Плевнелиев свиква консултации за съставяне на кабинет

  • 23 май 2013 07:03

  • 1151
  • 1
Плевнелиев свиква консултации за съставяне на кабинет
©

Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното свиква консултации за съставяне на нов кабинет с парламентарно представени партии. По закон държавният глава трябва да връчи проучвателен мандат първо на ГЕРБ, която спечели най-много гласове на изборите, но не постигна мнозинство в парламента.

От БСП, ДПС и "Атака" са категорични, че няма да подкрепят кабинета на ГЕРБ. Въпреки това лидерът на партията Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г обеща да предложи състав на правителство, след което веднага ще се откаже от съставянето на кабинет, за да се пести време. Ако това стане, само половин час по-късно президентът ще може да го даде на БСП. Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на вече обяви, че премиер в него ще е бившият финансов министър Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21.

ДПС заяви, че няма да предлага свои министри, а ще подкрепи кандидатурата на Орешарски, но след анализ на управленската му програма. От Движението са категорични, че няма да водят разговори с "Атака". Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа също заяви, че не може да подкрепи правителство в този състав на парламента.

Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното обяви, че никой няма да спечели от нови предсрочни избори, затова няма да губи време, за да може страната ни да има правителство в най-скоро време, предаде БНТ.

Последвайте канала на

1151 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.05.23 | 07:37

1
Браво на президента! Нови избори ще бъдат само загуби за народа

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини