Структури на БСП искат оставката на Станишев

  • 16 юни 2013 13:52

  • 6054
  • 27
Структури на БСП искат оставката на Станишев
©

Районният съвет на БСП в район "Витоша" прие декларация до Националния съвет на БСП и Градския съвет на БСП, с която иска оставката на председателя на НС на БСП и ръководеното от него Изпълнително бюро

В декларацията се заявява, че изборът на Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на за директор на ДАНС е политически неадкватен акт, който е взривил общественото мнение и разклатил доверието в правителството, подкрепено от БСП. В декларацията се казва още, че ръководството на партията и лично нейният председател, не са в състояние да намерят изход от кризата.

"Доверието ни в ръководството на социалистическата партия е силно разклатено и активът на районната партийна организация е разколебан. Считаме за опасно по - нататъшното еднолично изземване от председателя на НС на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на волята на партията като мандатоносител, което е в противоречие на устава на БСП. Причина за това наше мнение е опитът на председателя на НС на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на и министър-председателя Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 да поверят националната сигурност на отечеството в ръцете на Движението за права и свободи в лицето на олигарха Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на, избран за народен представител в 42-то Народно събрание от област Пазарджик", се казва в декларацията.

Районният съвет на БСП район "Витоша" настоява спешно да бъде свикано извънредно заседание на Националния съвет на партията, на който да присъства и Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21. На това заседание - да бъде дадено обяснение във връзка с неадекватните действия на ръководството на партията и парламентарната група. Същият Национален съвет да насрочи дата за провеждане на извънредно заседание на 48-ия конгрес на БСП, в рамките на който да се начертае дългосрочна визия за управлението на родината, както и за коалиционната политика, която провежда и ще провежда нашата партия. Конгресът следва да разгледа и, ако е необходимо да направи персонални промени в ръководството на партията.

"Според нас председателят на НС на БСП и ръководеното от него Изпълнително бюро следва незабавно да подаде оставка",  се казва още в декларацията.

Районният съвет на БСП район "Витоша" настоява ръководството на Столичната партийна организация да свика извънредно заседание на ГС на БСП до вторник, 18. 06. 2013 г., на което да се произнесе по точка първа от настоящата декларация.

Районният съвет на БСП в Район "Витоша" е записал в декларацията си, че отправя "остър упрек към другаря Страхил Ангелов – народен представител и председател на РС на БСП „Витоша“ заради гласуването му в пленарната зала в петък (14. 06. 2013 г.), продиктувано от криворазбрана „партийна дисциплина“ . Призоваваме същия при подобни ситуации в бъдеще да гласува така, както повелява клетвата, която е дал при встъпването си в длъжност като народен представител".

Последвайте канала на

Десислава Станева
6054 27

Свързани новини

Коментари 27

Добави коментар

2013.06.18 | 23:36

27
МИНАЛАТА ГОДИНА ДПС ОТКАЗА ДА ПРИЗНАЕ ГЕН. ВАСИЛ ДЕЛОВ ЗА ПОЧЕТЕ ГРАЖДАНИН НА КЪРДЖАЛИ, ЗАЩОТО БИЛ ВОЮВАЛ ПРОТИВ ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ! КАК МОЖЕ БСП ДА СЕ КОАЛИРАТ С ТАКАВА ПАРТИЯ? КАК МОЖЕ БСП ДА ОДОБРЯТ ЗАМ МИНИСТЪР ОТ ДПС, КОЙТО СЧИТА ЛЕВСКИ ЗА "ЗАКОНОНАРУШИТЕЛ". ТАКОВА НЕЩО ДОРИ ПРЕЗ СОЦИАЛИЗМА НИКОГА НЕ МОЖЕШЕ ДА СЕ СЛУЧИ! БСП НЕ Е БЪЛГАРСКА ПАРТИЯ ВЕЧЕ!
баба гицка

2013.06.18 | 23:36

26
" председателя на НС на БСП Сергей Станишев и министър-председателя Пламен Орешарски да поверят националната сигурност на отечеството в ръцете на Движението за права и свободи в лицето на олигарха Делян Пеевски" - а бе хора в дпс УПРАВЛЯВАТ АГЕНТИТЕ НА ДС И ДР ВИСШИ ПАРТИЙНИ КАДРИ + БАНКЕРИ - и бсп са клекнали /надупили/
КАКА

2013.06.18 | 23:36

25
СЛУШАЙТЕ КАКА НЕ СЕ ОТКАЗВАЙТЕ ОТ ПРОТЕСТИТЕ...ТОВА СА ПЕНИЗИ ....ДА СИ СЕ СЪБИРАТ ДА СИ СЕ ОПРАВЯТ ТЯХНА СИ РАБОТА 116 ЧОВЕКА ГЛАСУВАХА ЗА ПЕЕВСКИ ....в демократичните държави хората стачкуват за социални придобивки а заради тия ненормалници ние стачкуваме за национална сигурност аз не мога да седа цял ден е сайта и да ги дебна какво са намислили че то и преса нямаме ...ДА СИ ХОДЯТ

2013.06.18 | 23:35

24
Сега господин Гей Станишев ще разбере какво означава поговорката ...... който зло мисли - зло намира !!

2013.06.18 | 23:35

23
Не искам да защитавам никои, но като се замисля за събитията от последните месеци и се питам дали с тръбенето за подслушването от страна на ГЕРБ не е било с цел отново да ни заблудят? Уж се подслушваше всеки и всичко и много често споменаваха, че са подслушвани медии и е налагана цензура , а изведнъж хоп медиен магнат шеф на ДАНС..... Кой кого е подслушвал като СТС-тата бяха само срещу ГЕРБ и такива с които да може да бъде свалено от власт.Дали вестниците са подслушвали политиците? Аз сега се поразрових и уж ГЕРБ а не излезе и един компромат срещу политик от друга партия а компроматите бяха само срещу тях т.е. те сами са се подслушвали и сами са искали да паднат от власт. Така ли? Много се замислях да дам шанс на Атака, но последните действия на Сидеров ме учудват. Атака да се вземат в ръце, ако искат тотално да не се сринат да спрат с пазарлъците в парламента за места в комисиите. Станишев също не го чака нищо добро защото позволява на ДПС да му извиват ръцете и да си назначават хора и з цяла България.Те така малко по малко ще превземат държавата ни и вместо да се обединим като нация, започна да се плюе Бойко Борисов. Как Пеевски го е уволнил Станишев, а сега е зад гърба му? Бил си изчистил името, ами ако целта е да се очерни наистина Цветанов (не знам, само разсъждавам). Като си помисля, че медиите са много пестеливи за сегашните протести( но нали знаем в чии ръце са ), които са доста по-цивилизовани и защитават истински националния интерес. Чета и недоумявам защо БСП за няколко дни подари половината България на ДПС. Министерствата които би трябвало да защитават най-вече интересите на хората, на нацията като цяло (Министерство на соц. политика - колко българи живеят на помощи а се чу по време на изборите че са обещани да се раздадат 200 милиона на циганите, Министерство на образованието - по 4 часа от септември децата ще учат турски, арменски и цигански) са дадени на ДПС. Вестниците 8-9 големи вестници и телевизии като ТВ7 а се чу и за БТВ са на Пеевски и сега и Държавната агенция за НАЦИОНАЛНА сигурност? Какво направи БСП? Атака къде се обърка в тия задкулисни действия. Бойко Борисов каза, че всичко ще излезе на яве. Не го оправдавам, в никакъв случаи и най вече заради недоразумението Дянков и крадливият Найденов, но вижте фактите и как можаха да предложат човек от ДПС да управлява ДАНС. Повечето от нас знаят, че в строго секретно поделение не се допускаше да има човек от др. етнос , а сега направо им даваме нацията и сигурността в ръцете на ДПС. Сега чета за гневно писмо на БСП към ДПС, е не можело човек на ДПС да е начело на Благоевград. Смятайте докъде са стигнали и щяха да стигнат, ако не станахме всички срещу Пеевски. НАРОДЕ ОСЪЗНАЙТЕ СЕ!!!ИЗБЕРЕТЕ ПО МАЛКОТО ЗЛО И ТО ТОВА КОЕТО МОЖЕ ДА БЪДЕ КОНТРОЛИРАНО!!!
нико

2013.06.18 | 23:33

22
ДПС изнасили БСПдва пъти анално и вагинално,на комунистите им хареса защото сами си го намушиха .Те се наведоха а на ДПС който се наведе това го очаква.Сега боли но вие свикнахте а на волен му е за първи път и много го боли и срам ама така е първия път.

2013.06.17 | 01:05

8
НА ПРОСТИЯ КОМУНИСТ ,ДЕТО ПРОДАВА БЪЛГАРИТЕ НА ТУРЦИ И ЦИГАНИ , АХМЕД ДОГАН МУ СМЪКНА ЗЕЛКАТА !
прав си !

2013.06.17 | 10:26

21
Прав си ! И особенно за циганите ! Тези дни малко хора направиха връзката между решението на БСП-ДПС-Атака да им узаконят гетата и бараките. Това им беше обещано от тази тройна коалиция ако гласуват за тях. И те гласуваха. Браво на гладните за власт БСП-ДПС-Атака !

2013.06.17 | 02:53

13
СЪДБАТА НА ВСЕКИ ПРОДАЖНИК !
стоян

2013.06.17 | 08:35

20
България се управлява от руснак (станишев) турчин(доган) и фъшис (сидеров) само костов липсва да им прави свирки

2013.06.17 | 06:18

18
Герберасти глупави,боли ли ви г.ъза ,боли ли ?Ох ,че ви боли!Волен ви го начука до макарите !Няма изваждане!Така ще си ходите с навряния отзад!Неудобно е ,но пък се вижда и ще се познавате! Но гледайте весело,на и.бан г.ъз цяр няма !Идиоти тиквени!!!

2013.06.17 | 06:18

17
И двама от тях са педали ,а третия е манаф

2013.06.17 | 06:19

19
Да, БСП-арите сигурно също са платени агитки на Бойко, Пашата или Фидосова.
4I4O SAM

2013.06.17 | 06:17

16
DA SE MAHAT I TOY I ,,BSP,,

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини