Узаконяване на циганските гета води до разпад на държавата, смята Джамбазки

  • 13 юни 2013 10:49

  • 2720
  • 10
Узаконяване на циганските гета води до разпад на държавата, смята Джамбазки
© Булфото

Предложението за узаконяване на ромските гета е стъпка към разпадане на българската държава. Това заяви пред журналисти общинският съветник Ангел Джамбазки и зам.-председател на ВМРО. Джамбазки определи предложението като скандално, дискриминационно и обидно за българските граждани.

„Предложението е едно от трите поредни тежко погрешни стъпки на новата власт, които водят към циганизацията на държавата. За по-малко от месец, тези хора направиха три скандални предложения – на първо място увеличаването на детските надбавки на калпак, на глава и без никакви критерии”, отбеляза общинският съвет и посочи, че е необходимо да има критерии като например образование на родителите, за да не се създават деца в риск. По думите на Джамбазки – „от тези надбавки ще се възползват единствено циганите, които правят деца, за да вземат тези надбавки”.

„Това е първата стъпка, която финансира безотговорна циганска раждаемост”, подчерта Ангел Джамбазки. Като втора стъпка, срещу която ВМРО се противопоставя, общинският съветник посочи предложението да се изплащат обезщетения от 120 лева на деца, които не са влезли в детски градини. „Нищо няма да попречи на циганите от Максуда, които например имат по 13 деца, да кандидатстват по тази програма и така децата им като не влязат всички, ние ще трябва да платим на тази ромска майка общо 1460 лева, тя ще си живее и няма да вложи тези пари в образованието на децата си”, отбеляза още Дмабазки.

„Узаконяването на циганските гета какво означава?! Означава това, че гражданите от Захарна фабрика например ще продължават да живеят под окупация, под тежка битова престъпност, ще продължават да бъдат ограбвани, нападани, малтретиране”, посочи общинският съветник. Той категорично заяви, че ВМРО е готова на протестни действия по отношение на узаконяването на ромските гета.
„В момента, в който видя тези три предложения в пленарна зала, ще свикаме с чисто сърце национални протести, защото това са стъпки са разпадане на българската държава. Това е невъзможно”, посочи Ангел Джамбазки.

Последвайте канала на

2720 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2013.07.19 | 19:56

10
ама нали БЕСЕПЕ-ТО те го избраха бе господине, а скоро ще има пак избори и отново трябва да ги изберат, тъй като ние българите не гласуваме! Ако хората гласуват както му е реда тази измет ще види парламент през крив макарон

2013.07.19 | 19:56

9
Госпада от Вмро не бяхте ли вие тези,които спомогнахте да дойдат на власт сегашните българоубийци???Сега колкото и да се пънете какво може да направите,като никой не ви вярва?Все пак Бсп трябва да си спази обещанията към циганите,ако не бяха те да гласуват за тях нямаше и 10% да съберат.Така че да ни е честита новата държава Мангалия!
Електра

2013.07.19 | 19:55

8
Има толкова запустели села в страната, държавата вместо да им дава помощи и се чуди как да узакони колибите им ДА ГИ ПРЕСЕЛИ ТАМ. Да им се даде и земя за отработване,има толкова пустеещи. Да отглеждат животни и да се изхранват. Тогава може да им се помогне. Сега - помощи и далавери ,кражби. Те изкарват повече от работещ български гражданин.Не декларират доходи,не плащат данъци. Все са ощетени,все реват ,че са гладни.

2013.06.13 | 21:35

1
Ало, скъпа,не съм съгласна за изселването във всяко село.Защото си ги имаме и сега.В повечето села нямат тоалетни и сутрин бягат в старата външна на кмета.Или под мостове,лозя.Освен това в едно село им дадоха земя преди 3г.по 1дка с тръби за напояване.Започнаха първата година да работят земята,но от ''Социални грижи''им спряха помощите за отопление и циганите се ядосаха и също спряха.Сега земята е отново пустееща,както си беше.Нека умните глави да не постъпват така глупаво,защото на циганин като му вземеш помощта,избира лесното.

2013.06.14 | 01:16

7
„Народа„свали предишното правителство-за да доиде новото „умно„правителство ли!?-УЖАС.
Волен Сидеров

2013.06.14 | 01:16

6
това е мечтата ми

2013.06.14 | 01:16

5
ss
НЕ ОТНОВО

2013.06.14 | 01:16

4
НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ВМРО.САМО ДА НЕ ИЗЛЕЖЕШ КАТО БОЛЕН ПСЕВДО НАЦИОНАЛИСТ.
я

2013.06.14 | 01:16

3
Помощите трябва да се изплащат само срещу работа от страна на циганите- искаш пощи - работиш определено време за тях към някоя община - не работиш значи не плучаваш помощи. Глоба за дете което не ходи на училище и спиране на помощите веднага за всички деца. И в никакъв случай узаконяване на бараките, ако не им харесва могат да се възползват от правото си да напуснат Българиs моментално!!! не сме ги канили да идват и да се заселват тук и нямаме намерение да ги храним и търпим
Васе

2013.06.14 | 01:15

2
Така...имам затворен балкон с дограма от 3 години и сега ще трябва да го махам,защото не е законно!Сигурно са прави,по-законно е кашон с два пръта да се води..къща!!И какво си мислят-"ром"ще плаща данък...голям виц!!Ама така е,като се обещава нещо преди избори..иначе няма "ромски" глас...

Добави коментар

Водещи новини