Ройтерс: Политическата картина в България е сложна

  • 19 март 2013 18:42

  • 14232
  • 117
Ройтерс: Политическата картина в България е сложна
© Булфото

Българската националистическа партия "Атака" печели нарастваща подкрепа сред избирателите с обещанията си да национализира енергийните компании и да вдигне заплатите, обвинявайки същевременно чужденците за незадоволителния жизнен стандарт, заяви днес Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа в интервю за Ройтерс, цитирано от БТА.

"Искам да подчертая негативната роля на Запада, който през всичките тези години на колонизиране действително тласкаше нещата в тази насока - ниски доходи, евтина работна ръка, понеже за чужденците това е изгодно," казва още Сидеров за агенцията. "Протестиращите (против високите сметки за тока и парното) казаха: - Да си върнем България, да си върнем нашата собственост! И това е нашият лозунг, изписан на значката ми.", заявява 57-годишният Сидеров, чиято партия застъпва също антиромски и антитурски позиции, отбелязва агенцията.

"Атака" иска да национализира енергоразпределителните дружества, да вдигне данъците на богатите и да отнеме концесиите за златодобив и използване на водните ресурси, дадени на чуждестранни компании, които според Сидеров надуват печалбите си, като плащат малко на българския си персонал. "Атака" подкрепяше неформално правителството на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, но сега вече има програма, която ГЕРБ не може да подкрепи, отбелязва Ройтерс.

Двете водещи политически сили - ГЕРБ на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и социалистите - разполагат с подкрепата на около 20 процента от електората и след изборите през май се очертават твърде малко комбинации за управляваща коалиция, се казва в материала на Ройтерс. И ГЕРБ, и петата по големина партия - пробизнес настроената "Движение България на гражданите", дадоха да се разбере, че няма да се коалират с никого, а скокът на популярността на "Атака" от един на пет процента след протестите допълнително усложнява картината.

"Сидеров не е желан коалиционен партньор, понеже буйните хора лесно забравят обещанията си," цитира агенцията Румяна Коларова, политолог от Софийския университет. "Колкото повече нараства подкрепата за него, толкова по-голяма става несигурността."

Последвайте канала на

Филип Епитропов
14232 117

Свързани новини

Коментари 117

Добави коментар
справедлив

2013.04.02 | 10:30

117
За победа идва време!

2013.04.02 | 10:30

116
Кви националисти и родолюбци, човека в казарма не е ходил...........
123

2013.04.02 | 10:30

115
Сидеров разочарова най-близките си- семейството и съратниците си, защо трябва да му вярваме ние. В началото организацията му наподобяваше семейна фирма - бащата на жена му, тя, сина и няколко приятеля. Никой от тях не е до него сега, това трябва да ни е червената лампичка. Иначе ще си постигне целите, ще влезе в парламента, ще говори едно и ще прави друго, както всички балансьори досега. За повече се иска харизма. И топки.
Никола Петров

2013.04.02 | 10:30

114
Аз, невиждам някои по-добър от Волен. Затова ще гласувам за него. Просто... толкова си личи, другите партиии колко много искат да ни закопаят, че чак прокапаха от лигавене. Волен е Човекът.
България има злато за 793 млрд. долара!

2013.03.25 | 16:10

113
Единственият политик, който настоява златодобивът да се върне в държавни ръце, е лидерът на АТАКА Волен Сидеров. В рамките на работата на два парламента вече националистът иска държавата да прекрати порочните концесии на подземните ни богатства и парите от тях да влизат в хазната, а не да потъват зад граница.
Мразещ всичките политици, но реалист

2013.03.22 | 13:47

109
Хора, 23 години избирахме все културни, лицемерни, мазни, умно говорещи(без нищо съществено да казват или направят) политици-бсп, сдс, тъпия, но алчен и крадлив цар, абсолютно неподготвените за управление герб, начело с тъпата, но нагла и хитра тиква...Мисля, че е крайно време да изберем един националист като Волен Сидеров, който може пък и да се справи, колкото и налудничаво да ви изглежда поведението му! Ако и с него не се оправим-шут и после да става каквото ще...
Независим

2013.03.25 | 16:10

112
Няма време вече да даваме мандати , за да се пробва всеки върху нас. Волен е най големия мошенник. Вижте в листите му от предните местни избори , че навсякъде е коалиран с най големите измамници по региони.

2013.03.25 | 16:10

111
Аз съм човек на години.За ум не знам,но поне житейски опит-дал бог.!Като проследих писмените ви препирни ми стана болно и страшно.,както за наследниците ми ,така и за всички вас,леви,десни,демократи,центристи,целият спектър на политическата дъга,защото когато ВИЕ не сте добре,и наследниците ми,също ще страдат,а с идейността Ви,която ще прерасне във вот,ще направите поредната мечта на безцветната мафия -реалност.Това е коалиция-размита политическа безотговорност.После-пак площади,пак -"Долу"-пак мизерия и несигурност!Дай власт на един,и не го чакай,още първата година-ВЪН.ако се забрави.Това поне го разбрахте,колко е лесно.После,никога и 1 глас за него.Не усетихте ли,че за 20 г.,"оправят"свойте плащачи,и залагат поредната бомба,за следващите,но народа винаги гърми.
GERB MAFIA

2013.03.21 | 01:25

105
GERB-CIGANSKATA PARTIQ KOQTO PODKREPQ 4ALGATA
ДС

2013.03.22 | 13:48

110
Има една група драскачи дето им плащат да заливат форумите с помия. Аз мисля, че те не са от Атака. Привържениците на Атака обикновенно си подкрепят вожда по един или друг начин. Докато тия другите имат една единствена цел - чрез манипулации и лъжи да насаждат омраза и разделение. И плюят САМО СРЕЩУ ГЕРБ. Това е добре платена организрана групичка в която има и ерархия. Обикновенно пишат по-глупавите като теб, но има и един или двама, които се включват когато простотиите ви спират да са аргумент. Мисля че всеки може сам да си направи изводите КОЙ и ЗАЩО организира това. Господа свободно изказващи мнение, не се поддавайте на провокациите им.
GERB MAFIA

2013.03.22 | 13:05

108
GROBARITE SA NAI GOLEMITE MAFIOTI, PO NEKADARNO PRAVITELSTVO SME NQMALI OT TQHNOTO

2013.03.20 | 23:56

67
AMA RAZBIRA SE CHE E TAKA .TA VCHERA SI GO PRIZNAXA CHE NE SA IMALI OPIT .V POSLEDSTVIE SA SE UCHILI . NAI -NEKADURNITE .
сидеров педерас мафиот

2013.03.22 | 13:04

107
сидеровя лизач на доганския задник. Боклукът със боклук. Първо вика срещу станишев. 2009-та герб като спечелиха - ооо познавам борисов, подкрепям го. Тоя ли е патриот дето духа на станишев и доган. подлога на най - големите престъпници - на комунистите и дс. Платените педали на атака се правят, че не го знаят. Той с вмро влезнаха в коалиция с дпс-бкп и се пишат патриоти. Опази от такива патриоти.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини