Социолози: Скандалът с МВР срина международния авторитет на ГЕРБ

  • 22 април 2013 09:42

  • 4770
  • 39
Социолози: Скандалът с МВР срина международния авторитет на ГЕРБ
©

Скандалът с подслушванията ще повлияе на изборите, но няма да промени драстично ситуацията и ефектът няма да е колосален. В страни с демократична традиция той щеше да доведе до взрив. Това обяви в предаването "Добро утро, България!" социологът Кольо Колев.

По думите му обаче това ще се отрази на желанието на хората да гласуват. На едните хора се увеличава яростта, с която ще дадат своя вот, а други ще омекнат.

Българинът е свикнал да бъде разочарован от политиците, затова скандалът с подслушането в МВР и обвиненият в корупция директор на ГДБОП Станимир ФлоровСтанимир Флоров   Станимир Флоров е роден  в София. Завършва военния факултет на Националната спортна, няма да окаже кардинално влияние върху вота на 12 май. Около тази теза се обединиха Колев и Андрей Райчев.

По-важен в случая е международният отзвук, който предизвикаха последните разкрития, заяви Райчев. В една демократична държава е недопустимо да се подслушват политици и известни личности и затова САЩ и Европа реагираха изключително остро на скандала. Това сериозно разклати доверието на света в управлението на ГЕРБ, категоричен е специалистът. Служебният премиер Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май, който първоначално беше дипломатичен относно разкритията, рязко промени позицията си на осъдителна, след срещи с европейските си колеги, допълни той.

Според него това ще се отрази сериозно на ГЕРБ, защото от партията са свикнали да се слуша силния, а силния в случая са Щатите, които осъждат подслушванията. Това по отношение на БСП не би изиграло голяма роля.

По думите му, Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г не участва в изборите. Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа е човекът, който движи нещата. Според Колев това се дължи на факта, че Борисов е свикнал на цялата любов, той не иска да рискува да бъде освиркан.

Социолозите са скептични относно бъдещи коалиции след парламентарните избори на 12 май. Въпреки това те не изключиха възможността вотът да бъде изненадващ.

Последвайте канала на

4770 39

Свързани новини

Коментари 39

Добави коментар
До Krum Usainski

2013.04.24 | 10:09

39
"Ако беше сринал авторитетът на ГЕРБ нямаше да дойдат на пресконференцията на ГЕРБ и да ги хвалят "Е как няма да доидат ,е как няма да ги хвалят.Че ГЕРБ с големи крачки върви по плана РАН-ЪТ.Че другите партии едва минаха една трета от пътя а ГЕРБ за 3.5г.постигна два пъти повече.Още едим мандат и планът ще е изпълнен.Да живее ГЕРБ убиеца на Българската нация.
e

2013.04.23 | 22:21

21
Имали анкета в някои саит кадето ГЕРБ да неводи убедитолно????
;)))

2013.04.24 | 09:16

38
Анкета ли искаш ето ти анкета просто погледни тук анкетата кой искат за премиер и то убедително,и като гледам не е гробар.
Ванката

2013.04.24 | 09:16

37
Нали знаете,че мухите хапят най-силно преди да умрат. Та и тези червени шутове усещат края си все по-осезателно. БСП в момента ми прилича на онзи глухоням във вица,дето отишъл да краде ябълки,но стопанина,който бил сляп го хванал,стиснал го за топките и го питал как се казва. Глухонемия не издържал на болката и...си казал името. Та и ГЕРБ така са стиснали червените крадци за топките,че вече не издържат на болката.
Илиев

2013.04.24 | 09:16

36
Спомням си в Германия имаше миналата година един политик, който си подаде оставката само защото дипломната му работа можело да е била копирана, ама така и не го доказаха. Само че хората недоволстваха и човека си подаде оставката. Ние тука имаме един премиер, който е записан как протектира Мишо бирата (така и не се разбра в замяна на какво, щото човека се спомина скоропостижно) и пак остана на власт. И това не е единствената му изцепка: изцепката с кучетата и пържолите, като ходи в Германия му се смяха като разправя как ЦЦ ходи с един багер и копае и вади трупове, в Япония сравни сушито с коленето на прасе и още и още. Сега това с подслушването е направо нищо, пак ще има кой галфон да гласува за него, като си мисли, че щом него не са го подслушвали не е кой знае какво престъпление и ако не си престъпник няма от какво да се притесняваш. Нищо, че тука си говорим за грубо нарушаване на човешките права. И по лошото - че не се знае с каква цел са направени и за какво са използвани тези записи. Ама проблем няма. Всички пешки са наредени за изборите, всичко е уредено, всички бюлетини са по местата. Нали се сещате, че единствената институция пред, която могат да се обжалват резултатите от изборите е конституционния съд, който в момента не функционира защото при полагането на клетвите президента напусна залата и цялата процедура беше прекъсната. Тея в Германия нищо не разбират направо, как може да си подаде оставката само защото хората смятат, че може да си е подправи дипломата, я да дойде тука малко да види как се играе играта.

2013.04.24 | 09:15

35
Пич имаш грешка политикът който си подаде оставка не е от Германия а е бившият президентът на Унгария който е приписвал на 100% от книга на българин за докторската си дисертация. И самите унгарци го накараха да си подаде оставката а не си е подал сам! И като толкова много разбираш политическата обстановка в България кажи за кого да гласуваме! Само моля те без БСП и Атака , Кунева и Костов или нова сформирана като на СКАТ или на Бинев партията! Защото точно тези хора нищо няма да променят в държавата ни а отиваме на по лошо с тях! Сами си помогнете и не чакайте политиците да ви помагат!
Бай Ставри

2013.04.24 | 09:15

34
Международният- да, но в България- не!? Странно или не съвсем? Бай Боко се готви за избори. Заедно с мускалчето Цецо, който вече ще трябва да се готви за мен. И да и ма воля да дойде тук, където му е мястото!
Гюро Михайлов

2013.04.24 | 09:15

33
Всички ЦСКА- да не гласуват за Бойко, защото той праща всички голими фирми за спонсори на „Левски”. От друга страна и всички левскари да НЕ гласуват за Бойко, защото заради неговата „мъжка” постъпка да избяга от властта- „Газпром” пък засега отказва да стани спонсор на сините… Има и още примери, но засега тези са достатъчни. И ще стигнат егоцентриците от ГЕРБ да останат на резервната скамейка.
Гюро Михайлов

2013.04.24 | 08:42

29
В най-голям потрес бабите изпадали, щом се появи младежът от рекламата на цифровизацията. "Не искам да ме сочи и да ме предават пред всички както съм си по нощница. Щом го видя да търси с кого да говори, веднага хвърлям одеялото", разказва и друга стресирана зрителка. Това момче от рекламата- дали не е агент на Цецо ушето?
За Гюро Михайлов

2013.04.24 | 09:14

32
Гюро Михайлов за кого агитираш? Комунист ли си? Атакист ли си? Или си за този който ти даде най висока оферта? Не дей да си мислиш че всички чакат Гюро Михайлов за да им каже за кого да гласуват! Нагледах се на Гюро Михайловци в политиката на България.Стига толкова! Ще си гласувам за този на който ми е по сърце! А не който ми е казал "големият фактор" Гюро Михайлов в кометарите на Новини.
Гюро Михайлов

2013.04.24 | 09:14

31
Жоел Киню: Съвестта ми е чиста, Стоичков не е прав. Аз се чудя, защо в Цв. Цв. Ми се вижда, че има нещо френско!
До Гюро Михайлов от Тъпкачев

2013.04.24 | 08:46

30
Гюро , полов привет на м.айка ти !!!!!!!!!!!

2013.04.24 | 08:41

28
22 години-КЛАТ,КЛАТ-ТРАЙ СИ БРАТ!.Абе лъохманска сбирщино,използват те ,само като бюлетина,нищо повече.Къде си видял по целия свят,богат да жали беден и капиталист да не дере по три кожи?Не виждате ли,че прилагат системата на "управляем хаос",която ни цепи на крилца и кълки.Тресе ги неистов страх само един проблем-Народа да не се обедини,около някоя нова партия-която да се яви,като ракета-носител за тотално присъствие в Парламента.Тогава тяхната прокламирана идея-"демокрация",ще им изиграе най-кошмарната шега.Смяната на статукво и политическия модел.За тях това е смърт.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини