Кандидат - депутати: Хората живеят много зле

  • 22 април 2013 07:40

  • 2567
  • 7
Кандидат - депутати: Хората живеят много зле
©

Хората излязоха на улицата и казаха, че така не може повече да се живее. Основната причината беше бедността, макар че монополите изсмукват огромна част от доходите на хората Основното, което трябва да се направи е икономика, икономика и пак икономика", каза в интервю за сутрешния блок "Здравей, България" по Нова телевизия бившият социален министър и лидер на НДСВ Христина Христова.

"Няма инвестиции, защото няма прозрачност на съдебната система, има корупция", каза Христова. Според нея това, което служебното правителство прави като дава допълнителни средства на социално слабите  е палеативно решение и така няма да има промени.

"Извън всякакво съмнение е, че хората живеят зле", заяви също  Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки., БЗНС. "Трябва да има насърчаване на инвестиции в сферата на земеделието. Там се възвръщат най - бързо инвестираните пари", поясни той. 

"Всички партии решиха в един момент, че икономиката и бизнеса са най - важните", каза Владимир Маринов от ЛИДЕР - НИЕ. Държавата не бива да се ограничава само със земеделие, смята още той.

"Мерките срещу бедността не са една и две", заяви проф. Боян Дуранкев, "ГОРДА България".  "Основното е, че не трябва да се залага върху чуждестранни инвестиции", заяви проф. Дуранкев. Според него, минималната заплата трябва да стане 600 лв.

Здравка Кръстева, "Модерна България", заяви, че насърчаването на бизнеса няма да реши проблемите. "В България ресурсите се управляват зле и безконтролно и затова се стигна до замразени заплати и пенсии", каза Кръстева.

"На страната й трябва по - добро управление", каза Димитър Стоянов, НДП. Той бе категоричен, че приказките, че България е бедна не са толкова верни. Според него страната има пари и те трябва да се използват и управляват разумно.

Христина Христова каза още, че е против празните приказки за увеличаване на пенсиите и така нат. Тя добави още, че пенсионната реформа в страната не е извършена така, както трябва.

Димитър Стоянов съобщи, че рекетът при ГЕРБ е станал 50%, а при Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - е бил 10%. "Рекетът съсипва бизнеса", добави още той.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2567 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Българин

2013.07.30 | 11:23

7
Защо премахнаха минималния праг за всяка професия, от там повечето измислени бизнесмени промениха много от трудовите договори на минимална работна заплата + % от реализираната продукция. В коя друга държава го има това заплащане.Всеки отива да работи,защо трябва да е свързан с реализирането на продукцията. Защо се назначават мениджъри или на повечето места собствениците на фирми се водят като мениджъри. Искат по-голяма производителност,а кой прави инвестиции във фирмата си. Повечето назначават работници на минимална заплата вместо да купуват техника. Защо не се използва това: Проект от проф. Исак Аврамов за: Закон за задължителните инвестиции в България 1.Всички фирми с годишни печалби (над @% или над # лв) имат 6 месеца гратисен период в който да инвестират печалбата си в България. Ако не са го направили, печалбата им се облага с допълнителен данък от 95%. 2.Консултантски разходи за фирми и/или лица извън България се признават само ако има направени два пъти по-голями консултантски разходи в България 3.Разходи за закупуване на имоти извън България, както и за закупуване на коли, вили и почивни станции се признават само ако не надхвърлят @% от годишната печалба на фирмата.

2013.07.30 | 11:22

6
Всички,които НИКОГА няма да видят парламента,си чешат езиците.Прозрачни сте,господа-другари.Целта ви е да премините 1% бариера,за да вземате държавна субсидия от 1 лв. на всеки пуснат за вас глас на месец,да си лаете на воля по управляващите и да си харчите кротко кървавите левчета ,одрани от бачкатора.Жалкото е ,че има говеда които ви се връзват на тъпотиите и гласуват за вас.
14

2013.07.30 | 11:21

5
Всичките мръшляци управлявали ни и все още до 12 май - на бунището на историята и в затворите! Да си върнем България!!!
ани

2013.07.30 | 11:21

4
Тия кандидат - лапачи ,от Марс ли падат ? Хората живеят зле вече 23г. заради тях - стига малоумници !!!

2013.07.30 | 11:21

3
22 години-КЛАТ,КЛАТ-ТРАЙ СИ БРАТ!.Абе лъохманска сбирщино,използват те ,само като бюлетина,нищо повече.Къде си видял по целия свят,богат да жали беден и капиталист да не дере по три кожи?Не виждате ли,че прилагат системата на "управляем хаос",която ни цепи на крилца и кълки.Тресе ги неистов страх само един проблем-Народа да не се обедини,около някоя нова партия-която да се яви,като ракета-носител за тотално присъствие в Парламента.Тогава тяхната прокламирана идея-"демокрация",ще им изиграе най-кошмарната шега.Смяната на статукво и политическия модел.За тях това е смърт.

2013.07.30 | 11:21

2
Здравка Кръстева, "Модерна България" е права. Наистина ресурсите се упрвляват зле. И разни измислени бизнесмени некъдърници вместо да мислят как да повишат ефективността режат заплати и хора. Щото е най-лесно и ум не трябва.
mox

2013.04.24 | 00:45

1
да, то ГЕРБ 4 години работиха за да се стигне до това положение. Борисов е единственият премиер, който замрази заплатите и пенсиите. При него лекарствата се увеличиха с над 500%, а храните с близо 50%, а малкия и средния бизнес бяха тотално сринати в полза на монополите.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини