Циркът продължава! В НС не знаят кой е шеф на НЕК, но го викат в залата

  • 22 май 2013 10:19

  • 2929
  • 4
Циркът продължава! В НС не знаят кой е шеф на НЕК, но го викат в залата
©

Искането на БСП да бъдат изслушани ръководителите на дружествата и органите, управляващи българската енергетика, създаде объркване кой е шефът на Националната електрическа компания. В предложението на левицата е вписано името на Крум Анастасов. По думите на бившия енергиен министър на ГЕРБ Делян Добрев Анастасов е освободил поста преди месец и в момента шеф на НЕК е Иво Лефтеров, съобщи Дарик.

„Крум Анастасов от месец не е изпълнителен директор на НЕК. Не знам кой е писал предложението, но най-малкото трябва да се коригира името с това на Иво Лефтеров, който е настоящият изпълнителен директор", каза от парламентарната трибуна Добрев.

В отговор зам.-председателят на парламента Мая Манолова от БСП заяви: „Очевидно е, че няма как да следим динамиката на кадровите промени, които извършваше и ГЕРБ, и служебното правителство, където кадрите се сменят като кърпички. Нека бъде записано - изпълнителният директор на НЕК, който и да е той, да бъде поканен тук, за да разясни какво е състоянието в сектора".

Депутатите приеха да бъдат изслушани за проблемите в енергетиката служебният премиер Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май, енергийния министър Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на и шефовете на ДКЕВР и НЕК.

Междувременно ГЕРБ отказа участие при създаването на две комисии. Едната ще изработи нов правилник за работа на парламента, а другата ще бъде временна правна комисия, която ще работи по най-спешните законодателни промени.

Последвайте канала на

Novini.bg
2929 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ика

2013.05.22 | 18:06

3
Боковата клика така се внедрила в енергетиката, че да не знае кой е шеф. Просто епохална глупост! Вярвам, че експертното правителство на Орешарски ще се справи с това, което Борисов остави в наследство - разруха и огромни цени на тока!
Милен

2013.05.22 | 18:06

4
"икспертното" червено-депесарско правителство може да се справи само като предишното такова ....... тоест да краде като за последно ....... нещо нормално за комунистическата мъгла:)

2013.05.22 | 16:47

2
Да ги питат всички защо всички електронни електромери не отчитат точно при промяна на напрежението и херците на тока, влиянието им при отчитане при топлинни и въздействия и лъчения, защо се крият изледванията им и кой издаде сертификата им

2013.05.22 | 16:16

1
Бойче брато,бах мааму,тоз Волен много яко ни го начука ве и коши прайм сига ве,тя си иба май.ката ве

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини