Пламен Орешарски побесня

  • 27 юни 2013 06:47

  • 29960
  • 44
Пламен Орешарски побесня
© Булфото

Бесен си тръгна от парламента вчера премиерът Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21. Той бе изведен с кордон от полицаи от сградата на Народното събрание, след като депутатите не събраха кворум в пленарна зала, за да гласуват предложението му за втори вицепремиер. Става дума за икономиста Даниела Бобева, която ще поеме инвестициите.

След проваленото заседание вчера Орешарски се обърнал съм депутатите от БСП с думите: "Защо ме подведохте, че имам парламентарна подкрепа". Без да изчака отговора, напуснал залата, пише "Стандарт". На излизане от Народното събрание Орешарски коментира пред журналисти: "Страхувам се, че нестабилността, в която попаднахме, ще продължи неопределено дълго и ще засегне и следващите правителства. "Какво правим тогава? Не можем да работим без парламент, конституцията е ясна", отсече премиерът. На въпрос дали ще разговаря с протестиращите, той заяви: "Едва ли. Аз опитвах вече. По-скоро другата страна не разговаря". Орешарски уточни още, че отново ще предложи промени в кабинета, които да бъдат гласувани от Народното събрание. "Още в началото обещах, че ще има втори вицепремиер. Кабинетът е сформиран и попълнен, а зам.-министрите - колкото толкова", каза премиерът.

Припомняме, че вчера по същия повод шефът на парламента Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно коментира, че кворумът е отговорност на всички парламентарни групи. "Ако работата на Народното събрание бъде блокирана, ще констатираме, че институцията е изчерпала възможностите си", добави той. Ще разговаряме с всички парламентарни групи за кворума, обяви соцлидерът Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на след драматично заседание на групата на БСП. Той уточни, че предстои среща с "Атака", но допълни, че не е преценил още дали да се търси връзка с ГЕРБ. Червени депутати твърдяха, че социалистите няма да се молят на хората на Бойко за кворум, защото ако го направят, щели да разгневят структурите по места.

Последвайте канала на

29960 44

Свързани новини

Коментари 44

Добави коментар

2013.06.30 | 16:19

44
България е Парламентарна република а в Парламента ГЕРБ+Атака имат 120 места до като БСП+ДПС имат само 119 (това на Пеевски е висящо). Така че тяхна е властта и отговорността за парламента. Ако работят нормално могат да определят дневния ред и да гласуват такива текстове в законите каквито иска народа. Проблемът е, че Герб не иска да мине нито енергийния закон нито богатите да се облагат с по-висок данък, нито реално да се смени избирателния кодекс нито да работят по новия бюджет на България. Ще не ще Орешарски би трябвало да изпълнява тяхните закони. За тях явно поважни са личните интереси на кукловодите които ги държат.
kork

2013.06.29 | 01:18

43
Tежка е задачата на кабинета Орешарски да се справя едновременно с опозиционните мизерии на ГЕРБ и плачевното състояние на държавата, което ГЕРБ оставиха след 4 годините управление

2013.06.29 | 00:24

42
Няма смисъл да назначаваш пич и да се ядосваш, ти си изпята песен, още преди да си запял. Просто много фалшив тон ти дадоха, кво да се прай. По-принцип се знае, че хорът на обрязаните момчета изпълнява ориенталски песни в друга тоналност и ако искаше да пееш на наша сцена от тях тон не биваше да взимаш..какво като се казва Пеевски..
Гюро Михайлов

2013.06.29 | 00:24

41
На вторият ден от “кафето пред парламента” присъстваха поддръжници на ГЕРБ, които агитираха хората да тръгнат срещу централата на БСП, но не даваха и дума да се обели протестът да мине през централата на ГЕРБ. Други доводи!? Относно това дали аз съм платен или не: това си е моя работа, първо. И второ- дори тези, горе споменатите тикви и да искат да ми плащат- НЕ ЩА! Защото си имам мнение и не съм малоумен да подкрепям хора, които последните 4 г. ми е… мамата! Да защитавам мутра, която си беше бръкнала в джоба и се държеше така, все едно всичко и е бащиния! Е, аре, нема нужда. Стига толкова! Още доводи…???
AJ4A

2013.06.28 | 23:58

35
Моля, извади си главата от задника и разбери най-после, че Б.Б. и неговата партия Герб са същите болшевишки марионетки като БСП, ДПС, Атака и т.н.!!!! Или приемаш само БСП като авангард на болшевизма и комунизма?!?!?!? Можеш да си сигурен в едно - протестът всяка вечер минава и покрай централата на Герб и полицаите там са не по-малко от полицаите пред Позитано 20, че те много добре си знаят каква всъщност ще е народната любов към тях, затова че за 4 години НЕ ПРАТИХА ТАМ, КЪДЕТО РЕАЛНО Е ИМ Е МЯСТОТО ВСИЧКИ БОЛШЕВИШКИ, КРЕМЪЛСКИ ПОДЛОГИ!!!!! Много е смешно и жалко, погледнато от страни, като псуваш Герб и защитаваш "майката" на Герб - столетната партия народни предатели и изменници на българския народ и Родина в полза на болшевишка Москва!!!!
ОТВРАТ

2013.06.28 | 16:15

3
ВЕЧЕ НЯМА ДА ЧЕТА КОМЕНТАРИ, АБСОЛЮТНО Е ЯСНО ЧЕ ПЛАТЕНИТЕ ПИСАЧИ СА ПОЛУЧИЛИ ОБЕЩАНИТЕ ПАРИ И ПАК ВИЛНЕЯТ В ИНТЕРНЕТ. МНОГО Е ЖАЛКО , НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ ЗА ПО 30 ЛВ ДА СЕ ПРОДАВАТЕ.
anonimno

2013.06.29 | 00:23

40
#34 pravilno bsp plashta po 50.lv vchera sam chula zashtot sam im davali po100.lv da hodqt smeshnici a bolna liderova e davala po 50.lv smeshnici
Гюро Михайлов

2013.06.28 | 16:15

2
Наказателен кодекс Глава първа ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПРОТИВ РЕПУБЛИКАТА Раздел I Измяна Чл. 95. (Доп. – ДВ, бр. 50 от 1995 г., изм., бр. 153 от 1998 г.) Който, с цел да бъде съборена, подровена или отслабена властта в републиката, участвува в извършването на опит за преврат за насилствено завземане на властта в центъра или по места, или в бунт, или във въоръжено въстание, се наказва с лишаване от свобода от десет до двадесет години, с доживотен затвор или с доживотен затвор без замяна.

2013.06.29 | 00:23

39
Майкати и боклук, знаеш ли както е то извънреден съд а?! Съвсем скоро ще го видиш ти и всички поддръжници на тройната коалиция !!! Стига си спамил по сайта, досадно е ...

2013.06.28 | 16:15

1
a zashto niama edin osaden ot 3980 izmenika koito sasipaxa i sasipvat balgaria ,tva da ti e qsno.

2013.06.29 | 00:22

38
Това е типично за БСП. "Издигат" те и после те предават.

2013.06.28 | 17:50

22
Дянковата пенсионна “реформа” остава в миналото Промени в Кодекса за социално осигуряване, предвиждащи ранно пенсиониране, след замразяване вдигането на възрастта и стажа, влязоха в парламента
нина гр.Варна

2013.06.29 | 00:22

37
Трябва на всяка цена да има промяна.На 53 год.съм с 25 год.стаж и до тук ,работа няма.
:)))

2013.06.29 | 00:22

36
преведоха транша на сидера и той веднага се появи за кворум :)))
Червени боклуци Червени боклуци Червени боклуци

2013.06.28 | 19:29

34
Червени боклуци Червени боклуци Червени боклуци Червени боклуци Червени боклуци Червени боклуци Червени боклуци Червени боклуци Червени боклуци Червени боклуци Червени боклуци Червени боклуци Червени боклуци Червени боклуци Червени боклуци Червени боклуци Червени боклуци Червени боклуци Червени боклуци Червени боклуци Червени боклуци

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини