Лютви Местан: Борисов чинно ще положи депутатска клетва

  • 26 март 2013 17:46

  • 4977
  • 23
Лютви Местан: Борисов чинно ще положи депутатска клетва
© Булфото

Очакваме разширяване на географията на парламентарното представителство на ДПС, заяви председателят на Движението Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в, след като партията внесе в ЦИК документите си за регистрация за парламентарните избори.

Той очаква силна подкрепа от членовете и симпатизантите на ДПС, а и от всички български граждани, която да даде на ДПС  достатъчна тежест да има пряко отношение при съставянето на  "едно истински демократично в същността си управление". Искаме управление, което не е управление на Аз-формата,  отворено за българските граждани, което да реабилитира  дискредитираното усещане за държавност, заяви Местан. Под истински демократично управление разбираме управление, което ще  укрепва демократичната система и институциите, а няма да поставя личната воля над тях, което няма да говори "Аз построих  магистрали, построих спортна зала, финансирах детски градини", защото това са средства на българския данъкоплатец, допълни той.

Местан подчерта, че ДПС е единствената политическа сила, която не се свени да говори за необходимостта от широко политическо  съгласие. Ако припознавате в този израз коалиция, няма да възразим, по-скоро се чудя в каква деликатна ситуация ще  изпаднат всички партии, които отправят закани, че няма да се  коалират с никого, отбеляза председателят на ДПС. ГЕРБ твърдят,  че единствената формула за тяхно участие във властта е  еднопартийният кабинет, такава заявка чухме и от БСП, а и други  партии, като "Движение България на гражданите", заявиха, че  искат самостоятелно управление, допълни Местан и припомни, че за такова са необходими над 120 мандата. По-скоро тези политически сили ще бъдат в деликатна ситуация след изборите, когато ще  трябва за пореден път да обяснят защо не са изпълнили заканата  си, смята той.

На въпрос притеснява ли го, ако в Кърджали той самият се окаже срещу Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа като водач на листата на ГЕРБ, Местан  отговори, че в демокрацията няма запазени територии. Винаги съм  казвал, че мегданът е отворен, коментира той. Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа не би ме притеснил за опонент в Кърджали, ще ме улесни, твърде е удобен, смята председателят на ДПС.

Почетният председател на ДПС Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от може да не се кандидатира за народен представител, съобщи още Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в Има много силни номинации за д-р Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от. Решението ще е негово. Възможно е и да не се кандидатира. Но със сигурност знам за един друг човек, който досега се въздържаше да се кандидатира, или ако се кандидатира, въздържаше да положи клетва.

Г-н Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г през 2005 г. беше кандидат за народен представител, беше избран в две листи, но не положи клетва, каза Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в. Той посочи, че не знае какви са били съображенията му. А през 2009 г. дори не участва като кандидат за народен представител. Може би, защото е имал други светли примери. Но този път не само, че ще се кандидатира, а мога да се хвана на бас, че ще застане чинно, за да положи клетвата си на народен представител, защото... има защо. Може би се нуждае от статута на народен представител. Не всеки има вътрешните сили да повтори аристократичните жестове на д-р Доган, каза Местан.

ДПС ще регистрира свои листи във всички многомандатни  избирателни райони, включително и в тези, в които традиционно не се е представяло силно. Ние не приемаме израза "традиционен избирател на ДПС", защото този израз е част от митологемата за  едва ли не етническа партия, посочи Местан.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4977 23

Свързани новини

Коментари 23

Добави коментар
turcina

2013.03.27 | 19:10

14
jiveete i vse gledate nazad i zatova nikoga nisto nyama dase opravi ste si pisete i govorite samo gluposti po takiva mesta horata vecesa na kosmosa a viye onya bil ryazin drugiya podut neznam si kakvi gluposti karayte ya taka da vidim do kade

2013.04.09 | 13:40

23
Ти като се изписваш турчин,що не си в турция ми тука даваш акъл? НЕГРАМОТНИК ПРОСТ
пейзан

2013.04.09 | 13:40

22
Доган фон Дръндаре. Аристократ та дрънка. Няма да се кандидатира разбира се. Вече не му е нужно. Ще дърпа конци от сараите и ще се отдаде на хидроинженерния си гений. И ще нарежда на Местан на къде да се мести. Според хонорарите.

2013.04.09 | 13:40

21
А кой разправяше "Аз разпределям парите в държавата", а? Много мразя надменно поучителния им тон на тия!

2013.04.09 | 13:40

20
Колкото и да се пънете ДПС пак ще купи най-много гласове. И щом тоя се изказва така, значи вече са си направили сметките с другата част от ДС и се готвят пак да "управляват". Как да не ги обича човек! И простия български народ!

2013.04.09 | 13:39

19
а ти и вашия електорат пак си пригответе вазелин. не сте се разделяли с него
Калоян

2013.04.09 | 13:39

18
Еххооо Местан ибрикчиите са феновете на СДС , БСП, ДСБ и НДСВ !!! Няма нормални българи дето ще гласуват за ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННА партия като ДПС !!!
До всички с АМНЕЗИЯ

2013.04.09 | 13:38

17
За избори май се готвим? А Дръндарския ти партньор где е? Кой ли ще разпределя сега порциите с власт? При такива тежки обвнения от ББ би ли се подложил на полиграф? А по какво е Доктор г-н Доган? Доктор по водни огледала?Гласуваш за БСП -получаваш Местан? Гласуваш за ДПС- получаваш Стани-шеФ?
jopo

2013.03.28 | 18:50

16
ТОЗИ ....... ДА НЕ СЕ Е НААКАЛ ЧЕ ТАКА Е ЗАСТАНАЛ НА СНИМКАТА...
РУМЕН

2013.03.28 | 18:49

15
МЕНТОР ГАДЕН! НЕ СЪМ ВИЖДАЛ ПО-ОТВРАТИТЕЛЕН ТИП ОТ ТОЗИ!
Един от многото

2013.03.27 | 16:01

13
Всички милеещи за България, гледайте телевизия Алфа, там казват и ПОказват истината без цензура! Не се поддавайте на провокациите на родоотстъпници сребролюбци - подкрепящи кОЛОНИЗАТОРИТЕ,смучещи кръвта и труда ни, плюли на гробовете на предците си! Нека на изборите се обединим и ударим плесник на всеки управлявал ни досега Мръсник, като кажем НЕ на колониалното Робство! ЗА или ПРОТИВ това робство - това е въпроса...Камбаната бие... БЪЛГАРИЯ над всичко!!!

2013.03.27 | 15:59

5
na gled mqza6 normalen,ama smukaneto na ruski gazove baq te e vkretenilo

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини