Владимир Пенев: Необходимо е заплатите да се повишат

  • 24 март 2013 09:08

  • 3603
  • 4
Владимир Пенев: Необходимо е заплатите да се повишат
© Булфото

Актьорът Владимир ПеневВладимир Пенев Владимир Пенев е министър на културата в служебното правителство Марин Райков от 12 март до 29 май, който е служебен министър на културата в правителството на Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май, има няколко социални идеи, които ще се опита да реализира, докато е на този пост. Това казва в интервю пред вестник “Преса” Пенев. Според него е необходимо да се направи опит заплатите на заетите в сектора да се повишат, но не е сигурен, дали това ще може да се реализира в няколкото месеца докато бъде избрано ново правителство. Задължително обаче, трябва да бъдат продължени добрите неща, започнати от министър Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко.

В правителството влязоха хора, които са много добри професионалисти, но не са се занимавали директно с административна дейност, смята той. Това обаче е положително, защото е гаранция, че няма да провеждат чужда политика и да се правят нечисти сметки.

В театралната сфера има неща, които трябва да бъдат променени, твърди министърът. Според него през лятото, когато театрите не работят, субсидията не достига и трябва да се повишат стандартите, за да не остават хората без достатъчно средства.

“Като министър, хората в театъра ме посрещат с повече внимание и усмивки”, смята Владимир ПеневВладимир Пенев Владимир Пенев е министър на културата в служебното правителство Марин Райков от 12 март до 29 май. Според него, публиката явно се радва, че може да общува директно с министър. “...но на мен ми се иска да разделя тези неща – когато съм актьор, да съм такъв, когато съм министър-министър”.

Последвайте канала на

3603 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Българин

2013.03.24 | 18:16

4
Защо държавата страни от финансиране на икономиката и доходите на работещите.Ако това стане да се повишат доходите не с 20-30 лева след 3-4 месеца ще се усети раздвижване на икономиката. Защо не се използва заплащане за всяка професия както беше преди години,а се използува стандарт минимална заплата + 1% бонус. Дори ромите (циганите) вземат повече помощи,а искат да ги принудят да работят за по-малко заплащане. Докога ще е така в България...
o&k

2013.03.24 | 18:16

3
А ти като се пишеш "българин",що си премълчаваш че си прост българин?!Как "страни" държавата от увеличаване на доходите-та нали след всяко вдигане на эаплатите на държ. служители сладва неистов вой на "вся осталная сволач",че администрацията е эа обесване?!Ако пък погледнем към частния биэнес-ако сега 2-ма работещи иэдържат 2-ма неработещи,с вдигането на мин. эаплата ще трябва 1-н работещ да иэдържа 3-ма неработещи,эащото втория работещ ще бъде съкратен!Эадължително-не се съмнявай!Явно никога не си бил работодател и ми раэсъждаваш от поэицията на "некачествения матриал",эатова спирам да си хабя думите.

2013.03.24 | 16:20

2
трябва агресивна политика за привличане на инвестиции от безработицата идват проблемите на ниски пенсии заплати и всичко останало
zzz

2013.03.24 | 16:05

1
Ако питате хората.. даже намаление им трябва.. много са ни високи приходите! :)

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини