Христина Христова: Партиите трябва да получават еднаква издръжка

  • 12 юли 2011 20:19

  • 1086
  • 1
Христина Христова: Партиите трябва да получават еднаква издръжка
©

Това заяви пред БНР лидерът на НДСВ Христина Христова.

Издръжката се дава на партията за поддържане на нейния централен офис, за нейните клубове в страната, за ток, вода, парно, за организационни мероприятия. Това не е свързано с парламентарната представителност на партията, допълни тя.

Първото е, че всички трябва да са равнопоставени. А втората част на тезата е – парламентарната представителност се финансира допълнително от държавата. Народните представители получават своите работни заплати. Второ – получават 2/3 върху това възнаграждение за парламентарна дейност. Отделно от това получават и други услуги от парламента, т.е. бюджетът има други разходи за парламентарната дейност, категорична бе Христова.

В момента тези 8 партии костват на държавата 42 млн. годишно. Само ГЕРБ има близо 18 млн. За 4 години само ГЕРБ взима 71 млн., коментира Христина Христова и добави, че според нейните разчети субсидията за една партия трябва да е около 2-3 млн. лв.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1086 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Иван

2011.07.13 | 12:29

1
Мога ли да си регистрирам партийка, за да получавам пари от държавата.Може и да нямам последователи, участвам в изборите , но не мога да вляза в парламента, а и това не ми е целта.Единственото , което искам е субсидия от държавата.Ще си наема офиси и ще сложа по един приятел да получава заплата. От време на време ще го изпращам с едитн лозунг пред общината или НС да имитирам дейност.

Добави коментар

Водещи новини