Зинаида Златанова поема Националната комисия за борба с трафика на хора

  • 26 юни 2013 16:25

  • 1944
  • 3
Зинаида Златанова поема Националната комисия за борба с трафика на хора
© Булфото

Правителството определи вицепремиера и министър на правосъдието Зинаида ЗлатановаЗинаида Златанова Зинаида Златанова е родена в София. Завършила е средното си образование в Немската езикова за председател на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси и на Националната комисия за борба с трафика на хора към Министерския съвет. 

Националният съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси е координиращ и консултативен орган, който подпомага правителството в разработването и провеждането на държавната политика по етническите и интеграционните въпроси на основата на сътрудничество между държавните органи и сдруженията на български граждани, принадлежащи към етнически малцинства, и други юридически лица с нестопанска цел, които работят в областта на междуетническите отношения и защитата на правата на човека.

Националната комисия организира и координира взаимодействието между отделните ведомства и организации по прилагането на Закона за борба с трафика на хора; определя и ръководи прилагането на националната политика и стратегия в областта на противодействието на това престъпление; ежегодно разработва и представя за утвърждаване от Министерския съвет национална програма за предотвратяване и противодействие на трафика на хора и закрила на жертвите му и т. н.

Последвайте канала на

1944 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2013.06.26 | 19:00

3
Преди да поеме още нещо да си смени името- да се прекръсти.

2013.06.26 | 18:42

2
За кога я назначавате,няма време.

2013.06.26 | 18:17

1
Пълен хаос в това правителство. Връзкарката поема всичко.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини