Цачева към Стоилов: Вие сте по-зле и от опозиция

  • 28 юни 2013 21:15

  • 3546
  • 19
Цачева към Стоилов: Вие сте по-зле и от опозиция
©

Всички, които протестират, се чувстват напълно безопасно, дори да нарушават правилата. Това не е европейско, обяви в предаването "Панорама" на БНТ Янаки Стоилов от БСП. Той обаче допълни, че подкрепя част от лозунгите на протестиращите.

Добре е да се протестира, когато има крайно неприемливи решения от управляващите. Наистина ние направихме грешка при назначаване на фигура на ключов пост, призна той.

Аз предложих и БСП прие да се предостави информация на обществото къде са държавните пари и как се управляват, какви държавни и европейски средства са използвали българските медии и за какво, да има публичен регистър с лица и организации, които са използвали тези пари, каза той.

По думите му, никоя страна не е излязла от дълбоката криза само с нов Изборен кодекс. Да, България е една за нас, но бързата развръзка винаги пази тези, които се облагодетелстват, коментира той.

Според Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 от ГЕРБ протести ще има, докато има кукловоди във властта. През годините на Прехода за хората на улицата останаха много неизвестни. След последните избори отново станахме жертва на такъв тип политика. Бе съставен кабинет от Народно събрание, което по волята на българските избиратели е така структурирано, че не може да даде подкрепа на настоящия кабинет безусловно.

Нормално е хората по площадите се питат какви схеми има във властта. Трябва да има прозрачност в политиката. Ако това не се случи, колкото и избори да има, винаги ще ни очаква това, което става сега, подчерта Цачева.

Според Стоилов без относителна стабилност не могат да се решат проблемите в икономиката и енергетиката.

Зависим от "Атака", защото няма как парламентът да работи без кворум, отговори той на въпрос дали признава зависимостта си от партията на Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа.

Наблюдаваме реваншизъм от страна на ДПС и "Атака", обяви Цачева. Стоилов контрира, че това е, защото преди някои от тях са били в близки отношение с ГЕРБ. Те са инженерен продукт, резултат от политически сили, които са имали възможността да бъдат по-дълго в управлението, отговори му Цачева.

По думите й, има огромна подмяна от обещания и реална политика на правителството. Колкото по-близо кабинетът се доближава до тази политика, толкова повече увеличава живота си, отговори й депутатът от БСП. А мислите ли, че се доближавате, попита тя и допълни: "Вие сте по-зле от опозиция, защото сега някой управлява от ваше име, а това не сте вие". На нас ни е тежко, защото всеки ден ни се случва да научаваме кой управлява, коментира Стоилов.

ГЕРБ е единствената партия в парламента, която е в опозиция. Това, че тя не присъства на заседание на НС, е прийом на опозицията, в което няма нищо драматично, смята депутатът от ГЕРБ. Според нея драматичен е бил начинът, по който започна работа 42-рото НС - като изолира ГЕРБ. В тази ситуация не може да се работи. Нямахме възможност за каквато и да било конструктивна работа и диалог. За толкова време ръководството на парламента нито веднъж не е потърсило среща с ръководството на парламентарната ни група, категорична бе тя.

България има нужда от относителна стабилност и радикална промяна. Макар да звучи парадоксално, умереният премиер Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 може да се задържи на поста при радикална промяна, обяви Стоилов.

Цачева обаче вижда изхода от кризата в нови избори.

Последвайте канала на

3546 19

Свързани новини

Коментари 19

Добави коментар

2013.06.29 | 15:40

2
Тоя травестит нямали да престане да ходи по всички телевизии. Вожда толкова ли няма някоя хиледарка да и даде за пластична операция. Срам за цяла България от такива травестити.
вампир най-страшен е това!

2013.06.29 | 11:50

1
Тоя бабиерррр да вземе да се маха,че ми цапа монитора!
dansf

2013.06.29 | 15:40

3
Според Цачева протести ще има, докато има кукловоди във властта a,според мен протести ще има докато на герб не изчерпа парата-демек скоро. ;)

2013.06.29 | 17:37

10
Абе 4 милиарда не се изчерпват хей-така!И то само на Бойко са толко!Не случайно толкова е била мизата да се назначи Пеевски!Щял е да си ги вземе от Бойко и лихвата от Цецо!Затова го назначи Орешарски,ама Бойко се светна и почна да плаща протести.Сега и избори иска да купи и ще ги купи във Варна за съжаление...
100 -ян

2013.06.29 | 15:40

4
Уи УРОД нали ти писах да не се показваш че детето като те види на телевизора .БАБА ЯГЯ и не спи цела нощ
стига

2013.06.29 | 15:40

5
Революция и кръв е единственния начин тези корумпирани депутати да се изметат от парламента... явно протестите въобще не ги впечатляват...
Марк

