Сергей Станишев: Минималната заплата няма да се увеличи през тази година

  • 21 май 2013 08:08

  • 5870
  • 34
Сергей Станишев: Минималната заплата няма да се увеличи през тази година
©

Засега не са водени разговори за правителството нито с ДПС, нито с Атака. Това заяви лидерът на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на пред БТВ. Това е въпрос на програма, която трябва да се предложи.

Всякакви политически игрички от ГЕРБ са напълно безотговорни. Тези, които спечелиха и правиха изборите чрез цялата мощ на изпълнителна власт искат касиране на вота, защото не им се връзват сметките. Нито един от проблемите, заради които хората излязоха на улицата не е решен. Безработицата вече 14% , 50% от българите са в бедност, 700 000 души са безработни, припомни Станишев.

Имаше ден за размисъл, прокуратурата осуети заговор за фалшификация на вота. Това е криминална новина, а сега ГЕРБ се опитва хвърли страната в хаос и да замитат следи, за да не носят отговорност. Всички юристи са категорични, че няма основания за касиране на вота. КС е стълб на българската държавност, не се и съмнявам, че ще бъдат подложени на сериозен натиск, но вярвам, че ще решат по съвест, защото в противен случай ще се разруши държавността.

Станишев каза, че има информация за опити да се оказва натиск върху конституционни съдии. Подробности обаче отказа да съобщи с мотива, че не е Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа да раздава присъди от екрана.

Имаше масиран сценарий срещу държавата, прокуратурата беше подготвена да действа без МВР и ако не беше тази реакция, в урните щяха да бъдат пуснати тези 350 000 бюлетини. Именно затова бяха пуснати удобни социологически проучвания, за да могат да ни изненадат всички със страхотни резултати, каза Станишев.

Трябва сега да се изясни поръчителя за отпечатването на бюлетините. Той потвърди, че не е знаел за сигнала подаден от Мая Манолова за Костинброд, а е видял новината по ТВ7. Пазарлъци няма да водим, така Станишев отговори на въпроса дали има подкрепата на Атака за създаването на нов кабинет.

Има нужда от спасителни мерки да не се увеличат цените на тока от първи юли. Той потвърди, че сметките до 100 киловатчаса ще бъде на ниска цена, а по-скъпата тарифа ще влиза в сила след прехвърлянето на този размер. Трябва да се осигури първокласниците да отидат на училище достойно. Затова ще има увеличение на еднократната помощ за всички ученици.

През тази година е невъзможно повишаването на минималната работна заплата и пенсиите. 800 млн. лв. е дефицитът за първите три месеца на годината, при положение че планираният е 1,1 млрд. лв. за цялата година. Спешно е необходимо да се увеличат обемите за временна заетост. По отношение на бизнеса Станишев каза, че е възможно разкриването на 250 000 нови работни места, като се въведе реиндустриализацията, да се създаде работеща икономика. Ще се приеме и конкретен график по отношение на разплащането на държавата към фирмите и връщането на ДДС. Така ще има повече държава в икономиката, но при по-малък бюрократичен тормоз. Антимонополните мерки ще затегнат регулацията върху естествените монополи, обеща Станишев. Форум „Отговорен парламент“ ще отвори регулативните органи към гражданското общество.

Ние предвиждаме облекчаването на данъчното бреме на 1 млн. българи, заяви Станишев, като уточни, че ще има нулева ставка за заплати до 310 лв. По време на кризата хората с най-високи доходи трябва да покажат солидарност и затова е необходимо горницата над 4500 лв. да се облага с 20% данък. Станишев призна, че по този пункт имат сериозни противоречия с ДПС. Контрабандата беше пусната по широки магистрали с политическо покровителство и затова трябва да

Държавността беше окупирана и сега МВР трябва да се върне към основното си задължение да пази живота и собствеността на хората. Така ще се преориентира дейността към борба с битовата престъпност. Станишев обаче уточни, че това не означава, че във всяко село ще има полицай, но ведомството ще се преструктурира така, че например кмета да има възможност за бързо сигнализиране към полицейските екипи. Корупцията по време на управлението на ГЕРБ достигна невиждани размери и затова ще се работи към утвърждаване на правомощията на ДАНС.

Станишев потвърди, че проектът АЕЦ „Белене“ е заложен в проекта „Орешарски“. Има сериозен иск от Атомстройекспорт срещу България, сега е необходимо да се разгледа изцяло проекта, тъй като срещу него бяха нанесени изключително много удари, уточни лидерът на БСП. Той обаче не отрече, че социалистите възнамеряват да се откажат от строежа.

Аз не съм Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, а Орешарски не е Дянков или Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа и не си въртим позицията. Това е част от плана за реиндустриализация на страната, каза Станишев.

Лидерът на БСП не избегна и личните въпроси и прие поздравленията за сключения брак с жената до себе си Моника. Второто дете на Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на и неговата съпруга ще се появи на бял свят през месец юли. „Това е планът „Станишев“, който е най-важния в живота“, с усмивка сподели лидерът на БСП.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
5870 34

Свързани новини

Коментари 34

Добави коментар
ВНУЧЕТО НА БАБА

2013.05.24 | 00:15

34
През тази година е невъзможно повишаването на минималната работна заплата и пенсиите. 800 млн. лв. е дефицитът за първите три месеца на годината, при положение че планираният е 1,1 млрд. лв. за цялата година. СТАНИШЕВВВВВВВВВВВ...НИМА НЕ ЗНАЕШЕ ТЕЗИ ЦИФРИ КОГАТО ИЗЛЪГА БАБА ДА ГЛАСУВА ЗА ТЕБ !!! ЛЪЖИ ЛЪЖИ И ПОПУЛИЗЪМ..ЗАЩО ЛИ НЕ СЪМ ИЗНЕНАДАН ОТ КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ВИ НОМЕРА :(
Cyta46

2013.05.23 | 08:58

33
Нищо ново не чувам .Лъжи и нови лъжи.ДО 20/05/2013г. го имаше и БЕЛЕНЕ и пенсии голями и 1000 лева заплати и.т.н. Но от 21/05/2013 няма ги тези обещания. ДА НИ Е ЧЕСТИТО !!Това го искахме нали ние /БЪЛГАРИТЕ/...
Р.Петков

2013.05.23 | 08:55

32
СерГЕй Дмитриевич още не е почнал да работи и почна да ЛЪЖЕ, сега няма да увеличаваме заплатите, долен боклук, иска да ги увеличи след 4 години когато тези пари ще са символични, винаги сте идвали с лъжи и с лъжи управлявате. Срам сте за децата си. Да ви видим и неполитическите експерти.

2013.05.23 | 08:52

31
тоя боклук не може да състави едно изречение без да спомене герб
1

2013.05.22 | 16:41

30
ВРЕМЕТО НА ПРИКАЗКИ ЗА 80 ГОДИШНИ БАБИ СВЪРШИ. ДОЙДЕ ВРЕМЕТО НА ИСТИНАТА!
13

2013.05.22 | 16:41

29
Станишев уж нямаше да участва в кабинета,щяха да бъдат само експерти.Сега обаче ,започва да казва какво ще се случва.Тези изявление трябваше да ги каже този който ще бъде министър председател или министър на финансите.Тоя в качеството си на какъв ги говори тези неща.Трябваше да изчакат поне още един месец,докато се издадат за какво става въпрос.Още отсега са виждат пипалата на столетницата.С помощта на ДПС и Атака се подготвя ново кумунистическо правителство .Пък после нека се говорят за експерти.И пак си припомнете какво каза Червеняков веднага след изборите,че не иска да издава кои ще бъдат министрите ,за да не се загуби интригата.Всичко предварително репетирано.

2013.05.22 | 00:04

28
ГЕРБ СА ДЕМОКРАТИЧНА ЕВРОПЕЙСКА ПАРТИЯ, ЧАСТ ОТ НАЙ-ГОЛЯМАТА И ПРЕСТИЖНА ЕВРОПЕЙСКА ПАРТИЯ ЕНП! ГЕРБ ПОЛУЧИХА ПОЗДРАВЛЕНИЯТА НА ПОВЕЧЕ ОТ 30 СВЕТОВНИ ЛИДЕРИ ПО СЛУЧАЙ ИЗБОРНАТА ПОБЕДА! ТОВА Е ИСТИНАТА.

2013.05.22 | 00:04

27
Стига си повтарял едно и също,спри тази пропаганда,недей маниполира повече хората!Задай си въпроса кой ни докара до това положение?В ИМЕТО НА КОМУНИЗМА,ОГРАБИХТЕ ДЪРЖАВАТА

2013.05.22 | 00:04

25
СТАНИШЕВ НЯМА ИЗБОР, ТОЙ ВЕЧЕ НЯМА ДРУГ ХОД. ТОЙ ЕДИНСТВЕНО МОЖЕ ДА ПРОДЪЛЖИ ОПИТИТЕ СИ ДА ВНУШАВА, ЧЕ БЯЛОТО Е ЧЕРНО. НИЩО ДРУГО НЕ МУ ОСТАВА. ВСЕКИ КОЙТО МУ ПОВЯРВА ЩЕ СГРЕШИ! ХОРАТА ИСКАТ СВОБОДА И ЕВРОПЕЙСКО РАЗВИТИЕ, НЕ ИСКАТ ТОТАЛИТАРИЗЪМ, КОМИНТЕРНОВСКИ ИЗМАМИ И КОМУНИСТИЧЕЧСКО РОБСТВО.

2013.05.22 | 00:04

26
България иска да чуе думите на партията спечелила изборите - ГЕРБ! Станишев няма какво да говори и е безмислено да се опитва да прецака всички наведнъж, няма да успее да пробута правителство от бсп под измамния лозунг за "спасяване".
33

2013.05.22 | 00:03

24
сер-гей:Номерата ти са ни напълно известни,рано е дадаш отбой и да прехвърляш вина на други.Утре вруга песен ще запееш!!Никой освен ГЕРБ неможе да остави при това положение България да се държи на крака..Теб това не те интересува...Сутрин си отваряш очите и започваш с грозни ,компромати и ве черер завършваш с нови измислици.На българия и трябват дела и много работа!!!!!!Но ти не знаеш каква е тази дума ,а не какво е да работиш.Доказахте некомпетентноста си ,защо продължаваш да ни унищожаваш?Евреин ,руснак и т.н. милост към никой!!!Само матерялния си интерес!!Нервите ни не издържат!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини