Михайлова: Туризмът трябва да не вреди на околната среда

  • 10 юни 2013 08:11

  • 1196
  • 2
Михайлова: Туризмът трябва да не вреди на околната среда
©

Законът за водите, касаещ промените във ВиК сектора и собствеността върху инфраструктурата, трябва да бъде приет спешно. Това заяви в сутрешният блок на БНТ министърът на околната среда Искра МихайловаИскра Михайлова Искра Михайлова е родена на 7 септември 1957 г. в София, България.   Завършила е специалност. Тя допълни, че приоритет на министерството ще бъде устойчивото екологично развитие на градската среда.

По думите й, водната инфраструктура е свързана с цената на водата. Ако се инвестират милиарди в нея, това ще се отрази върху цената на водата. Затова това е задача номер едно на ведомството и ще се работи по въпроса, категорична бе Михайлова.

Въпросът с Банско е много труден компромис, засегнати са хората от региона, които искат развитие на окръга, и такива, които смятат, че това развитие ще е за сметка на природата, обяви тя. Има райони в България, които са обект на световното културно наследство, и такива, развитието на които се следи от международни наблюдатели. Такъв е случаят с лифтовете в Банско. Затова разговорът, диалогът е абсолютно необходим. Заварих от моя предшественик усилие общественият съвет към екологичното министерство да подготви харта за устойчив туризъм. Това като че ли не е в прерогативите на Министерството на околната среда и водите, но е една стъпка в посока да разглеждаме туризма като туризъм, който не вреди на околната среда, а максимално я използва като ресурс, подчерта тя.

Във връзка със зачестилите инциденти с лифтовете на Витоша, министърът заяви, че ще подкрепи модернизацията на съоръженията, но само ако не се нарушава околната среда.

Последвайте канала на

1196 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.06.10 | 13:26

2
ле ле колко е умна

2013.06.10 | 13:26

1
Туризма ако го има защото тази година след свалянето на цените в Турция и Гърция е много зле.Ако така продължи при положение че условията и цените са по лоши от предлаганите в Турция и Гърция скоро няма да го има.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини