Калин Георгиев: Незаконно подслушване няма

  • 21 април 2013 20:18

  • 5750
  • 49
Калин Георгиев: Незаконно подслушване няма
©

"Честта на пагона е свързана с истината". Това заяви главният секретар на МВР Калин ГеоргиевКалин Георгиев Калин Георгиев е роден в Пловдив. Завършва руска филология в Пловдивския университет пред Нова телевизия.

"Аз нямам право да разгласявам факти и данни от досъдебни производства. Никъде в отговорите си главният прокурор не е казал, че МВР е подслушвало незаконно", обясни главният секретар на МВР.

Така Георгиев коментира скандала около подслушването, който гръмна миналата седмица в МВР след доклад на прокуратурата.

„Убеден съм, че няма незаконно подслушване. Техниката не може да подслушва секретно. Има разлика между подслушване и слушане. Едното се прави тайно, секретно, без да знае никой, а другото е явно. И тъй като ние не можем да подслушваме тайно, не го правим и явно", категоричен бе главният секретар.

"Техниката на МВР не може да подслушва секретно.
Ние нямаме право да правим явно подслушване, затова не го правим. Това е малко като Параграф 22", обясни Георгиев.



Във връзка с установените злоупотреби от страна на служител на МВР, Калин ГеоргиевКалин Георгиев Калин Георгиев е роден в Пловдив. Завършва руска филология в Пловдивския университет заяви, че такива неща няма. "Всички записи са налични и те са архивирани. Това може лесно да се установи. Записите ги има. И ако се търси конфликт между МВР и прокуратурата, такъв няма", обясни още Георгиев.

На въпрос дали кетчърите са работели на 13, 14 и 26 февруари, той каза, че не може да се ангажира с дати, но в този период е разследвано тежко престъпление от голямо значение. "Тази техника работеше по едно тежко криминално престъпление от изключителен обществен интерес. И спирам дотук, защото не мога повече нищо да кажа", категоричен беше още Георгиев във връзка с проверяваните СРС-та.

"В МВР не работят шайка престъпници, ние не сме престъпници. Бях иронизиран заради това, че МВР просело любов. Държавата не може без тези свои органи. И те трябва да бъдат подкрепяни", заяви още главният секретар. И разказа за действията на полицията в Бостън след атентата там.

"Тези, които ни учат на морал от екрана на всеки четири години, някои от тях правят такива скандали преди избори", заяви още Георгиев. И обясни как на няколко пъти е молил политическите партии да не се занимават с МВР.

"Но точно тези хора не е правилно да ме учат на морал", обясни главният секретар.

И защити Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа за обвиненията за това, че е разпореждал незаконни СРС-та.

"Сега искам МВР да си изчисти името. Аз каквото и да кажа, никой няма да ми повярва. Ще кажат - гадното ченге си говори там", смята Георгиев.

По думите на главния секретар на МВР делото "Опицвет" не е щяло да бъде факт, ако го е нямало Станимир ФлоровСтанимир Флоров   Станимир Флоров е роден  в София. Завършва военния факултет на Националната спортна навремето.

Георгиев цитира интервю на Мак Грей, в което той казва за подслушването в България: „Случаят е във фаза на спекулации, а не във факти".

Последвайте канала на

Борислава Борисова
5750 49

Свързани новини

Коментари 49

Добави коментар
daphnia pulex

2013.04.22 | 07:18

3
ot drugata strana/ na prozoreca mi edin 4owek me 6pionira. Toi ili e- izwraten ili e zamaskiran s nedobri namerenia. Towa e we4e 3 ti mesec. Ako wsi4ki hora sa doblestni tuk ne6tata mogat i da sa mnogo po/razli4ni ot sega.No towa zna4i stepen mnogo po/wisoka na dulg i suznanie kum izpulnenieto mu, otnosno Rodinata i naciata.
Николов П.

2013.04.23 | 09:29

14
Калине, след като не си компетентен - по добре не говори, а се консултирай със специалисти.
...как са те пропуснали...

2013.04.22 | 02:58

2
Прави впечатление че в България компетентни хора дал бог.Компетентни сме по футбол,компетентни сме и по икономика,и по енергетика.Компетентни сме по финанси,компетентни сме и в политиката , и най-вече в далавери и измами.На времето от компетентност и в атентата срещу папата ни намесиха....А бе пращим от компетентност а някак все не успяваме да излезем от безпаричието. От компетентност се дрогираме;бъркаме по кофите за смет и се самоубиваме....Нямаме равни в света по компетентност!...Ето и тука един компетентен по МВР подслушване - че и специалист - консултации давал!...Е като си такъв капацитет как са те пропуснали?...
ЧУКЧА

2013.04.22 | 19:33

11
Писна ми от глупостите ти Вярно че има разлика между слушане и подслушване В единия случай си поканен да участваш а в другия случай както се оказва е полицеиски произвол
Аман от нагли полицай

2013.04.22 | 19:33

10
Не , няма незаконни подслушвания !!! Не няма и репресия от ГЕРБ , чрез МВР ... Общо взето всичко е идеално . И черното си е бяло , а и бялото както знаете е черно .. Как е възможно да има толкова нагли и долни хора бе ?

2013.04.23 | 15:35

34
Има разлика между подслушване и слушане ТОЧНО ТОЛКОВА КОЛКОТО ИМА РАЗЛИКА МЕЖДУ ГЕЙ И ПЕДЕРАСТ
kokala

2013.04.23 | 15:35

35
Това момче е от педалите на Герб. Личи му по мътния поглед. Амфетамини......
българин

2013.04.23 | 15:36

36
КАЛИНЕ, КАЛИНЕ-ГОЛА ВОДА СИ И ТИ !ГЕРБАЖИЙСКИ КРЕТЕНИ!
милко великов

2013.04.23 | 14:43

33
Много ще е подходящо да те кръстим Турчев от сериала за Капинан Петко воевода.
СУЛЬО

2013.04.24 | 23:39

43
Бог да даде здраве и живот на Бойко, Цветанов и ГЕРБ за това, че удариха БКП мафията и възстановиха реда, спокойствието и демокрацията в България. Трябва даже още по-твърда ръка - както в USA. Арестуват те с белезници на земята и ти четат правата, няма ънта-мънта. Тук или държава и ред ще има, или комунизъм. Среден път няма.
A4QPEX

2013.04.22 | 07:22

4
Wsi4ki imate nujda ot specializirana medicinska pomo6t. obarnete se kym d-r Nowoselska dokato ne e stanalo kysno

2013.04.22 | 10:17

8
бе на кого му пука дали са подслушвали корумпирани политици и мошеници? какво стана с протестите против високите цени и монополите? толкова лесно ли се поддадохме на евтините провокации на прегладнялата опозиция? това ли е по - важно, подслушването, или ниските заплати? като толкова са се подслушвали, какъв е смисъла и ефекта? има ли наказани за ограбването на българия? сигурен съм, че веднага, след изборите, всичко ще утихне и забрави! а народа ще продължи да плаща за грешките и далаверите на политиците!
Ina

2013.04.23 | 14:41

28
Точно това ще стане, чудя се на тоя народ как лесно се поддава на манипулации.......

Добави коментар

Водещи новини