Цветанов: Областният координатор на ГЕРБ в Стара Загора остава

  • 13 юни 2013 14:12

  • 1703
  • 0
Цветанов: Областният координатор на ГЕРБ в Стара Загора остава
©

Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ не приема оставката на Живко Тодоров като областен координатор на партията в Стара Загора.

Той остава на поста, защото е достоен и пое изключителна отговорност, когато бе номиниран за кмет на Община Стара Загора.

Живко Тодоров предпочете да излезе от всички ангажименти в 41-я парламент, за да бъде по-близо до проблемите на старозагорци и да работи със сърце за тях, а такова поведение трябва да бъде подкрепяно. Това каза зам.-председателят на партията Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа при срещата си с членове на областната организация на ГЕРБ в Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на партията.

През следващите седмици предстоят срещи с всички общински и областни структури в страната, за да бъде направен анализ на изборните резултати, на постигнатото, на онова, което трябва да бъде направено оттук нататък. Партия ГЕРБ бе изградена в условията на опозиция и градеше структурите си по това време. Затова всички внушения днес, че не може да съществуваме, ако не участваме в управлението, са безпочвени. Ще мобилизираме всички структури на партията и ще чуем мнението на всеки един човек, обяви Цветанов.

ГЕРБ загуби изминалите избори в ромските секции, сред по-възрастните и сред най-ниските социални слоеве на обществото, където хората са податливи на популистки изказвания и лесно заработва един друг механизъм. Нашите политически опоненти си служиха с манипулация и компромати, и единственото, което ги обединява в момента, е омразата им към ГЕРБ, реваншизмът и противопоставянето. Как така националистическа партия като "Атака", която обещаваше 500 лв. минимална пенсия и 1000 лв. минимална заплата, сега говори друго? БСП щяха да премахват плоския данък, а сега се отказват от това. Всички казват, че няма пари за строеж на АЕЦ "Белене", а обещаваха рестартиране на проекта и това бе основното обещание в северозападния край на страната, попита той.

Относно подреждането на листата с кандидати за народни представители на ГЕРБ в Стара Загора, решението е взето в присъствието на всички общински ръководители и кметове, подчерта Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа. Към нито един член на партията не съм имал лично отношение и подобни твърдения в общественото пространство от хора, които са се почувствали засегнати, са недостойни. Темите от политическия живот на партията трябва да бъдат обсъждани на подобни партийни форуми, да търсим консенсус и баланс. Нормално е да има различни мнения, но трябва да се консолидираме около становища и решения, за да повишаваме авторитета на партия ГЕРБ, допълни той.

Структурата на ГЕРБ в Стара Загора е единна и силна. Отчетени са успехът в Стара Загора и Казанлък, както и допуснатите грешки по време на изминалата предизборна кампания, каза областният координатор Живко Тодоров. За да се разшири диалогът с хората и експертния потенциал, ще бъдат възстановени секциите по интереси, които ще работят заедно с кварталните организации, допълни той.

Към настоящия момент благодарение на компроматната война се върна на власт една нова тройна коалиция, която насочи държавата в друга посока - на реваншизъм, което не кореспондира с държавността. Факт е, че ГЕРБ е първа политическа сила в страната, че има най-голямата парламентарна група и нашата задача е да се върнем в управлението, за да продължи движението на държавата във вярната посока. Направили сме изводи за грешките си и за онова, което предстои, подчерта Тодоров.

"По време на изборите в Област Стара Загора се изсипа огромен финансов ресурс от страна на БСП и ДПС, доказателство за което са резултатите в ромските махали. Тези две партии взимат близо 90% от гласовете там. Лесно е да кажеш, че си бил ГЕРБ с 1 % и да не казваш как всъщност си направил това. На всички трябва да е ясно, че този финансов ресурс утре ще трябва да бъде върнат и тези партии са заложници на различни интереси и натиск”.

Имаме най-голямата единна група в Общинския съвет в Стара Загора и добър екип в общината, предстои реализацията на проекти за над 170 млн. лв. Стара Загора ще се промени и след една година ще бъде различна. Днес трябва да застанем здраво и всички да подкрепим общинската политика. Битката не е лесна, но имаме кауза и затова има смисъл да правим всичко това. Знаем, че ще има натиск върху кметовете на ГЕРБ, но ние не се притесняваме, защото работим честно и съвестно. Ще вървим напред, защото нашата кауза се нарича "Стара Загора”, посочи Тодоров.

Последвайте канала на

1703 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини