Новият министър на земеделието и храните иска трима заместници

  • 29 май 2013 15:25

  • 3026
  • 2
Новият министър на земеделието и храните иска трима заместници
©

Моето желание е да назнача трима заместник министри, защото това е огромно министерство. Това каза пред журналисти новият министър на земеделието и храните проф. Димитър ГрековДимитър Греков Проф. Димитър Греков е специалист по бубарство и преподава в пловдивския аграрен университет по, предаде репортер на novini.bg. 

Министър Греков обясни, че първо трябва да се изберат заместник-министри, които да погледнат в дълбочина какво е положението, а после ще се разгледа какво е положението по дирекциите и агенциите. Но искам да се срещна с тях, за да видим какво е положението, каза той. „Трябва да има приемственост – трябва да направим стратегия и да развием приоритетите си - зеленчукопроизводство, животновъдство, овощарство, мелиоративното строителство. Ще работя с асоциациите, които са създадени в сектора, с тях е най-важната ми среща, за да чуя техните проблеми и техните искани към мен”, обясни той. "Работя с производители и виждам необходимостта от добре подготвени кадри. Ще подам ръка за средното, висшето образование, науката и бизнеса, които вървят ръка за ръка. Аз идвам от друг сектор, а това е огромно министерство”, обясни проф. Греков. Той посочи още, че ще работи и с ключовите организации за създаване на Закон за браншовите организации.

Новият министър на земеделието и храните проф. Димитър ГрековДимитър Греков Проф. Димитър Греков е специалист по бубарство и преподава в пловдивския аграрен университет по пристигна в Министерство на земеделието и храните, придружен от служебния министър проф. Иван СтанковИван Станков Иван Станков - Български ветеринар и министър на земеделието и храните в правителството на Марин. Проф. Греков влезе в сградата от централния вход и беше посрещнат от колеги и журналисти с ръкопляскания. Проф. Станков въведе новия министър в кабинета и му пожела успехи, когато седне на стола на министъра, защото понякога той е много горещ. Проф. Станков подари на проф. Греков бележник и химикалки, с които да подписва важните за страната и за развитието на земеделието договори, и му пожела да внимава когато ги подписва. Новият земеделски министър получи икона на Свети Георги, която да го пази.

Станков, от своя страна посочи: Министерството на земеделието и храните е в едно относително добро и спокойно състояние.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3026 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Петрова

2013.06.07 | 08:51

2
Жалко ,че министър Станков си отива,един професионалист и ерудиран преподавател.Селското стопанство си отива и то- ще го управлява бубар- Вносът на некачествени храни ще продължава и онкологиите ще се множат.
Селянин

2013.06.07 | 08:51

1
Малко са трима-по-добре петима и то от ДПС,че те са експерти...и по кукуруза и по язовирите !

Добави коментар

Водещи новини