Калфин: БСП и ДПС решиха, че отново са взели властта

  • 18 юни 2013 06:57

  • 6310
  • 24
Калфин: БСП и ДПС решиха, че отново са взели властта
©

"Протестират срещу правителството на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21. Демонстрациите започнаха с основание – като протест срещу политическия непотизъм. Пеевски се отказа. Не и протестиращите", пише в блога си евродепутатът Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска.

"Допускам, че и на Орешарски вече му се иска да се откаже. Доколкото го познавам, той е свестен човек, с изградено име в професията си и който в този момент ще се чувства по-добре, ако наблюдава събитията през медиите. Само че съзнава, че за разлика от Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на, неговото оттегляне няма да бъде благотворно за страната", добавя още той.

Какво би следвало, пиша Калфин: "Нови избори. Люта битка между Станишев и Борисов. Единият от тях взема властта. Най-вероятно с ДПС или с някоя националистическа партия. Това ли искат протестиращите? Съмнявам се. Поне твърдят друго. Казват, че искат нови изборни правила, нови хора, нови перспективи. Искат бъдеще за страната без олигарси".

А кой може да се противопостави на олигарсите, продължава още той: "Иван, Драган, Петкан, Пламен, Бойко, Сергей? Нито един от тях. Сам. И всеки един от тях, ако има подкрепата, дори натиска на обществото".

"Според мен най-добре сред гореизброените би се справил Пламен. Защото към част от другите има натрупано недоверие, а другата част са напълно неизвестни, ерго, съмнително бързо могат да се озоват в лапите на същите олигарси. Пламен е доказал се, публичен, не прекалено амбициозен, но на него може да се разчита. Трудно си представям по-добър премиер. При него поне валутният борд, бюджетът и финансовата стабилност ще са наред. А това никак не е малко, нали?

Ако протестиращите и тези, които ги подкрепят действително мислят за страната трезво, то те трябва да дадат шанс на Орешарски. Това, разбира се, не може да бъде празен чек. Кабинетът на Орешарски тръгна с фалстарт, защото БСП и ДПС решиха, че отново са взели властта, както през 2005 г. Те бързо забравиха, първо, че ситуацията в страната няма нищо общо със спокойствието тогава. И второ, те съвсем не са спечелили убедително изборите. Те зависят от търпимостта на обществото, а не от парламентарната аритметика", пише евродепутатът.

Затова в чека на Орешарски трябва да пише няколко неща, продължава Калфин:

Първо – Независимост. Сега той може без двете партии, но те без него – не.

Второ – Почтеност. Решителни мерки за ограничаване на олигархичните мераци.

Трето – Да изпълнява програмата си, както я предложи – социални приоритети, успокояване на бизнес средата, пресичане на контрабандата.

Четвърто – Свобода. Кадровите промени, които прецени трябва да стават веднага. Без пречки и задръжки.

Пето – Хоризонт. Нека поиска една година, след което ще отиде на вот на доверие. Вече му е ясно, че хората и преди това могат да го свалят, ако не е убедителен. Партиите около него трябва да се дръпнат, да не му се пречкат и да го поддържат. Ако трябва, да си правят вътрешните реформи, да искат резултати, но да не се бъркат в управлението. Освен това да се договорят и да изработят нови изборни процедури. Веднага. С участието на ГЕРБ. Да се заемат с упорита, честна и неблагодарна парламентарна работа. Да не кадруват и да не се занимават с лобистки закони. Ако могат. Ако не – да си събират багажа, никой няма да ги търпи.

"И ако някой си мисли, че съм едностранчив, ето какво: Да се върне сега на власт ГЕРБ с Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, с Искра ФидосоваИскра Фидосова Искра Фидосова Искренова е родена на 22. 08. 1971 г. в гр. Лом. Завършва гимназия в Монтана, после и други, за мен е национално предателство. Затова – нека защитим Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21. Той може да работи за България", пише в заключение Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска.

Последвайте канала на

Десислава Станева
6310 24

Свързани новини

Коментари 24

Добави коментар
ГЕРБ ще ни оправят

2013.06.22 | 01:19

24
Викаш ГЕРБ може, а? Те стават. Толкова много направиха за страната през тези 4 години, че чак я вкараха в такава криза, от която сега да трябва някой да я оправя. Аз пък мога да ти кажа, че Орешарски ще направи нещо, за разлика от Борисов - той казва какво смята да се направи и какво ще направи - има план - докато Борисов една година след като дойде на власт не казваше нищо, освен Станишев за какво бил виновен... Да, но при Станишев държавата си работеше и по неговото управление бензина, тока, лекарствата и цените в магазина не бяха 5 пъти по-високи, при положение, че 4 години заплатите си стоят все същите. Но нека да свалим Орешарски, за да дойде ББ - нека дойде пак той да ни оправя, та да може всички цени да скочат десеторно, че сме много българи в страната и тъкмо да има повече самозаплавания. САМО ГЕРБ!!!
Коментарът ми (19)

2013.06.18 | 11:54

9
Коментарът ми е до коментар номер 1
Гюро Михайлов

2013.06.22 | 01:16

23
Росен Плевнелиев притежава огромни суми в офшорни сметки в Кипър. Почти 1 милион $ е прибрал президентът от договори, с които е източил общия бизнес с Linder, компанията инвеститор в Бизнес Парк София. Иначе дава акъл, първо сваля доверие, после ще работи с правителството… Тая Плевня, що ня затворят и нея!? Те няма тях си да видят, правителство ще свалят!? Нагла работа, ейййй…
...

2013.06.18 | 22:34

22
Национално предателство е БСП и ДПС да управляват! То се вижда, кой какво говори и какво прави. Калфин, спомни си що за боклук беше като студент в Икономическия, та сега не ни давай съвети. Оставка и нови избори!

2013.06.18 | 18:36

21
Всичко може. Но БЕЗ ОРЕШАРСКИ. Ако беше наистина способен, нямаше никога да направи такива идиотски стъпки. Не става за този пост. Няма елементарен усет за обществото, елементарна лампичка за гражданско съзнание, за достойнство и чест.

2013.06.18 | 18:36

20
Не давам никакъв шанс на това правителство. Дадох шанс на тройната коалиция, когато България трябваше да има правителство и да влезе в ЕС и след това трябваше да се разпусне, .....но то взе че си изкара мандата. Сега не давам шанс, защото нещата ще се повторят. Не може пак те да ми определят промените в изборния кодекс.

2013.06.18 | 12:00

10
Тъй де, ГЕРБ си ми направиха сегашния и не си го давам, нали? :-)
A

2013.06.18 | 12:09

12
Целта на орешарски и бкп е турцизиране и циганизиране.това направиха веднага встъпили в длъжност.народа се събуди и вече немерата им не минават.бсп и дпс са политически трупове, а лешников е кукла на конци.

2013.06.18 | 18:35

19
Турцизирането и циганизирането на страната е естествен процес като не раждате деца и/или ги пращате да емигрират в чужбина. Ти лично колко деца си отгледал да работят в България. Между децата под 18 години българчетата вече са малцинство. Ти как мислиш защо неграмотността между децата расте. Образователната система може да не е идеална но си е поне същата. Лош материал и се подава
Жени

2013.06.18 | 18:35

18
Самият Орешарски може би е компетентен и способен,но за жалост не е свободен.Огъва се в ръцете на Станишев,Местан и други олигархически структури.А не ни плашете колко лошо би станало без него,едно служебно правителство основано на мажоритарен принцип би вършило същата работа и би имало същите правомощия.Безпринципен кабинет не ни трябва!
Гюро Михайлов

2013.06.18 | 18:35

17
Защо няма протести и пред централата на ГЕРБ? Те са част от същото политическо статукво
REDvayler

2013.06.18 | 14:08

16
Споделям повечето от написаното тук http://kalfin.eu/blog/?p=865 Разбира се, това не означава, че всеки ще напусне удобната си опаковка, за да прочете и разбере. Важното е, че се чува и гласа на разума..., все още се чува!
Марк

2013.06.18 | 12:31

15
"Не вярвайте на данайците, дори когато носят дарове!" Познато ли ви е? От времето на Троянската война е! А аз бих казал и струва ми се със 100 пъти по–голямо основание : "Не вярвайте на комунистите, дори когато плюят по БСП и говорят за демокрация!! БКП е партия на 100 г. и е с изработини похвати за всяка ситуация1 Това е една 100–глава хидра, в която всяка една глава може да се "бие" с останалите само и само да се хареса на обществото и хидрата като цяло да остане невредима или с по–малко поражения!! Как во казва Калфин по същество? той казва : "Да запазим статуквото! Да остане Орешарски!" Т.е. да се запази властта на БСП и ДПС по същество! Да се запазят каналите за влияние на Мафията в Правителствто!!НИКОЙ ДА НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВА! КАЛФИН Е ЕДНА ОТ ГЛАВИТЕ НА ХИДРАТА! кАКТО И ТАТЯНА ДОНЧЕВА НАПР.! И МНОГО ДРУГИ! Защото има едно нещо принципно и неоспоримо , като факт! А то е:БКП през 1989 г. загуби своята програмно–политическа цел – Построяването на безкласово комунистическо общество! Тя смени името си на БСП и фактически бе изпразнена от идеологическо съдържание! Този вид структури се наричат КОТЕРИЯ! Целта им е само една, а именно защита на виновните за провала на комунистическия експеримент от заслужено възмездие и впоследствие осигуряване на икономическите интереси на групата на комунистическите лидери и техните потомци! За жалост комуноидите успях в България и в двете направления! Ако сега попитате някой редови комунист, вкл. и от тяхното ръководство, дали БКП/БСП се бори за Комунизъм , очевидно е че не би могъл да отговори! Същотго се отнася и за следнити подвъпроси: –БСП е ли за пролетарска революция и за построяването на безкласово комунистическо общество? –Какво е отношението на БКП/БСП към световния „империализъм” ? –Какво е отношението на комунистите към китайския ревизионизъм? Никой в БКП/БСП не може да отговори на тези въпроси, защото дори и от т.н. Марксистко–ленинска гледна точка БКП/БСП не е нищо друго освен шайка ревизионисти!! Жалкто е че в Бг все още има хора , предимно сантиментално настроени старци, които са готови да дадат гласа си за тази бандитска организация!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини