Новият транспортен министър обмисля чистка на шефове в БДЖ

  • 18 март 2013 21:39

  • 2497
  • 2
Новият транспортен министър обмисля чистка на шефове в БДЖ
©

Служебният транспортен министър Кристиан КръстевКристиан КръстевКристиан Кръстев е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията от 12 март до не е доволен от работата на ръководството на БДЖ и обмисля промени на ръководните постове в компанията.

Причината е, че мениджърите на железниците са проявили недалновидност, отказвайки да преговарят с кредиторите на компанията и по този начин са ги изнервили, каза Кръстев в интервю за “Труд”.

През последните няколко седмици заемодателите на БДЖ наложиха запори върху активи и банкови сметки на компанията заради забавени плащания. От началото на управлението на ГЕРБ досега неплатените вноски са за над 120 милиона лева. Скоро обаче наближава нов падеж по кредитите и жп превозвачът ще излезе на червено с над 200 милиона лева.

Кръстев не спомена поименно за местата на кои жп началници търси нови титуляри. Шеф на борда на “БДЖ Холдинг” е Владимир Владимиров, а изпълняващ длъжността изпълнителен директор е Велик Занчев.

“Оттук нататък ще работим много активно с кредиторите на БДЖ и ще търсим заедно решение на проблемите”, каза министър Кръстев. Той за пореден път преповтори тезата си, че няма да допусне продажба на всяка цена на “БДЖ-Товарни превози”. “Сделка ще има само при добра оферта, ако няма такава, ще работим по други възможности”, каза министърът. Според него закриването на БДЖ изобщо не е вариант за решение на проблемите. “Няма да съм аз човекът, оставил на улицата 13 000 железничари”, заяви Кристиан КръстевКристиан КръстевКристиан Кръстев е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията от 12 март до.

Министърът вече е провел срещи със синдикатите в БДЖ и с представители на Световната банка за отпускането на евентуален нов кредит за железопътния превозвач. Според Кръстев държавата вероятно ще трябва да отпусне допълнителни средства за спасяването на БДЖ.

По повод съмненията, че в новите турски спални вагони на БДЖ има стари части, както “Труд” писа, министърът уточни, че возилата съвсем скоро ще пристигнат в България с всички необходими документи. “Всичко с тях е наред. Няма проблем”, каза Кръстев

Последвайте канала на

Novini.bg
2497 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Окото

2013.03.20 | 22:50

2
В края не е важно лицата а какво ще правят. Може нови лица а по страшни дяволи и после ще ни е мъчно за старото. Какво е им конкретен план и как ще го постигат, това е важното.
анонимен

2013.03.20 | 22:50

1
Най -после някой в правилната посока.Та те изсмукаха цялата железница.Отдавна трябваше да бъдат уволнени и разследвани.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини