Премиерът ще се срещне със Станишев

  • 15 март 2013 07:30

  • 766
  • 0
Премиерът ще се срещне със Станишев
© Булфото

Служебният премиер Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май ще се срещне с лидера на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на в 10:00 ч. днес в Министерския съвет. И двамата вече заявиха, че ще търсят диалог по различни теми.

Вчера в Брюксел Станишев обяви, че ще обсъди с Райков състава на временната администрация, ще поиска външни наблюдатели на изборите, както и смяна на членовете на политическите кабинети на досегашните министри и на областните управители, които имат отговорности по съхраняване на бюлетините.

Той настоява още за смяна на шефа на "Информационно обслужване" проф. Михаил Константинов. Още при встъпването си в длъжност самият премиер обяви, че възнамерява да потърси диалог с ръководителя на втората по численост политическа сила в парламента, а после и с другите парламентарно представени формации, предаде БНТ.

Основната тема ще е създаването на "изборен борд", в който с политическите партии да има конструктивен обмен. Контактът с тях е много важен, защото правителството е непартийно, но не антипартийно, обяви Райков.

Последвайте канала на

766 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини