ДПС пита КС дали Пеевски трябва да е депутат, спират му заплатата (видео)

  • 19 юни 2013 09:13

  • 5989
  • 31
ДПС пита КС дали Пеевски трябва да е депутат, спират му заплатата (видео)
©

Председателят на ДПС Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в предложи на депутатите от 42 - то Народно събрание да бъде отменено назначаването на Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на за шеф на ДАНС.

Той припомни, че назначението на Пеевски  за председател на Агенцията е изкарало хиляди хора по улиците на градовете в страната. Местан добави, че часове след това Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на е излязъл сам с позиция, че се отказва от поста в ДАНС.

"След развитието на казуса "Пеевски" през последните дни кратките мотиви не могат достатъчно ясно да обосноват решението за отмяна, което предстои да гласуваме", заяви Местан.

"Дължим още отговори. Прочетохме всички поуки, които налага казуса "Пеевски". На първо място имаме доблестта да заявим, че този казус изправя не само двете партии, които стоят зад кабинета на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 - БСП и ДПС, но изправя всички партии, всеки един български политик пред необходимостта да съобразява своите решения не само с начина, по който той вижда политическите реалности, една или друга кандидатура, било за председател на ДАНС или за някоя друга позиция", каза Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в.

"Окачва се, че публичните настроения върху образа на всеки един политик са реалността, с която сме длъжни да се съобразим, независимо дали това отговаря на истината", добави той.

"Същевременно заявяваме, че казусът "Пеевски" постави нови стандарти пред всички политически партии. Той изведе нови критерии, които не могат да се прилагат избирателно. Политиката не търпи двойните стандарти и избирателното отношение", заяви лидерът на ДПС.

"Прави са българските граждани да ни наложат нови стандарти за хигиена.  Българската политика минава през своите чистилище", добави Местан. Той попита от парламентарната трибуна президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното дали спазва всичко онова, за което е осъдил кабинета "Орешарски".

"Като партия, която подкрепи кандидатурата на Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на, ние сме готови да поемем своята политическа отговорност Това се измерва освен в съучастието в предложението за отмяна на решението за избирането му, а и от факта, че ще подкрепим занапред избирането на председател на ДАНС само по нарочно разписана достатъчно ясна процедура.

Наблюдаваме тенденция, справедливият искрен и естествен протест на българските граждански да се използват от тясно политически цели за бърз реванш от страна на бившите управляващи. Ние нямаме съмнения, че след приключването на казуса "Пеевски" ще се търсят и ще се намерят поводи за други протести. ПГ на ДПС и Делян Пееввски осъзнават, че през личността на Пеевски се използва протестът на българските граждани.  Понеже от тук нататък въпросът е какво се случва с Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на, връща ли се в НС или не - ние заявяваме, че ще се обърнем към Конституционния съд с питане какъв е статутът на г-н Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на при положение, че е избран за председател на ДАНС, но той не е консумирал тази длъжност, не е подписал трудов договор, за да не наруши Конституцията. До решението на КС Пеевски няма да изпълнява депутатските си задължения, нито ще получава възнаграждение като народен депутат", каза още от парламентарната трибуна Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в.

Последвайте канала на

Десислава Станева
5989 31

Свързани новини

Коментари 31

Добави коментар
123

2013.06.20 | 16:40

31
Спират му заплатат! Сакън! Та той няма други доходи!обричат на глад едно младо момче. Хелзинския комитет да се сезира сам сега трябва мама да го харни и да му плаща за охраната, че като заслабне, ще вземе някой да го набие
ДО ОРЕШАРСКИ , СТАНИШЕВ,МЕСТАН И СИДЕРОВ

2013.06.20 | 16:40

30
НЕКА ДА СИ КАЖЕМ НЕЩАТА ОТКРОВЕНО. ХОРАТА КОИТО ПРОТЕСТИРАТ ВЕЧЕ НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВАТ ВАШИТЕ /НА СТАНИШЕВ И МЕСТАН/ СОЦИАЛНИ МЕРКИ. Я НИ КАЖИ Г-Н ОРЕШАРСКИ КАК ЩЕ УПРАВЛЯВАТЕ В ТАКАВА ОБСТАНОВКА НА ОМРАЗА КЪМ ВАС ? ТОВА Е АБСУРДНО ! ЕДИНСТВЕНИЯТ ПОЛЕЗЕН ХОД ЗА ВАС И ЗА ДЪРЖАВАТА Е ДА СИ ПОДАДЕТЕ ОСТАВКАТА СЕГА И ВЕДНАГА! ДА СЕ ОТИВА КЪМ НОВИ ИЗБОРИ. ТОВА ЩЕ УСПОКОИ ПОНЕ МЪНИЧКО ХОРАТА. ВСИЧКО ДРУГО Е ГУБЕНЕ НА ВРЕМЕ,ПИЛЕЕНЕ НА РЕСУРСИ НА МВР ЗАРАДИ НАРОДНАТА ЛЮБОВ КЪМ ВАС И СТИГАНЕ ДО ПО ГОЛЕМИ ЕКСЦЕСИИ. ВЪРВЕТЕ СИ МИРНО И ТИХО. ПРОТЕСТИ ДО ОСТАВКАТА !

2013.06.20 | 16:39

29
Пишеш абсолютни глупости които обслужват Борисов Цветанов и сие.Обикновенният български гражданин не иска и няма интерес от нови избори и безвластие .Лятото е късо идва зима ,не искаме хаос и допълнително съсипване на държавата.
Ана

2013.06.19 | 13:47

14
Пеевски трябва да остане в Парламента, избран е от народа

2013.06.20 | 16:39

28
вьн всички от там бе.не са заслужили да са там бееееее
Синдикалист

2013.06.20 | 16:39

27
Ще му спрат заплатата!! Нека да дойде г–н Пеевски да ни се оплаче! тогаве ще завадем дело по Кодекса на труда!! Ще видите вие долни експлоататори, как се спира заплатата на човека!! Ами , че той ще вземе да заслабне, бе!! Срам нямате ли?!?!

2013.06.20 | 16:38

26
Толкова ли няма достойни хора в дпс които да кажат чакайте малко какво става тук? Каква е тази коалиция с волен дето палеше джамията? С такива хора ли искате да празнувате байрям? Немога да повярвам че гласоподавателите на тази партия одобряват това което се случва? Толкова ли няма някой който да каже, абе г. местан бурада нелер олуйор я? Какво ви става бе хора? волен и доган на маймуни ни направиха? Така ли ще си я караме или ще се обединим и ще си стегнем къщичката? Да сте живи и здрави сънародници.

2013.06.19 | 21:27

25
Ами така ще правят след като цялата държава е под контрол на БСП и ДПС.Кавото можа ГЕРБ направи за да спре крадливите фирми собственост на БСП и ДПС и в митниците и в енергетиката а също започна и борба с мафиотските им структури в държавата но видяхте какво им се случи.Свалиха ги от власт с манипулации и с хора внедрени по всички нива в държавата, в администрацията,в съдилищата даже и в ГЕРБ и къде ли още не а като се включат и техните медии става страшно.Всичко работи за БСП и ДПС но сами ще си изядат главата.Краят им наближава.Смятам че този път Борисов си е взел поука и няма да има прошка за никой от БСП и ДПС.

2013.06.19 | 21:26

24
Най–вероятната първа цел на турчина – Областен в Благоевград– е на първо място да ислямизира гр.Гоце Делчев.Това става , като се стимулират помаците да се заселват в града и като им се набива в главите, че са турци!! За целта им се организира масово изучаване на турски /защото те като чисти българи , турски не знаят/! Ето затова им е на ДПС Областен там!
o&k

2013.06.19 | 21:25

23
Ако я нямаше ДПС,с турците щяхме да си живеем съвсем спокойно и политическата ситуация в страната щеше да е коренно раэлична-нямаше да има Атака,комунистите нямаше да имат с кого да се съюэяват.Эа жалост в повечето случаи в живота винаги има едно "ако"...
ТАШАКТИВИСТ

2013.06.19 | 21:25

22
Ще ви съсипя манипулативната ви и подкупена партия, АТАКАфесове черни. Внимание хора, тука има платени хора на АТАКАфес. Които се опитват да ви манипулират, и да ви убеждават, че сте хора на ГЕРБ за да може и другите АТАКАфесове да ви намразя и да се стигне до гражданска война. АТАКАфес си борави само с манипулация. Вчера на протеста имаше хора с маски от АТАКАфес, нима ако не са платени ще са там ? Подпишете петицията за сваляне на имунитета на Болен Шмиргелов. Достатъчно е да напишете в google "За сваляне на имунитета на Волен Сидеров". Моля, кажете на възможно най-много хора за тази петиция. Колкото повече са подписите, толкова повече внимание ще получи петицията от медиите и отговорните лица.

2013.06.19 | 14:40

21
тая партия трябва да я затрият от лицето на българия а тоя пумияр пита ли пита.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини