Медиите в Германия: Дипломат ще вади България от кризата

  • 13 март 2013 14:32

  • 1220
  • 0
Медиите в Германия: Дипломат ще вади България от кризата
© Булфото

Дипломат ще вади България от кризата. Така германските медии коментираха назначаването на Марин Райков за служебен премиер в България.

Три седмици след оставката на консервативното правителство в София, президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното състави служебен кабинет от експерти по подобие на правителството на Марио МонтиМарио Монти Марио Монти – италиански политик и икономист. Роден на 19 март 1943 г. във Варезе, северна в Италия. Сред министрите има много безпартийни, както и българи, живели дълго в чужбина.

Според германските вестници 52-годишният Райков е бил единственият, който се е съгласил да поеме работата на правителството насред кризата, съобщи БНР. Той е силно прозападно и проевропейски настроен, отбелязват всички германски медии.

Съобщението на Франс прес за новия български служебен премиер Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май бе подето от основните френски национални всекидневници "Фигаро", "Льомонт", "Либерасион", които свързват името му с продължителната му дипломатическа мисия във Франция и в последно време даваха отзвук на политическото напрежение в страната ни.

"Фигаро" уточнява, че настоящият посланик на България в Париж ще оглавява експертното правителство до предварителните избори през май. Припомня се, че новият премиер и едновременно дипломат номер едно на България е бил заместник-министър на антикомунистическо правителство и винаги е подкрепял евроатлантическата политика на София. Според АФП, той трябва да се опира на дипломатическия си талант, за да успокои общественото напрежение. Временното правителство трябва да задържи крехката политическа и финансова стабилност на страната, се казва още в публикацията.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1220 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини