Михаил Миков: Трябва да се решат спешни проблеми

  • 16 май 2013 08:17

  • 1745
  • 1
Михаил Миков: Трябва да се решат спешни проблеми
©

Новият мандат на парламента започва след изборите и всички правят сметките за кабинета, без да се пита какво народно събрание ще имаме. Това каза в сутрешния блок на БТВ депутатът от БСП Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно.

Този вакуум в институциите не може да продължава безкрайно, добави той. Президентът спешно трябва да свика народното събрание. Хората искат промяна и това го показват изборите. Според Миков има спешно да се водят разговори и променят закони.

След изборите започва новият мандат на парламента, наблюдаваме как всички правят сметки за правителството, а не какво трябва да се ревизира в законите, по които ще се управлява. Политиката не е аритметика, 120 депутати на 120 и т.н., тя е съгласие върху действия - първото е спешно свикване на Народно събрание.

Разпадът на институциите не може да продължава. Изборите показаха, че хората искат промяна, заяви Миков. По думите му трябва да се търсят компромиси в името на националните цели. Ние нищо предварително няма да обещаваме на „Атака" и на когото е било друг, трябва почтеност, каза той.

Не сме започнали разговори с останалите субекти в парламента. Те ще се проведат в новото Народно събрание, категоричен бе той.

Финансовият колапс крие опасност от превръщане в технологичен колапс. Не възразяваме държавата да засили своята роля в икономиката, това е част и от нашата предизборна програма. Днес националната цел е излизане от тежката ситуация, в която попадна държавата, допълни Миков.

Последвайте канала на

1745 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.05.16 | 21:56

1
Миков тука си прав - спешно трабва да ходиш да се лекуваш от алкохолизъм другото Миков не се лекува - кой се е родил тъп тъп си умира

Добави коментар

Водещи новини