ДПС пита КС дали Пеевски трябва да е депутат, спират му заплатата (видео)

  • 19 юни 2013 09:13

  • 5989
  • 31
ДПС пита КС дали Пеевски трябва да е депутат, спират му заплатата (видео)
©

Председателят на ДПС Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в предложи на депутатите от 42 - то Народно събрание да бъде отменено назначаването на Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на за шеф на ДАНС.

Той припомни, че назначението на Пеевски  за председател на Агенцията е изкарало хиляди хора по улиците на градовете в страната. Местан добави, че часове след това Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на е излязъл сам с позиция, че се отказва от поста в ДАНС.

"След развитието на казуса "Пеевски" през последните дни кратките мотиви не могат достатъчно ясно да обосноват решението за отмяна, което предстои да гласуваме", заяви Местан.

"Дължим още отговори. Прочетохме всички поуки, които налага казуса "Пеевски". На първо място имаме доблестта да заявим, че този казус изправя не само двете партии, които стоят зад кабинета на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 - БСП и ДПС, но изправя всички партии, всеки един български политик пред необходимостта да съобразява своите решения не само с начина, по който той вижда политическите реалности, една или друга кандидатура, било за председател на ДАНС или за някоя друга позиция", каза Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в.

"Окачва се, че публичните настроения върху образа на всеки един политик са реалността, с която сме длъжни да се съобразим, независимо дали това отговаря на истината", добави той.

"Същевременно заявяваме, че казусът "Пеевски" постави нови стандарти пред всички политически партии. Той изведе нови критерии, които не могат да се прилагат избирателно. Политиката не търпи двойните стандарти и избирателното отношение", заяви лидерът на ДПС.

"Прави са българските граждани да ни наложат нови стандарти за хигиена.  Българската политика минава през своите чистилище", добави Местан. Той попита от парламентарната трибуна президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното дали спазва всичко онова, за което е осъдил кабинета "Орешарски".

"Като партия, която подкрепи кандидатурата на Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на, ние сме готови да поемем своята политическа отговорност Това се измерва освен в съучастието в предложението за отмяна на решението за избирането му, а и от факта, че ще подкрепим занапред избирането на председател на ДАНС само по нарочно разписана достатъчно ясна процедура.

Наблюдаваме тенденция, справедливият искрен и естествен протест на българските граждански да се използват от тясно политически цели за бърз реванш от страна на бившите управляващи. Ние нямаме съмнения, че след приключването на казуса "Пеевски" ще се търсят и ще се намерят поводи за други протести. ПГ на ДПС и Делян Пееввски осъзнават, че през личността на Пеевски се използва протестът на българските граждани.  Понеже от тук нататък въпросът е какво се случва с Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на, връща ли се в НС или не - ние заявяваме, че ще се обърнем към Конституционния съд с питане какъв е статутът на г-н Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на при положение, че е избран за председател на ДАНС, но той не е консумирал тази длъжност, не е подписал трудов договор, за да не наруши Конституцията. До решението на КС Пеевски няма да изпълнява депутатските си задължения, нито ще получава възнаграждение като народен депутат", каза още от парламентарната трибуна Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в.

Последвайте канала на

Десислава Станева
5989 31

Свързани новини

Коментари 31

Добави коментар
ДЕПЕСЕ

2013.06.19 | 12:49

5
УРЕЖДАЦИЯТА - ПЪРВА ГРИЖА!
Rosniak

2013.06.19 | 12:57

6
Захапала го бълха Пеевски, че няма да взема заплата от парламента.

2013.06.19 | 14:40

20
Нагли и подли. Продължават от Народното събрание да оплюват, вместо да се скрият.Тия хора не могат да работят, те за един месец направиха толкова зулуми колкото Герб за 4 години. Много се страхуват. Само герб им е в устата
Ali Rezak

2013.06.19 | 12:48

3
Много си прав.Даже преди малко се подразбра откъде идва компромата срещу Плевнелиев.Как пък цялата държава разбра,че става въпрос за изфабрикувани документи само ДПС и ТВ 7 неразбраха.Много им е терсене за Пеевски.

2013.06.19 | 12:35

1
Tи си луд.

2013.06.19 | 12:49

4
ЗАЩО, АКО НЕ Е ДЕПУТАТ КАКВО ЩЕ МУ СТАНЕ? ДА НЕ ВЗЕМЕ ДА ОСТАНЕ ГЛАДЕН? ЗАЩО ТОЛКОВА СЕ НАТИСКА ЗА ДЕПУТАТ ? ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕМАХНЕ АГЕНЦИЯТА ЗА ПОДСЛУШВАНЕ ОТ МС!
Елина

2013.06.19 | 13:48

19
Абе,г-н Зализан не разбра ли вече ,че никой не ти вярва.

2013.06.19 | 13:48

18
Орешарски - Кукла на конци на Доган ДПС управлява България! По думите на новия зам.-министър Мукаддес Налбант, Васил Левски е бил закононарушител и османската полиция с право си е вършила работата да го преследва. Според нея и останалите съставители на доклада, се препоръчваше да отпаднат от учебниците текстове на автори като Ботев и Вазов, които са сред българските класици По силата на тази логика, Османската империя е една прекрасна империя и всички, които се борят с нея, се мъчат да разрушат една просперираща, ама почти демократична система, в която всички нарoди живеят в щастие и благоденствие и се ползват с най-разнообразни права и свободи, но идват едни лоши хора като Ботев и Левски и други лоши хора, като Гоце Делчев, Даме Груев и т.н., които започват терористична дейност срещу тази империя

2013.06.19 | 13:44

9
А хора като лидерите на дпс доган и лютви са извършвали терористични атентати срещу майки с деца в чужда държава, а дори не са били роби в собствената си държава със всички негативи на гнусното и отвратително за дедите ни и родите ни робството, и сега имат партия която им е позволена от същата тази държава и управляват! Кое от това точно е общото с Васил Левски!! мам.....ка им турчанска мангалска!
анонимен

2013.06.19 | 13:48

17
Ахмет Доган е сивия кардинал , който дърпа конците на всички от тройната коалиция БСП , ДПС и партия " Юруш " .

2013.06.19 | 13:44

10
За каква хигиена ми говориш - снощи докато хората протестираха са махнали шефа на БЕХ без да се аргументират пред общесвото. Да и това мина незабелязано, защото не чух това да се коментира сутринта.

2013.06.19 | 13:47

16
Толкова ли няма достойни хора в дпс които да кажат чакайте малко какво става тук? Каква е тази коалиция с волен дето палеше джамията? С такива хора ли искате да празнувате байрям? Немога да повярвам че гласоподавателите на тази партия одобряват това което се случва? Толкова ли няма някой който да каже, абе г. местан бурада нелер олуйор я? Какво ви става бе хора? волен и доган на маймуни ни направиха? Така ли ще си я караме или ще се обединим и ще си стегнем къщичката? Да сте живи и здрави сънародници.

2013.06.19 | 13:47

15
Украинец и турчин + предател!!! Това са хората , които ще управляват и решават съдбините на България. Достойни българи не им позволявайте да съсипят Родината ни.Бог да пази България

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини