Частни интереси зад референдума за затваряне на полигона Змейово?

  • 09 април 2013 20:51

  • 1133
  • 0
Частни интереси зад референдума за затваряне на полигона Змейово?
©

Частни интереси към полигона Змейово може да стоят зад референдума за затварянето му. Това стана ясно по време на първото заседание на Обществения съвет по отбрана, съобщи БНР.

Служебният министър Тодор ТагаревТодор ТагаревТодор Тагарев е служебен министър на отбраната от 12 март до 29 май 2013 г. На 6 юни 2023 г. е избран за даде за пример казуса с военния полигон, за да подчертае, че има апетити към военните имоти. Министърът посочи, че при възстановено доверие ежедневно има доказателства, които не съответствали на предполагаемото уважение. Тагарев е дал примери за подобно отношение при даването за ползване на сградата за ВКР, в която сега е спецсъдът и ДКСИ, както и т.н. "Военно НДК". И в двете сгради министерството е вложило милиони, за които не е станало дума да бъдат възстановени.

Пред представителите на военни, академични и обществени организации и бизнес сдружения Тагарев е подчертал необходимостта от високо заплащане за военните и специални социални мерки за подпомагане на прехода им към цивилния живот. Като друг проблем той очерта заемането на работни места за цивилни от пенсионирани военнослужещи, което също създава негативно отношение в обществото.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1133 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини