Плевнелиев: Райков трябва да коментира казуса със зам.-министър Стоянов

  • 11 април 2013 12:05

  • 930
  • 0
Плевнелиев: Райков трябва да коментира казуса със зам.-министър Стоянов
©

Държавата и обществото са в дълг към запасното войнство, каза президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното в словото си на Осмия конгрес на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва.

Президентът отбеляза, че в хода на проточилите се през преходния период с години военни реформи голяма част от съкратените от армията военнослужещи са оставени на "произвола на съдбата", без работа, без държавна грижа. Росен Плевелиев посочи, че днес Съюзът на офицерите и сержантите от резерва и другите военно-родолюбиви организации са важен и незаобиколим фактор - те са призвани да бъдат партньор на държавните институции и местната власт при решаването на въпросите на отбраната и сигурността на страната. Президентът каза още, че и за в бъдеще ще се разчита на запасното войнство и на неговата експертиза и принос за отбраната и за страната. Плевнелиев увери, че държавните институции и той като Върховен главнокомандващ ще създават по-добри условия за рационално използване на възможностите на организацията при разработването на политики, закони, концепции и стратегии в областта на националната сигурност. Президентът Плевнелиев изрази надежда още тази година да бъдат приети пакети от закони, свързани със сигурността на страната и дейността на специалните служби. Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното благодари на Съюза на офицерите и сержантите от запаса за техния принос във военно-патриотичното възпитание на младото поколение, за подготовката на резерва и на доброволните формирования към общините за действия в условия на бедствия и кризи.

На конгреса присъстваха министърът на отбраната Тодор ТагаревТодор ТагаревТодор Тагарев е служебен министър на отбраната от 12 март до 29 май 2013 г. На 6 юни 2023 г. е избран за, началникът на отбраната ген. Симеон Симеонов, командирите на Сухопътни войски и на ВВС. След участието си в конгреса в отговор на въпрос за заместник-министър Божан Стоянов, за който комисията по досиетата установи принадлежност към ДС, президентът Плевнелиев каза, че министър-председателят Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май трябва да коментира казуса.

Последвайте канала на

БТА
930 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини