Екатерина Захариева: Трябва да има либерализация на енергийния пазар

  • 28 март 2013 08:24

  • 1391
  • 2
Екатерина Захариева: Трябва да има либерализация на енергийния пазар
©

Ние не сме в това правителство, за да гоним кариери и постове. Тук сме, за да свършим работа. Основната ни задача е да организираме честни и прозрачни избори.

Това каза в студиото на сутрешния блок на БТВ вицепремиерът Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на. Тя коментира посещението си в Брюксел. В България ще има проверка от независим чужд регулатор за проблемите в енергетиката. Това е основната тема, по която разговарях с комисар Хан. Веднага след Великденските празници ще пристигнат експерти от Европейската комисия и ще започнат работа, разкри тя. Другата важна тема е, че трябва да въведем третата фаза на либерализацията на енергийния пазар у нас. Няма да има увеличение на цената на тока, след либерализацията. В началото може да има проблеми, но ние ще предприемем мерки, които да обезпечат най-бедните части от населението, обеща Захариева.

Правителството не приема никакви лобистки закони. Напротив, нашата единствена цел е прозрачност, разкри тя. Ние сме служебен кабинет и не воюваме с никой. Нашата цел и задача е да работим честно и прозрачно. Мисля, че до сега се справяме доста добре. Приоритети ни са да създаваме работни места и заетост. Това единственият път по който могат да се повишат доходите на хората, разкри Захариева. Тя говори и за връзките си с президента. Познавам се с Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното преди да стана вицепремиер и не виждам нищо лошо в това. С него имаме чисто работни отношения. Той ме назначи заради опита ми в администрацията, категорична беше тя. Искренно се надявам, че след изборите ще имаме стабилно правителство и парламент.

Целият ми професионален път е минал с работа свързана с опазването на околната среда. Обвиненията, че аз съм дала разрешение за строеж на плажа "Корал" са нелепи. Аз не съм се занимавала пряко с това дело. Призовавам всеки, който иска да дойде в министерството и ще получи цялата преписка и кореспонденция по този случай. Аз няма от какво да се притеснявам, обясни Захариева. Графикът на магистрала "Тракия" изостава. Аз не съм първата, която регистрира този проблем. Наистина трябва да се увеличи четири пъти ръста на работа и смятам, че това е реалистично. Финансирането е осигурено и имам уверението, че изпълнителя ще започне да осигурява четири пъти по-голяма техника и работна ръка, завърши Захариева.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1391 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.03.29 | 04:26

2
гадна курва

2013.03.29 | 04:26

1
Виждаме как си вършите работата Откак сте поели властта само слушаме общи приказки -ще , трябва , може и тн. Времето си тече , заплатката си върви.Боклуци!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини