Финансовият министър остана без заместници

  • 03 април 2013 12:37

  • 2085
  • 2
Финансовият министър остана без заместници
©

Финансовият министър Калин ХристовКалин Христов Калин Христов е министър на финансите на България от 12 март до 29 май 2013 г.   Калин Христов остана без заместници. Това се случи, след като в понеделник бил освободен и досегашния заместник, който бе още от правителството на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г - Владислав Горанов. Той е напуснал, след като е бил включен в листите на партия ГЕРБ за предстоящия вот.

"В министерствата трябва да има работещи заместник-министри.Наблюдението ми е, че когато няма зам.-министри, започва да функционира система на доверителни лица, които изпълняват тези функции. Аз съм институционално мислещ човек и смятам, че в министерствата няма място за политкомисари, има нужда от ясно разписани правила и задължения. Разчитам зам.-министрите да се включат активно по работата по приоритетите на правителството”, заяви премиерът Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май.

Зам.-министърът на финансите Владислав Горанов е освободен в понеделник, заради включването му в кандидат-депутатските листи на ГЕРБ, уточни финансовият министър Калин ХристовКалин Христов Калин Христов е министър на финансите на България от 12 март до 29 май 2013 г.   Калин Христов.

Разреших и неплатен отпуск на директора на НАП Красимир Стефанов, допълни министърът. В момента нямам зам.-министри, посочи той.

Премиерът Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май е помолил министрите да отделят необходимия ресурс и да се фокусират върху един ангажимент – да работят по няколко законопроекта – Закона за иновациите, Закона за енергетиката, Закона за средното професионално образование.

„Очакваме в разумен срок в рамките на април да приключим всички наредби, които са част от усилията ни за въвеждане на третия енергиен пакет, за либерализация на енергийния сектор”, каза още Райков.

Последвайте канала на

2085 2

Коментари 2

Добави коментар

2013.04.04 | 09:10

2
Е, па язе сум готов! Месец, месец, ама кой ти го дава! Дето се вика "ден, година храни! Даже ако ми даде ресор "Митници", там си е направо "Ден, 10г рани"!

2013.04.04 | 01:17

1
Във финансовото министерство няма място за хора от провалилия се бивш кабинет и ми е интересно що не ги свободихте до сега ?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини