Петя Първанова: Няма да има кадрови промени в МВР (видео)

  • 18 март 2013 12:24

  • 1353
  • 2
Петя Първанова: Няма да има кадрови промени в МВР (видео)
© Булфото

Главният прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в, министърът на вътрешните работи Петя ПървановаПетя Първанова Петя Първанова министър на вътрешните работи в служебното правителство на Марин Райков от 12 и председателят на ДАНС Константин Казаков подписаха съвместна заповед за определяне на мерките за законността на изборите, предаде репортер на novini.bg.

Целта е осигуряването на законосъобразна обстановка и ред за гарантиране на свободното упражняване на избирателните права на гражданите при предстоящите парламентарни избори. Заповедта ще регламентира бързото и адекватно реагиране срещу евентуални нарушения на изборния процес. За изпълнението на заповедта като координатор ще отговаря зам.-главният прокурор Ася Петрова.

"Нови методически указания в прокуратурите в страната, които отменят досега съществуващите, ще бъдат подписани днес във връзка със създаването на национално междуведомствено звено, което ще координира дейността на МВР ДАНС и Прокуратурата в изборния проце. С методическите указания предвиждаме присъствено дежурство на прокурори, както в изборния ден, така и в двата дни преди изборния ден. Ще се акцентира и върху бързите и незабавни досъдебни производства при нарушения в изборния ден, посочи Ася Петрова. В методическите указания е посочено, че искане за СРС-та по образувани досъдебни производства за нарушения на изборния процес, ще се прави само от наблюдаващия прокурор", заяви Петрова.

В отговор на журналистически въпрос вътрешният министър Петя ПървановаПетя Първанова Петя Първанова министър на вътрешните работи в служебното правителство на Марин Райков от 12 заяви, че няма да има кадрови промени в силовото министерство.

Припомняме, че преди изборите през 2011 г. беше създадено специално междуведомствено звено МВР, ДАНС, Прокуратура да противодейства на купуването на гласове.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1353 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.03.18 | 16:19

2
Айде сега оня пак ше ревне, че нямало да бъдат честни изборите! Той кво иска, да сложат П. Петков за "главен отговорник" ли?
Слуги на ДИКТАТОРА ли са

2013.03.18 | 16:16

1
Каква вяра да им се има като и тримата са хора на диктатора Борисов и сатрапа Цветанов!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини