Постигнаха временно споразумение за евробюджета за 2014 - 2020 година

  • 20 юни 2013 10:05

  • 1115
  • 0
Постигнаха временно споразумение за евробюджета за 2014 - 2020 година
©

След два поредни дни на многочасови, продължаващи до среднощ преговори, между Европейския парламент и страните-членки, беше постигнато временно споразумение за евробюджета за периода 2014-а-2020-а година.

"Ако има забавяне в приемането му, това ще забави и оперативните програми във всички страни, включително и в България", съобщи за БНР евродепутатът Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска, който е член на преговорния екип на Европарламента.

Според него обаче, страната ни и без друго няма готовност да започне работа по тях от началото на следващата година, така че е в неин интерес да бъдат договорени по-добри условия.

"Преговорите са прекъснати. Ирландското председателство заяви, че не може да отиде по-далеч в позициите си, а парламентът в този вид не може да приеме предложението, което е на масата. Това, което следва, е допълнителни консултации в рамките на парламента, които трябва да приключат до вторник. Това не са всички преговори по финансовата рамка, но са най-важните теми и другата седмица ще стане ясно ще приключат ли преговорите по тях или ще продължат при литовското председателство", коментира Ивайло Калфин.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1115 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини