Огнян Минчев: Борбата днес не е ляво-дясно, а мафия-граждани

  • 17 юни 2013 21:02

  • 3854
  • 6
Огнян Минчев: Борбата днес не е ляво-дясно, а мафия-граждани
© Булфото

Този проблем, който имаме днес и основният проблем на България в този четвърт вековен преход, не е конфликтът между ляво и дясно, въпреки че българският преход започна с борбата срещу бившата комунистическа партия. Не бива да оставаме в тази рамка, защото нещата се промениха до степен, в която днес ние нямаме борба между ляво и дясно, а имаме борба между мафията, между корпоративната олигархия, която контролира страната от една страна, и българското гражданско, което е разнолико от друга страна. Това заяви в интервю за БНР политлогът доц. Огнян Минчев.

"Българското гражданство, независимо от това какви идеи изпълнява, е в еднаква степен легитимен претендент за отстраняване на олигархията от управлението на страната. За да изпълним тази задача ние имаме нужда от всеки съюзник. И вместо да си създаваме изкуствено врагове в лицето на хора, които са различни от нас, ние на първо място трябва да проявим гражданска солидарност към всички честни хора, независимо от възгледите им и да се обединим на първо място, за да отстраним основната опасност, а тя е именно българската организирана престъпност, мафиотската олигархия, която се формира в посткомунистическия период на България да завладее държавата и да установи авторитарна диктатура, нещо, което започна да се случва чрез назначаването на Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на за председател на ДАНС", добави доц. Минчев.

"Партийната система има нужда от радикално преобразуване с цел да бъдат изхвърлени връзките на зависимост на публичните институции от задкулисната организирана престъпност и мафиотска мрежа. За тази цел имаме нужда от дълбоки преобразования във всички крила на политическия спектър. Имаме нужда от изчистване на политическите партии, повишаване на прозрачността в тяхната дейност и от институционализиране на мощен граждански контрол, който да действа на постоянна основа и който да не допуска ново нахлуване на олигархичното задкулисие в публичната политика на страната. Всичко това е задача за всеки ден, но в момента се намираме в извънредна ситуация. Тя предполага на първо място категорична и незабавна оставка на правителството на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21, не защото са допуснали политическа грешка, както твърдят двамата със Станишев, а заради отчаяната стъпка на Станишев и Орешарски, защото те не са глупави хора и им е много ясно какво ще се случи с подобна номинация. Те просто са били притиснати в ъгъла, защото са изпълнители, защото са кукли на конци, защото изпълняват волята на задкулисните мафиотски фактори, действително контролиращи българската политика. Именно заради марионетния характер на това правителство на Орешарски и на това парламентарно мнозинство в днешния парламент – те трябва да подадат оставка", каза политологът.

Според него, ако има сега избори няма да могат да се създадат нови движения, които да могат да се подкрепят. "Другият вариант е да се създаде едно програмно експертно правителство с подкрепата на поне двете най-големи партии в парламента ГЕРБ и БСП, но без политическо участие на фигури от двете партии", посочи още доц. Огнян Минчев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3854 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Kolio

2013.07.14 | 10:54

6
Мафията и олигархията може да е силна, но НАРОДА е повече и сме по-силни от тях. Помните ли като излязoхме какво стана с цар Киро? Ако излезем и сега можем да унищожим мафията в България. БРАТЯ БЪЛГАРИ, не бъдете роби, нека си върнем България на народа!
Dan

2013.07.14 | 10:53

4
Какво искаш да кажеш? Каква власт по-точно подразбираш? Народовластие не е ли комунистическо понятие?

2013.06.18 | 11:40

2
Колчо, дете, измисли още нещо, че този коментар вече се вмириса в разните теми!
Vera

2013.07.14 | 10:54

5
Другарите, които по правило не са и българи, се надкензват кой повече да угоди на Амет Доан и вярват че затова са дошли на власт и това е тяхната мисия.

2013.07.14 | 10:53

3
Ха че то от 23 години е така.Само етапите през които се трансформира мафията са различни.Кулминацията е че мафията вече си има държава и ние всички работим за мафията по един или друг начин.Та не разбрах кой мафиот ще ни управлява като ги бутнем тези.Или си мислите че ще позволят да им се изплъзне БЪЛГАРИЯ.Да бе да.

2013.06.18 | 08:01

1
prav siiiiiiiiiiiii

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини