Станишев: Основата на управлението на Орешарски ще е развитие и справедливост

  • 22 май 2013 14:34

  • 1330
  • 4
Станишев: Основата на управлението на Орешарски ще е развитие и справедливост
©

Държавност, развитие и справедливост стоят в основа на управлението на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21, обобщи председателят на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, цитиран от пресцентъра на социалистическата партия.

Той и номинираният за премиер от Коалиция за България Пламен Орешарски се срещнаха с представители на партия "Модерна България".

„Това, към което се стремим е възстановяване на диалога. Без свобода и отърсване от страха, не може да има нито икономическо развитие, нито справедливост", каза още Станишев. Той напомни, че при управлението на Борисов бяха погазени принципите на демокрацията и ГЕРБ налагаше конфронтация.

„Стремим се програмата на бъдещото правителство да бъде с широка обществен подкрепа. Ще търсим енергия за промяна", изтъкна Станишев и подчерта, че бъдещото правителство трябва да създаде условия за възстановяване на доверието.

Лидерът на БСП отбеляза още, че предстои да се подготви правилникът за работа на НС. Той напомни, че парламентът на Борисов и на Цачева приключи с нулево доверие, защото се беше превърнал в гумен печат и изтривалка.

„Трябва да проличи промяна на работата на депутатите", каза Станишев и напомни за намерението на левицата да се стартира форум Отговорен парламент и стъпка по стъпка да се възстановява доверието в институциите.

Председателят на БСП коментира и искането на ГЕРБ да касират изборите с думите, че на практика те искат да касират сами себе си. Станишев беше категоричен, че повече такива избори, на които бяхме свидетели, не трябва да има. Според лидера на БСП въвеждането на машинно гласуване е стъпка към предотвратяване на изборните манипулации. Станишев добави, че е необходима промяна на изборното законодателство.

Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 прогнозира, че зимата ще бъде тежка за хората с ниски доходи и обяви, че се подготвят амбициозни социални мерки, съобразно разчетите, които ще бъдат ясни през есента. Предвижда се облекчаване и на бизнес климата.

Последвайте канала на

1330 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2013.05.23 | 07:11

4
тоя като му чета глупостите почвам да си мисля че през това време докато е управлявала герб тои редовно се е насирал от страх,и постоянно е бил подтиснат.нагла комунистическа твар

2013.05.23 | 07:11

3
България спешно се нуждае от генерал Пиночет.ЗА една год, да вкара държавата в релси.Мародери като БСП, лумпени като Атака и всякаква друга крадлива сган--в затвора най-малко за 15 год.

2013.05.23 | 07:11

2
Този човек думите за нищо ги няма: "Държавност, развитие и справедливост", "енергия за промяна", "форум Отговорен парламент", "амбициозни социални мерки", "облекчаване и на бизнес климата" - въздух под налягане

2013.05.23 | 06:35

1
хей хей нищо ,че си ГЕЙ проблем е ,че си МАЗЕН ...................

Добави коментар

Водещи новини