2013.06.29 | 15:41

6
Отново се подменя проблема!! не е въпроса в нов Изборен кодекс, нито в броя на депутатите и други подобни дреболии!! България има един гигантски проблем и този проблем може да коства съществуването на държавата! Проблемът е толкова огромен, че може да доведе и до изчезване на българският народ, нещо което не се е случило дори и за 500 г. турско робство! ПРОБЛЕМЪТ Е СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА РАКОВОТО ОБРАЗУВАНИЕ В ТЯЛОТО НА НАШЕТО ОБЩЕСТВО – БКП/БСП!! БКП през 1989 г. загуби своята програмно–политическа цел – Построяването на безкласово комунистическо общество! Тя смени името си на БСП и фактически бе изпразнена от идеологическо съдържание! Този вид структури се наричат КОТЕРИЯ! Целта им е само една, а именно защита на виновните за провала на комунистическия експеримент от заслужено възмездие и впоследствие осигуряване на икономическите интереси на групата на комунистическите лидери и техните потомци! За жалост комуноидите успях в България и в двете направления! Ако сега попитате някой редови комунист, вкл. и от тяхното ръководство, дали БКП/БСП се бори за Комунизъм , очевидно е че не би могъл да отговори! Същотго се отнася и за следнити подвъпроси: –БСП е ли за пролетарска революция и за построяването на безкласово комунистическо общество? –Какво е отношението на БКП/БСП към световния „империализъм” ? –Какво е отношението на комунистите към китайския ревизионизъм? Никой в БКП/БСП не може да отговори на тези въпроси, защото дори и от т.н. Марксистко–ленинска гледна точка БКП/БСП не е нищо друго освен шайка ревизионисти!! Жалкто е че в Бг все още има хора , предимно сантиментално настроени старци, които са готови да дадат гласа си за тази бандитска организация!!
до Марк

2013.06.29 | 15:41

7
Ти си по-луд и от Волен!Какви ги дрънкаш бе?Я си вземи хапчетата!

2013.06.29 | 15:42

8
Ако ми посочиш кое от написаното от мен не е вярно, ще се съглася с теб и още от утре ще почна да пия хапчета! Хайде , ако обичаш кажи кое ТОЧНО НЕ Е ВЯРНО? Да не би това, че БКП 45 строи КомунизЪма и така и не го построи, а накрая червените главатари и техните наследници се превърнаха в така оплюваните от Маркс капиталисти?!?! А? Кажи и ако ми посочиш факт, който ме опровергава ще си сипа една шепа хапчета и ще ги изпия!!

2013.07.08 | 11:26

19
С други думи Цачева открито признава, че ГЕРБ плащат на протестиращите.Ходете и отричайте сега...

2013.07.08 | 11:25

18
Ти пък къде го прочете това? Аз ходя на протестите и досега никой не ми е предложил пари!!
възмутен

2013.07.08 | 11:25

17
Защо сте толкова мерногледи.За вас всеки който е в БСп е комунист, те отдавна ги няма.Останали са много партийни секретари, хора работили точно до първия комунист на държавата, деца на служители на предишната МИЛИЦИЯ,на бивши посланници и още да изброявам ли? Я ги избройте в другите партии освен в БСП или тези другите не ви се иска да ги коментиратеДокато казваме на бялото черно няма оправия. Само погледнете реално, защото там е "партизанската" част.Най-малко тази госпожа ц.ц има право да говори за комунисти-партиен секретар, защо не викате по тях? Или "преоблякъл се Илия - и пак в тия".И вие ставате смешни. Подредете си ги всички тия които си ги искате и срещу всеки напишете какво е работил, на кой е род и всички тези неща, които приписвате на хората от другата страна. Убедена съм, че ГЕрб и всички които се пишат демократи имат повече комунистическо потекло от тези от БСП.

2013.06.30 | 21:25

11
ДОБРЕ Е ИЗВЕСТНО, ЧЕ БСП НЕ СА НИТО КОМУНИСТИ НИТО СОЦИАЛИСТИ, ТЕ СА ПРОСТО ЧЕРВЕНИ РОБОВЛАДЕЛЦИ, АРИСТОКРАТИ, КРЪВОПИЙЦИ, ЧОРБАДЖИИ И ИЗЕДНИЦИ И ЗАТОВА ВЪН!
Идеал Петров

2013.06.29 | 15:43

9
Убеден съм,че СЕР-ГЕЙ изобщо няма комунистическо потекло!
Боздуган

2013.07.08 | 11:23

16
Да ми увеличат дохода-било популизъм,да ми намалят тока -било популизъм,да изгоним от България колониалистите -било национализъм.Сидеров бил популист,националист.Ами и аз искам да съм такъв!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини