Приехме новата версия на Споразумението за партньорство с ЕК (видео)

  • 25 юни 2014 15:06

  • 1193
  • 2
Приехме новата версия на Споразумението за партньорство с ЕК (видео)
©

Правителството прие днес актуализираната версия на Споразумението за партньорство с ЕК, съобщи вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова на пресконференция след заседанието на кабинета.

Още утре документът ще бъде представен пред европейските партньори, каза Златанова и изрази надежда този път той да отговаря на изискванията на европейските ни партньори.

Тя отбеляза, че за по-малко от три седмици са успели да отчетат коментарите на ЕК. По думите й е поет ангажимент за допълнително финансиране по отношение на информационните и комуникационните технологии.

Поети са ангажименти и по отношение на научните изследвания и иновации за допълнителна приоритизация на финансирането.

Потвърдено е, че местните и регионалните пътища ще бъдат част от Националната транспортна стратегия и ще са част от връзките към трансевропейските транспортни мрежи. Поет е и ангажимент за изготвяне на Национална стратегия за Черно море.

Златанова отбеляза също, че продължава работата по оперативните програми, като експертите в министерствата и в МС са помолени да ограничат летните си отпуски, за да се справят със задачите и сроковете.

Последвайте канала на

1193 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.06.25 | 20:57

2
Тия наще загубени социалисти не разбраха ли че за Европа не стават?
Оставка!

2014.06.25 | 20:06

1
Оставка, травестит нагъл-долен!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини