България e сред приоритетите на китайското правителство

  • 12 юни 2013 20:07

  • 1644
  • 5
България e сред приоритетите на китайското правителство
©

До края на тази година Китай ще генерира най-големия поток от туристи в света. Това заяви в Перник генералният секретар на Българо-китайската търговско-промишлена камара Стефан Кинов, който днес участва в бизнес семинар на тема "Практични стъпки и оперативни програми за работа с Китай".

Според Кинов големите разстояния не са проблем за китайците, България обаче нямала голямо предимство в това отношение пред останалите европейски държави, поради липсата на директна самолетна връзка с Китай. Преди дни камарата е поставила на дневен ред този проблем и очаква намирането на варианти за разрешаването му, предаде БТА.

България ще бъде презентирана като голф-дестинация, тъй като голфът е сред най-популярните и практикувани спортове в азиатската страна, каза Кинов. Той подчерта още, че Китай е изместил фокуса си от Западна към Централна и Източна Европа и България попада в приоритетната област за работа на китайското правителство за следващите 5 години. По думите му, хранително- вкусовата ни промишленост има най- сериозен шанс бързо да стъпи на огромния китайски пазар.

От Българо-китайската търговско-промишлена камара поемат ангажимента да съдействат на фирмите в региона за придвижване на готови проекти и търсене на партньорство с китайски фирми, проявяващи интерес към конкретните производства. Форумът в Перник е част от национална обиколка, която предвижда Българо-китайската търговско промишлена камара в 26 български града.

Последвайте канала на

1644 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Уважаеми г-н Кинов,

2013.06.29 | 09:31

5
там, накъдето сте тръгнали ние от там вече сме се върнали. Идеите са стари и не са ваши. Единствената причина да не бъдат осъществени е "европейския страх" от настаняване на Китай в Европа. Т.е. политико-административните пречки за България да работи ефективно в тази посока, тъй като е член на ЕС и "драпаща" за Шенген. Когато решите въпроса с туристическите визи с Китай и директната авиолиния, обадете ми се в "нета" да ви стисна ръката :)))

2013.06.29 | 09:30

4
Културни хора са.Живял съм на Изток и мога да ви кажа,че са за препочитане пред самозабравили се и нагли англичани,французи и американци.

2013.06.26 | 16:16

3
Това е бъдещето хора БИРК - Бразилиа , Индия , Русия , Китай супер икономики,супер инвестиции на Америка и Европа им ядохме попарата не го ща тях вече разни евроатлантиески и незнам си какви хищници които само искат да се възползват и да ни заробт дори унишожат !
ПЕРНИШКИ ГОЛФ

2013.06.26 | 16:15

2
Перник? Китаиска дестинация?Това само някои от партията на Гоце може да го измисли.

2013.06.13 | 11:57

1
След китайските стоки да дойдат и китайците! Това ни е надеждата.

Добави коментар

Водещи новини