Цветлин Йовчев: Пеевски не е имал достъп до класифицирана информация

  • 20 юни 2013 18:33

  • 2757
  • 6
Цветлин Йовчев: Пеевски не е имал достъп до класифицирана информация
©

Разочарован съм от резултатите на Консултативния съвет за национална сигурност. Той трябваше да даде насоки на управляващите и на обществото за справяне с проблемите. Това, което мен ме притесни е агресията в политическото говорене, защото то се пренася на улицата сред протестиращите. Виждаме сред хората по площадите групи с екстремистки лозунги и плакати. Тази нервност, която е обзела цялото общество може  да доведе до опасни случаи. Това заяви министърът на вътрешните работи Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола в предаването "Лице в лице" по повод проведения днес Консултативен съвет.

Голямата част от хората излизат на протеста спонтанно. Голяма част от исканията им са справедливи. Трябва да подкрепим тези хора, това е демокрацията и гражданското общество. Забелязва се обаче и една друга част от протестиращите, които по някакъв начин са мотивирани, обясни още вътрешният министър. Попитан дали има автобуси, които да идват на протестите, той каза, че има, но опасни са тези хора, които и журналистите разпознават - хората с големи мускули и черни тениски. Има опасност някой да се заиграе с протеста, има опасност от непремерени лозунги и твърдения, които да прераснат в нещо по-голямо, смята още той.

На въпрос какво мисли за твърдението, че е готвено убийството на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, той заяви, че до него не е достигала такава информация. Ако някой е имал подобна информация е трябвало да я предостави на органите на реда, така се прави в една правова държава. Не може да се твърди, че някой в метрото му го е подшушнал. Трябва да се проверят фактите, ако той иска и има такава информация -трябва да я сподели. Ако Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г се чувства застрашен, аз лично ще съдействам, за да се разследва това. Що се отнася до ареста на Борисов - не може някой да отиде в ДАНС или в МВР и да каже, че иска някой да бъде арестуван. Има редици документи и стъпки, които да се предприемат,за да се стигне до задържане, обясни още Йовчев.

На въпрос дали има шанс да се реформира тежката система на МВР, Йовчев заяви, че трябва да има системен подход - всички звена в МВР трябва да се разглеждат като взаимосвързани - имащи общо управление, трябва да има цялостен поглед как ще се изгради системата, за да се работи ефективно и да се управляват целево ресурсите, заяви още той.

Г-н Пеевски не е встъпил в длъжност и не е имал достъп до класифицирана информация, каза Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола.

По думите му се използва един такъв стил на говорене - хвърля се нещо в публичното пространство, разпространява се от медиите и после остава едно съмнение в хората без да са проверени фактите. Това трябва да се промени, смята още шефът на МВР.

Попитан какво наследство са му оставили от ГЕРБ, Йовчев отговори, че няма да хвърля ресурсите на МВР в разследване на един конкретен човек - Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа. "Имаме конкретни идеи за СРС-та. Колите не са под контрол на министъра, не трябва един човек да разпорежда тази техника, това трябва да е процедура, за да няма злоупотреби", смята още той.

Попитан дали му тежи делото "Галерия", Йовчев заяви, че на него лично не. Това беше една голяма грешка - не може да се търси изтичане на информация при журналистите, а не да се търсят пролуките в системата. Службите не трябва да се занимават с журналистите, категоричен е вътрешният министър.

Концентрацията на власт в ръцете на един човек - министърът на вътрешните работи трябва да бъде разградена като модел, каза още Йовчев.

Последвайте канала на

2757 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
ТВ зрител

2013.06.21 | 08:58

6
Гледах интервюто, направи много добро впечатление. Пожелавам му успех!

2013.06.21 | 02:40

5
iovcevvvv poznavame teeee ne lajiiiiii

2013.06.21 | 02:40

4
Какво е правил два дена в кабинета на ДАНС,сигурно е бърсал праха в кабинета или е гледал разработките срещу него и Цветан Василев.
BaTi GOGO

2013.06.21 | 02:40

3
Господин Йовчев, много ВИ моля НЕЛЪЖЕТЕ ХОРАТА ,ЗАЩОТО И ДЕЦАТА ВЕЧЕ ЗНАЯТ КАК РАБОТИ СИСТЕМАТА НА МВР ПОД КРИЛОТО НА СТОЛЕТНИЦАТА,МНОГО ХОРА ИЗМРЯХА ОТ ТАЗИ СИСТЕМА И ТАЗИ СТОЛЕТНИЦА. А СЕГА КОГАТО ТЯ Е В КОМБИНА С ОЛИГАРСИТЕ Е ПО СИЛНА ОТ ПРЕДИ, НАРОДА НЕ Е ЗАБЛУДЕН ,НАРОДА НЕ Е ГЛУПАВ ,НА КАКЪВТО ГО ПРАВИТЕ......И МАЛКИТЕ ДЕЦА ЗНАЯТ ,ЧЕ НЕОДОБЕН ЛИЕ НЯКОЙ , ПАРТИЯТА ГО ПРЕМАХВА. В СЛУЧАЯ БОРИСОВ......НЕ ЗАЩИТАВАМ БОРИСОВ ,НЕ ЗАЩИТАВАМ ЦВЕТАНОВ,НО ПРОСТО ЗАЩИТАВАМ ХОРАТА КОЙТО ИЗЛЪГАХТЕ И ПРОДЪЛЖАВАТЕ ДА ЛЪЖИТЕ И ЗАМАЗВАТЕ ПРОБЛЕМИТЕ С ОНЯ ЛУДИЯ ОТ АТАКА......С УВАЖЕНИЕ КЪМ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ............БАТИ ГОГО.......
Боздуган

2013.06.21 | 02:39

2
Четете ,герберасти прости !Вижте си ръководителите тъпи!Предавам ви записан диалог:Бойко ,брато ко стаа ве ,тоз ВОЛЕН ни и.ба мамата ве ,не спира ве,че ни закопа ве !Ко прайм бе Бойко,каже ве мама ти дайба! Коси трайш и мълчиш ве ,пу.тко?! БОЙКО:Мама ти шайба,нъл ти казах ве!Тя си и.ба мамата ве!Аз се осрах ,спасявайте се кой как може че тоз Волен няма спиране,бах мааму !
дсдас

2013.06.21 | 02:38

1
Вече и бате Бойко започва да изперква като Волен.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини