ДСБ заподозря ГЕРБ в предизборно заиграване с ремонтите във Варна

  • 25 април 2013 11:03

  • 1369
  • 3
ДСБ заподозря ГЕРБ в предизборно заиграване с ремонтите във Варна
©

ГЕРБ обърна внимание на Варна едва след издигането на бившия регионален министър Лиляна Павлова за водач на листа. С предизборна цел от партията обявиха ремонта на бул. „Владислав Варненчик“ и така на практика блокираха целия град. Това мнение изрази водачът на варненската листа на коалиция „ДСБ-БДФ“ Радан Кънев. Според него цената, за която се извършва рехабилитацията, е около 4 пъти по-висока от пазарната.

„ГЕРБ реагираха като се оказа, че тази гигантска сума от 5 милиона е изчерпана без да бъде завършен проектът. Тоест, изчезнали са повече от 4 пъти себестойността на този ремонт, той не е завършен, а хаосът и блокажът продължават“, коментира Кънев.

От ДСБ твърдят, че част от парите за ремонта са изтекли във фирми фантоми, между които има такива с неразплатени данъци и заплати от дълги периоди.

„За нас е трудно да кажем дали става дума за некомпетентност или корупция. Моето лично мнение е, че става дума за комбинация между двете в особено тежка форма“, посочи Радан Кънев.

От партията на Костов смятат, че най-логичното нещо при така създалата се ситуация е ГЕРБ да оттегли кандидатурата на Лиляна Павлова. ДСБ ще продължи да събира допълнителна документация и ако положението е достатъчно сериозно и прокуратурата все още не се е самосезирала, ще подаде сигнал за проверка.

Вътрешната война, която се води в ГЕРБ, не интересува българските граждани, а проблемите на партията престават да са политически и стават юридически, коментираха от ДСБ.

Последвайте канала на

Novini.bg
1369 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Въпрос

2013.05.04 | 10:50

3
От партията на Костов смятали... Те много хубаво смятат за чуждите хора, ама не казват какво смятат за собствените си Радан - самозванецът и Васко Касичката.... Да кажат защо Васко е Касичка още от времето на Добрин Митев. Да кажат и къде е Добрин Митев с всички откраднати пари от Варна!
Пипето

2013.05.04 | 10:50

2
Раданчо е "болен" почти колкото Волен, лъже почти колкото Станишев, варненец е почти колкото Лиляна и има шансове почти колкото Марешки.

2013.05.04 | 10:50

1
А защо новият кмет да не си свърши работата.Трябва ли някой да му казва какво да прави във Варна.

Добави коментар

Водещи новини