят в политиката, защото за тях това е мръсна работа, категоричен беше президентът на Лудогорец. Никога не съм бил партиен член. В тази кризисна ситуация са необходими силни лидери, за да има ред и дисциплина. Аз даже съм привърженик на диктатурата в тези трудни моменти, за да може да се наредят нещата. След Пиночет, Чили е една от най-силните икономики в Южна Америка. Трябва да има силна ръка, обясни вижданията си Домусчиев.

КРИБ е най-голямата работодателска организация и търпението ни се изчерпва. Ние представляваме 10 800 компании. Поискахме оставката на правителството по няколко причини. Ние виждаме, че няма желание за реформи и нищо не се случва, каза Домусчиев. Аз лично разговарях с Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на за новия Закон за енергетиката. Този закон не обслужва нито интересите на бизнеса, нито интересите на обикновените хора. Този Закон беше приет без никакви обсъждания. В него се цели само да се отключи продажбата на ток зад граница. Той е приет без никой да си направи труда да провери, какво ще се случи след влизането му в сила. Намаляването на цената на тока е популизъм и тези 5 лева, които ще се спестят от тока, хората ще ги дадат в пъти за други неща, разкри той.

Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на е първо министър на икономиката и после на енергетиката. Той се чуди, как да спаси един държавен монопол, какъвто е енергетиката. За "АЕЦ "Белене" са похарчени много пари и никой политик не може да обясни за какво точно са изхарчени тези средства.  Всички тези разходи се поемат от бизнеса и от части от обикновените хора. В енергетиката има много неща, които могат да се направят и да се реформират. Едно от нещата е да се фалира НЕК. Структурата на енергетиката също трябва да бъде реформирана, но за това са необходими мениджърски умения, обясни Домусчиев.

България е най-скъпата страна за бизнес в Европа. Това е според доклад на KPMG. Ние предупреждаваме за това от доста време. Настоящият министър дори не си направи труда се запознае с този доклад, разкри още бизнесмена. Другарите, защото за мен те са комунисти, които се опитват да изнесат евтиния ток на България, трябва да си отидат. Не се издържа повече. Единствената причина да не отида на протестите е, че някой политик ще каже, че аз стоя зад тях и плащам, ядоса се Домусчиев. С износа на евтин ток, те подпомагат бизнеса в съседните страни и по този начин се изнасят работни места в чужбина. Там излиза много по-евтино да инвестираш и да откриваш работни места и фабрики. Приказките за национализации и тем подобни неща, стресират чуждите инвеститори и те се връзват на тези приказки, допълни Домусчиев. 

За финал той говори и на футболна тема. Нямам никакво намерени да участвам в покупката на ЦСКА. Положението във футбола е много сложно. Държавата не инвестира във футбола, а тя прибира милиони от тотото, та аз ли да продължа да инвестирам и да се занимавам. Карат ме да преосмисля решението си и все повече се чудя, дали си заслужава да инвестирам в този спорт, завърши Домусчиев.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
7428 19

Свързани новини

Коментари 19

Добави коментар

2014.08.28 | 00:17

19
този много е лапал при управлението на ГРОБ

2014.08.28 | 00:17

18
Дам.Прав си.Щом се надигат "Бизнесмени" от неговият калибър представи си ква кражба е било.А вие продължавайте да ядете фафли и пиете боза.
огретен

2014.08.28 | 00:16

17
прилича ми на италианец готин и богат какво и трябва повече на една жена ?!Обект5 Рената Пискова това е мъж !
пришълец

2014.08.28 | 00:16

16
Аз пък предлагам Домусчиев да спре да произвежда дрога,ама не спира.
!!!

2014.08.28 | 00:16

15
Най-лесно се дава акъл отстрани : 90 % от депутатите в 42-то НС са нови лица в младежка възраст. Домусчиев обвинява Драгомир Стойнев за енергетиката. Той не знае ли кой е виновен за високите цени на тока и кой го продава на ниски цени... Нима Драгомир Стойнев с магическа пръчка и с един замах може да промени корумпираните явления в енергетиката......
Аман

2014.08.28 | 00:15

14
Айде поредния нагушил се с далавери. Тоя ли ще ми говори за диктатура и скъп бизнес. Що като му е толкова скъпо тука да не иде да прави бизнес навън ама там далаверите няма да вървят. Ей такива трябва да се бесят за назидание по площадите
Жотев

2014.08.28 | 00:14

13
Този е абсолютен олигарх. Който не вярва да направи справка в интернет.
баба гицка

2014.08.28 | 00:14

12
синчето на петър домусчиев - шурубаджанашка връзка с ГОЦЕ /първанов/ - фалирал във ВАРНА ДМЗто - 5000 работни места, БМФто - изгони 3000 човека
Ферди

2014.08.28 | 00:14

11
Публична тайна е, че след като Б. Б. взе властта прехвърли прозводството на амфетамини в разградските заводи за медикаменти. Хайде сега да видим, чий са заводите. Хайде сега да видим кой иска нови избори и връщането на ГЕРБ на власт. Няма случайни неща!
историчар

2013.07.11 | 13:14

6
Диктатура е необходима, българина през цялата си история е имал нужда от силен лидер , канове и царе , византийски и османски абсолютизъм , диктатура на Стамболов и Стамболийски , Борис III и Тодор Живков , не можем без Водач , но кой ще е достатъчно силен и неподкупен ? Кой ще защити безусловно българските интереси и народ ? Кой ще унищожи плутокрацията и престъпният синдикат ? Кой ще се опълчи на ционизма ? Ограбената и разрушена Родина с нейния малък като брой , знания и душа народец могат ли да се справят със световният капитал и империализъм ? А кои са ни съюзници в трънливия път ? Въпросите са много а времето на държавата и народа изтича след няколко години , осми сме по смъртност в света , шести по алкохолизъм , за 23 години от 30 място по развитие в световен мащаб сме паднали към седемдесето , простотията доминира навсякъде , дори и измислените протести вървят по 80 лева в София за протестиращ и 40 по други места ( платено от герб )
Dqkov

2013.07.12 | 09:12

10
Еи червеникав гладник кои протести са измислини младите и маиките с децата ли. Измислини бяха февруарските протести организирани от КОМУНИТЕ. И тука човека казва само истини и неговия бизнес е изван България. Разберете хора социалист=комунист. заради тези комунисти вече 24г страдаме и не можем да се савземем те са виновни за положението в страната. Спомнете си Виденов варвим по сащия път
възмутен

2013.07.12 | 09:11

9
Направо ме е срам че съм Българин като чета коментарите ви стигам до извода че положението е повече от трагично.Цирка свърши хора.До сега всички се плюехме от това че власт имащите ни подхвърляха интриги с някакви Авиоотряди подслушвания обвинения за осуетени подслушвания за катерушки.Но запомнете .Зимата идва.Енергетиката ни е в криза.Само с намаляне на цените на тока няма да се оправи.Проблема с ЕРЕПЕТАТА си оставя. Спете спокойно Българи.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини