Станишев: Пълноценната интеграция на ромите няма алтернатива

  • 08 април 2013 17:07

  • 1076
  • 9
Станишев: Пълноценната интеграция на ромите няма алтернатива
©

Пълноценната интеграция на ромите няма алтернатива. БСП ще следва политиката на всестранна интеграция на гражданите от ромски произход и утвърждаването им като пълноценни граждани на страна от ЕС. Това е заявил председателят на НС на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, цитиран от пресцентъра на партията, по повод на Международния ден на ромите.

Лидерът на социалистите е поздравил всички български граждани от ромски произход и е отправил пожелания за здраве и  щастие.  Според Станишев следващото правителство трябва да покаже много по-ефективен начин на решаване на тежките социални проблеми на българското общество и особено на ромските проблеми.

Лидерът на БСП е напомнил, че на днешния ден се почита паметта на неколкостотин хиляди европейци от ромски произход, избити от нацистите. "Този ден е важен антифашистки празник", е добавил Станишев и отбелязал, че в страната все още има хора, които робуват на етнически и расови предразсъдъци, както и хора, които са склонни да насаждат омраза, вместо да работят за единение на обществото, допълват от пресцентъра на БСП.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1076 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2013.11.20 | 01:46

9
...какви ги говори тоя?...за какъв антифашизъм става дума като вече и малките знаят-фашизъм,комунизъм-са двете страни на една и съща монета...в историята на тъй обичаната от него СССР избитите по времето на комунизма са повече от дадените по време на войната...Нека си каже направо че иска циганите(незнайно защо наричани роми)да гласуват за БСП...за благодарност ние тъпите българи ше им плащаме тока,детските,социалните помощи...с една дума интеграцията им...но за това Станищко няма да даде и стотинка от Хохегеровите парички дето ги скатаха с Моника уж за имидж на България пред Европа...чакай,той не ги ли даде за да го направят председател на ПЕС...
Когато АТАКА вземе властта ще се следва:

2013.11.20 | 01:44

8
1. Народовластие – Закон за референдумите – сваляне на изискуемия минимум от подписи за провеждане референдум по даден закон до 50 хиляди. Това означава непрекъснат контрол на гражданското общество, непрекъснато вето от народа, а не на президента. По този начин партиите и Министерски съвет ще се съобразяват със законите, които внасят. Допитване до народа за всичко важно в държавата. 2. Българизъм - връщане в български ръце на всички природни ресурси и икономически сектори, които печелят. Това са секторите свързани с енергетиката, мобилни оператори, златодобив, подземни богатства, търговски и банкови услуги, търговските вериги и бензиностанциите. Тези сектори в момента са в чужди ръце и бедна България храни чрез веригите австрийски, чешки и други фирми, други държави. Тези сектори трябва да бъдат ребългаризирани. 3. Политика на доходите – европейски стандарти – увеличаване на доходите сега, а не след 30 години. Българите трябва да получават европейски доходи, за да може да се раздвижи потреблението, а от там и производството и българинът да има самочувствието, че живее в европейска държава. Няма никакви основания българският пенсионер да получава по-малка пенсия от пенсионера в република Габон, каза Сидеров. България трябва да излезе от колониалното робство. 4. Достойнство, защита и запазване на българската национална идентичност – създаване на институт за написване на истинската история на българите и държавата ни, а не както някои съседни държави се опитват да я пренапишат. Спиране на ислямизацията на България и строежа на джамии. 5. Справяне с битовата престъпност и осигуряване спокойствието на гражданите.

2013.04.10 | 09:47

7
Мисля, че Станишев усеща края си и става все по нервен до 12.05. Ами та нали си пълнеше партийната касичка с руски сделки като посредници, белене.... Със съмнителни заменки. БСП обедня

2013.04.10 | 09:47

6
КАКВА ВАГИНА НЕПОДМИТА Е

2013.04.10 | 09:47

5
С.вирки ,с.вирки обещавам, само гласувайте за нас,каза ПЕС №1.

2013.04.10 | 09:47

4
Целта е една а именно Българи=народ без държава а България=държава на цигани

2013.04.10 | 09:47

3
Така на времето БСП върна имената на турците и създаде ДПС. Сега ще интегрира манговците, само дето те не искат да се интегрират. Няма да гласувам за тези измамници никога. Това важи и за ГЕРБ.
iii

2013.04.10 | 09:47

2
цената на циганите се вдигна! Станишев иска да мине тънко.... :D купувай.... купувай.... :D
stoiko

2013.04.10 | 09:46

1
Dr.Stanisev DPS im dava poveche,otgore na tova gi obrjazva i ciganite stavat musulmani,kolko nisko ste stignali,otnovo razdavate nesto koeto ne vi prinadlezi,vie ste predateli na Balgaria.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини