Станишев: Дават се 100 млн. лева за подслушване

  • 30 март 2013 12:44

  • 1651
  • 20
Станишев: Дават се 100 млн. лева за подслушване
©

Подслушването в държавата излиза извън всякакви норми и не служи за целите на закона. Това каза в „Седмицата” на Дарик лидерът на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

Преди дни той представи пред медиите информация за доклад, в който се съдържат данни за незаконно подслушване под личното ръководство на бившия министър на вътрешните работи Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа. Скандалът, който избухна, беше наречен от медиите „българския Уотъргейт”.

„През последните години всички в България знаят, че масово се подслушва. Това излиза извън всякакви нормални рамки и не служи на целите на държавата и на закона. 100 млн. лева годишно приблизително годишно се харчат за СРС-та. Само за първите две години от управлението на ГЕРБ броят на СРС-та нарасна три пъти. От това увеличение само 6% от материалите влизат в съда. Сега има огромно увеличение на обема на подслушване, проследяване, а много малко вършат работа на закона от гледна точка на реализиране на съответните присъщи функции”, обясни Станишев.

„Когато получих този сигнал, бях шокиран от неговото съдържание, от това колко убедително звучи и описва една технология, която е достъпна до службите и МВР. В този сигнал има достатъчна конкретика, включително имена на служители, които са участвали в рамките на МВР в едно неформално звено под разпореждането на министъра на вътрешните работи, които са извършвали по същество тотално противозаконна дейност”, уточни още соцлидерът.

„Аз казах, че искрено се надявам това да не е вярно, но при такъв сигнал, има две алтернативи - или го хвърляш в кошчето и забравяш, или отиваш при главния прокурор. Нека прокуратурата се произнесе, призова той.

В четвъртък Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на представи пред медиите информация във връзка с доклад, в който се съдържат твърдения и данни за незаконно подслушване под ръководство и указания лично на Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа. Лидерът на БСП внесе сигнала при главния прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в, който веднага разпореди проверка. Същия ден Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа излезе с изявление, че Станишев лъже. Ден по-късно той заяви готовност да излезе от политиката и да се извини на българския народ, ако обвиненията за незаконно подслушване бъдат доказани.

Последвайте канала на

1651 20

Свързани новини

Коментари 20

Добави коментар
Тони каза

2013.04.03 | 22:29

20
Демагогията на Станишев е толкова вулгарна колкото и криминалното властване на ГЕРБерската проказа. Две криминални банди с един корен и еднакъв престъпен манталитет, които непрекъснато си подменят и разменят територията заграбена за извършване на престъпната им дейност. Станишев извършваше същата престъпна дейност като премиер със същите МВР милиционерски подлоги,които сега обслужват Цветанов. Станишев е толкова морално корумпиран колкото и всеки друг от БКП-БСП или БКП - ДС Герб.Да вземем пример с ДС бройлера от СДС политическата престъпна бояджийница Моника наглата му любовница и нейните далавери. Щеше ли да може да ги реализира без Станишев ? Станишев плаче за подслушването ама на кой? Все отбор ГАДОВЕ...Сталинка (кристалинка), Путьото ГЕРБерско мутренска маша Плевнелиев, хайдуците олигарси и т.н. Все отрепки на властта ....но измамника демагог Станишев не плаче за хилядите обикновени необикновенни хора обект на такова подслушване с цел натиск и манипулации в случай, че стоят или застанат срещу престъпната власт. Станишев е за затвора точно толкова колкото и Борисов Цветанов, Костов, Сидеров, Кунева ,Доган...

2013.03.31 | 20:31

19
От 1989 година насам БСП докара България до три хуманитарни катастрофи.През 1990 година страната остана без ток.През 1996 година страната остана без хляб.През 2009 година страната остана без газ. Три управления, при които дори физическото оцеляване на българина беше поставено под въпрос

2013.03.31 | 20:30

18
През 2008-ма Европейската Комисия да замрази 1.6 МЛРД ЕВРО за България, тъй като връзката между криминалния контингент и правителството е много силна. Станишес остави страна с инфраструктура от третия свят, държавно устройство в полза на бюрократи и корумпирани политици, , страна завладяна от мафията и със 70% шанс за фалит. Сергей Станишев откакто се издигна в международната социалистическа йерархия се наду като пуяк, а и виждам, че си е същия долен комуняга.

2013.03.31 | 20:29

17
В резулат на спрените ес фондове Станишев направи АНТИКРИЗИСНА ПРОГРАМА ЗА БОРБА С КОРУПЦИЯТА. Впоследствие ТРОЙНАТА Е ОТКРАДНАЛА И ПАРИТЕ ОТ ТАЗИ ПРОГРАМА

2013.03.31 | 19:40

16
бсп/дпс са най - голямата престъпно - терористична организация в историята на България. Стотици милиарди откраднати и десетки убийства са на нейна сметка.

2013.03.31 | 19:40

15
Успехът му като премиер обаче е тотален: спрени еврофондове и унищожителен доклад от Европейската комисия; унизително отношение от страна на руския президент Дмитрий Медведев по време на посещение на Станишев в Москва; доклад на Държавния департамент на САЩ, разкриващ България като страна с огромна корупция, срастване на власт и организирана престъпност и погазване на свободата на словото
4.09.2009

2013.03.31 | 19:40

14
Сергей Станишев: То, ние преди изборите взехме решение за спиране на увеличението или замразяването на заплатите в публичния сектор, което беше много непопулярно. Мислехме и за нас.

2013.03.31 | 19:40

13
БСП замрази заплатите и излъга учители и лекари. Дълго време мълчат, че оставеният от тях бюджет 2009-та беше със 7,5 МЛРД. загуби. ЙОРДАН ЦОНЕВ 28.06.2009 : „Ще има замразяване на доходите. Постижение ще бъде, ако следващото правителство, което и да е то, успее да запази нивата от сега и не позволи спад.” бсп-дпс-ндсв оставиха фалирала държава.

2013.03.31 | 19:40

12
А като се сетя , че можехме да ги откраднем,ако бяхме на власт.........

2013.03.31 | 19:39

11
Серго, що толкова много те е страх от тези подслушвания бе? Споко е, има само един Крайслер с 10 антени на покрива си. Бъди спокоен, само един e и не може да бъде навсякъде :)))))

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини