Фандъкова: Недопустимо е партиен лидер да призовава за граждански арести

  • 28 юни 2013 18:55

  • 3144
  • 11
Фандъкова: Недопустимо е партиен лидер да призовава за граждански арести
© Булфото

Кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска помоли протестиращите да освобождават кръстовището на Орлов мост, за да могат хората да се приберат по домовете си, съобщиха от Столична община.

„Сигурна съм, че гражданите могат да дадат урок на някои политици за културно отношение към града”, каза Фандъкова. „Депутатският имунитет не е оправдание за самоуправство в София, агресивно поведение и нарушаване на правилата. България е демократична държава и хората имат права, гарантирани от Конституцията, на които никой политик не може да посяга”, категорична беше тя.

По думите на Фандъкова е недопустимо лидер на политическа партия да призовава за граждански арести, да е агресивен към граждани и журналисти и да нахлува в институции. „Това е антидържавно поведение, което не трябва да се толерира.”, заяви градоначалникът. Заявка за саморазправа и граждански арести направи преди ден лидерът на "Атака" Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа.

Фандъкова е обсъдила с министъра на вътрешните работи Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола ситуацията в София и организацията, която се прави между Столична община и МВР. Кметът на столицата е благодарила на министър Йовчев за работата на полицията, която гарантира сигурността на гражданите на София.

„Всички институции постъпваме отговорно към хората и държавата. Най-важната ни задача е да запазим мирния характер на протестите. Отговорно отношение трябва да проявят и политиците”, заявява още Фандъкова. Тя призова мирно протестиращите граждани да не се поддават на провокации и на опитите да бъдат въвлечени в сценарии, които дискредитират каузата им.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3144 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар

2013.07.05 | 22:08

11
Аз имам дълго да ти разправям другарко Фанъкова за самоуправството на твоя Столичен инспекторат!Дори се и подписваш под актовете им некадърни дето съставят некадърните служители на тази служба,дето се има за Господ в София,има време обаче!Някой ден ще се срещнем!

2013.07.05 | 22:07

10
г-жо Фандъкова, Вие за пореден път отговаряте на моите критерии за служител на данъкоплатците. Благодаря Ви!
....

2013.07.04 | 04:47

9
Тука Фъндъкова е много права.Наистина протестиращите трябва да почнат да освобождават,ПОНЕ движението на транспорта.Аз работя в центъра,всеки ден,по 8 часа и половина - 9 часа (физически труд).Тръгвам си смазан всяка вечер и пътя към дома ми отива към Софийския университет,където си хващам тролеите за посока Хаджи Димитър.Точно заради блокадата на тези хора,аз всяка вечер в продължение на две седмици се прибирам пеша,смазан от центъра чак до Стадион Герена,както разбира се и много други хора.Нямам нищо против,нека си протестират,не ми пречат,но поне да не пречат на хората да се прибират при семействата си.Айде аз съм млад мъж,а жените,които се прибират пеша през моя маршрут в 10 и 30 вечерта ? Само за миналата седмица станаха след Моста Чавдар,седем грабежа на по-възрастни жени.Като за последно - Хората работят по цял ден,накрая на деня мислят как само да се приберат и легнат,МОЛЯ Ви,не им пречете !!!

2013.06.30 | 00:59

8
Бачкай си и не обръщай внимание на мизерията на около. Тя не зависи от теб. Всъщност нищо не зависи от теб. Има си хора, които да мислят вместо теб. Работи си прекрасната работа, която имаш и не гледай как света се търкаля надолу, то това не зависи от теб.

2013.06.29 | 18:08

6
Тази нали беше болна от рак,няма ли умира вече!?

2013.06.29 | 18:08

7
Що ти не умреш, бе боклук!

2013.06.29 | 13:35

3
SAMO EDIN TCHOVEK S NAPALNO MORALEN UPADAK MOJE DA NAPISHE,TOVA KOETO VIE STE NAPISALI.JALKI MRASNI KOMUNISTE.UNiSHTOJICHTE POLOVINATA TCHOVETCHESTVO I NE VI STIGA. VAN OT BULGARIA GADOVE TAKIVA. VARVETE V SEVERNA KOREIA DA SE RADVATE NA KOMUZAM.TUK NE VI ISKAME.
mv

2013.06.29 | 13:35

2
TAKOVA DOLNOPROBNO, GADNO POVEDENIE I IZKAZVANE MOJE DA DOIDE SAMO OT TEZI KOITO SA OT KLASATA NA SIDEROV . KAK MOJE OSTE TAKIVA DOLNI JIVITNI DA SASHTESTVUVAT I DA SE NARICHAT HORA.
Боряна Гечева

2013.06.29 | 13:34

1
Засрами се! Ше те постигне злото, за което говориш. Да не мислиш, че си недосегаем. С такива неща човек не бива да изрича, дори да е безкрайно долен като теб!

2013.06.29 | 18:07

5
Фъндъкова, пратете му жандармерията на тоя, че да спре да дразни вече! Пратете някой с кон да го ритне "без да иска", поне за няколко дни докато е с комоцио да си отдъхнем от него

2013.06.29 | 18:07

4
Данче,я вземи го стегни този заблуден нудист Сидеров.

Добави коментар

Водещи новини