ЕП подхваща незаконните подслушвания

  • 18 април 2013 14:49

  • 4453
  • 18
ЕП подхваща незаконните подслушвания
©

Темата с нерегламентираните подслушвания, извършвани от българското вътрешно министерство, е привлякла вниманието на европейските законодатели и този въпрос ще бъде разгледан от Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешен ред (ЛИБЕ) на Европейския парламент. Това съобщиха за БТВ от пресслужбата на ЕП.

От европейското законодателно събрание потвърдиха, че тази тема е била обсъждана по време на Съвета на председателите на Европарламента днес, в рамките на провеждащата се в Страсбург пленарна сесия.

За момента все още не е определена дата, на която темата за незаконните подслушвания ще бъде включена в дневния ред на ЛИБЕ, но от ЕП уточниха, че членовете на парламентарната комисия ще приемат резолюция по въпроса.

Международните наблюдатели припомнят, че в компетенциите на комисията ЛИБЕ спадат въпросите свързани с защитата на правата на гражданите, борбата с дискриминацията, полицейското и съдебно сътрудничество и др.

Комисията дава становища по всеки един от тези ресори, включително въпросите засягащи присъединяването на България към Шенгенското пространство.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4453 18

Свързани новини

Коментари 18

Добави коментар

2013.04.24 | 14:48

18
аз се чудя дали някой хора се замислят, как прецакват България ? С тия всички дрънканици, добре ще спрем подслушването ама кво от тва ? Няма да се слушат дилърите, килърите и всякакъв контигент ама замисляте ли се как изглеждаме в очите на европейците и на инвеститорите ? А това се дрънка без нищо доказано и конкретно... вие продължавайте да си ревете за другаря, ама скоро всички ще го д*хаме, щот на тоя му знае устата...Много се е притеснил горкичкия да не го чуят как се обяснява в любов с някои хора, а той кво правеше, слушаше ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР на Р.България... ужасс....

2013.04.19 | 11:41

4
незаконно!разбираш ли смисълът на думата или се правиш на ударен?

2013.04.24 | 14:47

17
както винаги ще бъде обвинен някой за нещо недоказано, а истинските крадци бсп-дпс ще минат чисти.

2013.04.24 | 14:47

16
Всички като един на 12.05 --срещу червените безродници.

2013.04.19 | 11:40

1
Iska6 da kaje6 sre6tu GERBSP

2013.04.24 | 14:47

15
спрете се вече стига сте се посирали пред Европа и със свалени гащи сте винаги нямате ли поне чест питам кой разруши икономиката ни на кой раздаваха куфарчета с долари кой доведе страната ни до три фалита на кой децата учеха по Америка Англия Западна Европа кой караше академии по Русия аре сиктер бре пуснете тоз кокал пък да си отдъхнат малко хората
Дерзайте Момци !

2013.04.24 | 14:46

14
Двамата водещи милиционери в ГЕРБ Борисов и Цветанов взаимно почнаха да си перат акото. Калин Георгиев и Флоров активно помагат в бърсането, но с дерзането се размириса още повече. Дерзайте момци !!
Qué pasa, Герберуги ?!

2013.04.24 | 14:46

13
Kво стана бе герберуги? Миро Мършата, а сега Флоров и Калин Георгиев - при Прокурора! Основните играчи на Бойко един по един се е запътват към затвора !!! Сещате ли се кои са следващите… ?? Нещо да кажете, бе мижитурки!
Тримата Мутряци !

2013.04.24 | 14:46

12
Борисов, Цветанов и Флоров от дълги години са съучастници в мащабна престъпна дейност, изразяваща се в покровителстване на трафик и търговия с наркотици и контрабандни канали. Тъй като първите двама в момента не са в изпълнителната власт, а липсва и парламент, който да манипулират, основната тежест за постигане на целта, а именно – запазване на престъпната власт, лежи на плещите на последният мохикан Флоров.

2013.04.24 | 14:46

11
да се върне и по - назад до тройната, където лично московеца и запалката разпорежаха подслушванията. тогава всички проверги бяха само на хартия и разследвания нямаше, защото всичко беше подчинено на мафията бсп - дпс-ндсв.

2013.04.24 | 14:45

10
МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ И ПОСЛЕ РЕШЕТЕ ЗА КОГО ДА ГЛАСУВАТЕ!!!ПЛАНЪТ ЗА УНИЩОЖЕНИЕ :Относно БКП да се учреди партия (БСП) дистанцирана от старите и компрометирани социалистически пасиви със запазен контрол върху финансовият ресурс. Изнасяне на държавният капитал в чужбина чрез предприятията второ направление и връщането му под форма на чуждестранни инвестиции. Да създадем удобна и контролеруема опозиция.Водачите и да са предварително утвърдени от специалните служби а лидерите и да са изцяло зависими от нас чрез политическа лоялност физически зависимости или чрез компромати. Ако такива не са констатирани да се изфабрикуват. Населението да се разделя и противопоставя периодически социално икономически политически и етнически. Да се създадат партии и движения отговарящи на изброените профили. Чрез приватизация да се раздаде индустриалният капитал на безценица на наши фирми. Населението да се провокира за участие чрез тай наречените работещи дружества отнасящи се обаче само за предприятия с неизбежна ликвидация. В стопанската сфера да се раздели на територии по интереси които ще се управляват от тъй наречените бизнесмени наложени от нас. Ако някой от тях се опита да влезе в политиката или в чужда територия да се ликвидира а бизнеса му да се оглави от друг. Да се създадат престъпни групи на райони които да контролират търговски територии с цел монопол на пазара създавайки охранителни звена. Ако тези звена изместят центъра на задачата си или решат да се превърнат в икономически субект да бъдат ликвидирани .Да се създаде алтернативен синод с цел компрометиране на църквата .Да се разреши навлизането на секти. Да се отклони вниманието от основните устои на църквата за да може да се ползва материалната и имотната и база без контролно. Медиите да се ръководят от хора които сътрудничат с нас .Добри специалисти но без склонност към анализ създаващи критични интервюта за актуални проблеми но без да се стига до ликвидиране на причината за тези проблеми. Всички закони укази и разпоредби да се формулират така че да нямат точно и прецизно тълкование .Милицията да се увеличи численият и състав за сметка на армията като се използват хора без необходимите им квалификации. Да се работи с лоша материална база и ниски заплати. В армията военно-промишленият комплекс да бъде ликвидиран поетапно. Всички държавни служители да получават ниски заплати .Това специално се отнася за здравните работници просветата и образованието.ЗАМИСЛЕТЕ СЕ КОЕ ОТ ВСИЧКО ТОВА НЕ СЕ Е СЛУЧЕЛО!!!
kkk

2013.04.20 | 18:33

8
Интересно и все пак това е цитат от филма Шменти капели . :) Изглежда достоверно и все пак е художествена измислица
Кой е Станимир Флоров ?!

2013.04.20 | 18:34

9
Кой е лицето Станимир Славейков Флоров ? Мислите си, че това е човекът който познавате като директор на ГД“БОП“. Всъщност Станимир Славейков Флоров от 1991г., тоест 22 години е член на тази организирана престъпност, като се е издигнал до нейните върхове. Станимир Славейков Флоров дълги години е бил разработван, затова че в качеството си на МВР служител на различни нива е покровителствал контрабандни канали, трафик и търговия с наркотици и е осъществил всички възможни форми на корупция.

Добави коментар

Водещи новини