Михаил Миков: Търсим експерти за министерските постове

  • 17 май 2013 08:07

  • 1643
  • 5
Михаил Миков: Търсим експерти за министерските постове
© Булфото

Експертно правителство - още в рамките на кампанията номинирахме Орешарски, защото очаквахме такъв резултат на изборите. Това каза  в сутрешния блок на БНТ Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно от БСП.

По думите му ще се търсят експерти за всеки от ресорите, за да се решат натрупаните проблеми - такъв ще бъде подхода при избора на министри, а не просто да се раздават постове.

Да се свика народното събрание и да се оформят парламентарните групи е първия голям въпрос, също и възстановяването на институциите, които са силно дискредитирани от управлението на ГЕРБ, каза Миков. После ще мислим за поименният състав на кабинета.

Другата опция е да седим и да чакаме, да обсъждаме по кафенетата дали мандатите ще станат. Политиката и аритметиката са различни упражнения. В политиката се намират решения на задачи, с които простата аритметика на може да се справи. Задачите в България са свързани с проблеми на обществото, бедността, мизерията... Този въпрос не е партиен, а национален, каза Миков.

Страната има нужда от спешно решаване на проблемите по бюджета. Повечето от българските граждани са против провеждането на нови избори. В последните години ГЕРБ функционираше като самодоволна и самодостатъчна система, каза Миков. По думите му трябва да се намерят достойни хора, за да се върне доверието на гражданите в институциите. От парламента тръгва възстановяването на авторитета на институциите, смята той.

Няма да се отказваме от нещо, което нямаме. Ще трябва да мислим подходящи решения, които да променят силно накърнения имидж на  ведомствата, като например МВР. Важни са мерките - ясно разграничаване между политически кабинет и професионалисти, каза Миков.

Последвайте канала на

1643 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Dobri

2013.05.17 | 17:30

5
смешници кой ви каза че ще правите правителство мАЯ ли ви каза ?
Ехо

2013.05.17 | 10:57

1
и какво смешно има по скоро плачевна ситуация е това мушморок

2013.05.17 | 17:30

4
Е защо участвате в изборите, като нямате експерти? Аман от аматьори! За 23 години магарета да бяхте вкарали в парламента, щяха да се научат какво да правят!

2013.05.17 | 17:30

3
Експертите в България вече ги няма. Със свещ ще ги търсите един един, заради политиката, която водехте СРЕЩУ тях. Е, само Костов признавам за експерт. Всички сте наследници на едно безплодно минало. То всяко желание на човек да се развива го убивахте. Сега търсете....трудна работа.
kolombo

2013.05.17 | 17:29

2
Каква сте ми партия от дърдорковци ...... Вие, сте некадърни да управлявате ,защото ви е по лесно да крадете! Сега ще изберете някакви уж експерти и ще продължите да крадете с алиби , че това не сте Вие. Признавам Ви го - царе сте на хаоса и разрухата в България!

Добави коментар

Водещи новини