Сергей Станишев: Социалистите се съюзяват с гражданите

  • 03 април 2013 13:19

  • 2362
  • 13
Сергей Станишев: Социалистите се съюзяват с гражданите
©

БСП представи част от кандидатите си за депутати от гражданската квота. Лидерът на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на ги определи като личности с впечатляваща професионална биография и изявена гражданска позиция. По думите му това е политика на отваряне на БСП към гражданското общество. В следващия парламент се стремим да постигнем различна политика, която да чува независимо и компетентно мнение, добави той.

Преди няколко дни в моя кабинет дойде проф. Петко Андонов - един от ветераните на партията, основател на вирусологията у нас, който каза, че днешната ситуация в България изисква ние, социалистите, да се съюзим с гражданите, посочи Станишев. Платформата на БСП трябва да бъде обърната към всички патриоти, които милеят за страната, добави той. На избираеми места в листите на БСП има 10 граждански кандидати. Сред тях са оперният певец Калуди Калудов, предприемачът и заместник-председател на КРИБ Петър Кънев, председателят на Съюза на българските писатели Николай Петев, олимпийският шампион по стрелба Таню Киряков, икономистът Петър ЧобановПетър Чобанов Петър Чобанов е роден на 20 юли 1976 г. в Ямбол. Завършил е Математическа гимназия „Атанас, изпълнителният директор на болница "Шейново" Таня Андреева, досегашният депутат Георги Терзийски, издателят и продуцент Мартин Захариев, психологът Христо Монов. На представянето на гражданската квота на БСП беше и световният шампион по бокс Детелин Далаклиев, който е шести в листата в Плевен.

Станишев представи Петър ЧобановПетър Чобанов Петър Чобанов е роден на 20 юли 1976 г. в Ямбол. Завършил е Математическа гимназия „Атанас като икономист, който според мнението на номинирания за премиер от левицата Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 бил един от най-добрите макроикономисти. За Георги Терзийски лидерът на БСП каза, че в предишния парламент е влязъл с листата на РЗС, но след това напуснал парламентарната група, защото не бил съгласен да подкрепя ГЕРБ. В отговор на въпрос Георги Терзийски обясни, че е бил кандидат за депутат в Габрово, без да е член на РЗС. Той отбеляза, че кампанията на РЗС тогава е била под мотото "Аз ще уволня Бойко Борисов", но след това позицията се е преобърнала.

Издателят и продуцент Мартин Захариев коментира, че като че ли неговата номинация е сред най-спорните. Станишев пое много сериозен ангажимент в рамките на партийната си структура да отстои гражданския глас чрез нас, посочи той. Тук съм, защото считам, че единствено БСП отвори не завесата, а портал за гласа на гражданите, заяви Мартин Захариев. Той посочи, че никога не е имал нищо общо с ГОРД, но познава Слави БиневСлави Бинев Славчо Пенчев Бинев, по известен като Слави Бинев,  е роден  в град София в семейството на и е в приятелски отношения с неговото семейство повече от 20 години. През 2005 г. съм участвал в издигането на кандидатурата на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г за кмет на София от граждански инициативен комитет в Банкя. Оттогава изтече много вода и съм на тази маса, защото ми писна да се чувствам в плен в моята родина, добави Мартин Захариев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2362 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар

2013.04.09 | 10:07

13
Боже, доживяхме да разберем че социалистите досега не са били граждани...а какви?...Няма и да бъдат, само ще се съюзяват с тях, да не си помислим нещо друго.

2013.04.09 | 10:07

12
Райно,Райно--п.тка майно.Куха си за двама.Скрий се и повече не се показвай,червена маймуно.

2013.04.09 | 10:06

11
ТОЯ КАПУТ НАЙ-ДОБРЕ Е ДА СЕ СЪЕДИНЯВА С ЦИГАНСКИ КУРОВЕ
Стели

2013.04.09 | 10:06

10
Станишев се чуди вече какво да направи, да излъже, да манипулира, че да дръпне малко напред. Това "да се съюзим с гражданите" е абсолютно демагогство и ние гражданите не искаме такъв съюз. Той не разбра ли вече , че народът все повече се отдръпва от партията му, за което и той има голяма доза вина. Не искаме злобни,лъжливи и властолюбци да ни управляват , след като са се доказали и изгубили доверието ни. Тясната връзка на БСП с ДПС също отдръпна хората - тяхното управление направи много поразии на държавата, а сега преписват всичко на ГЕРБ.Има грешки в ГЕРБ, но много добри неща се направиха.

2013.04.09 | 10:05

9
Станишев открадна доходите на хората. За 4 години не вдигна нито пенсии, нито заплати. КОЙТО Е ИМАЛ ПАРИ, НЕ Е ВДИГНАЛ ДОХОДИТЕ, АМИ СЕ ХВАЛИ, ЧЕ Е ДАВАЛ НА КОЛЕДА, ТО ТОЙ САМ ПРИЗНАВА, ЧЕ Е КРАЛ С УШИТЕ СИ.
Райна

2013.04.08 | 10:13

4
Срамота е да се говори така, след като по време на управлението на БСП пенсиите се вдигаха всяка година, имаше работа и хората получаваха заплатите си. Всяко друго твърдение е политическа омраза и черна неблагодарност

2013.04.09 | 10:05

8
Станишев пълни гащите при мисълта, че няма да ни вкара в енергийна руска зависимост. Много ще му се карат за Белене. Още повече за махнатите посредници.За Бургас - Александруполис да не говорим. А пък намалената цена на газа - безобразие. Това ако беше станишев никога нямаше да го позволи. Толкова време беше източвал държавата с тия механизми, а пък герб да вземат да му ги отрежат. Срамота!

2013.04.09 | 10:04

7
Станишев става все по нервен. На 12 май ще се решава главата му. Самият Овчаров заяви, че Станишев просто сменя листите със свои хора и маха тези на първанов и че нищо реформаторско и гражданско не е сложил.

2013.04.09 | 10:03

6
БКП ЩЕ СТАВАТ ГРАЖДАНИ. ДА СЕ КРЪСТЯ ИЛИ ДА СЕ СМЕЯ!?!? НЕ ЗНАМ?! ТОВА ТЯХНОТО НА НИЩО НЕ ПРИЛИЧА. ОГРАБИХА ДЪРЖАВАТА. ДАЛАВЕРИ ЗА МИЛИАРДИ В ЕНЕРГЕТИКАТА, А ВЧЕРА СЕ ОБЯВЯВАТ ПРОТИВ СОБСТВЕНАТА СИ ПАРТИЯ.
goran

2013.04.08 | 10:14

5
Успех, г-н Станишев!! ГЕРБ загробиха обикновените граждани в полза на олигарсите и монополите.

2013.04.08 | 10:10

3
Ние знаем досега с кои бяхте съюзници и не вярвам да се разделите с тях. Но за пред хората може да говорите.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини