Дянков се хвали: Меркел дава България за пример

  • 08 март 2013 10:59

  • 2464
  • 25
Дянков се хвали: Меркел дава България за пример
© Булфото

Това, което в последните няколко години в много тежка обстановка сме се старали да правим и имаме значителен напредък, са секторите по икономическата логика на Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се. Това е обяснил вицепремиерът и министър на финансите в оставка Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи на последното правителствено заседание, стана ясно от стенограмата, публикувана на интернет сайта на Министерски съвет.

"Обръщам внимание и ще разпространим през вашите кабинети една, за мен много важна, реч на Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се. Вчера вечер е говорила във Варшава, относно предизвикателствата, които стоят пред Европа, пред Европейския съюз, икономическото предизвикателство за създаване на по-добър бизнес климат, за по-добра възможност за конкурентоспособност на европейски стоки спрямо стоки от другия свят. Това е от вчера вечер, но там тя също цитира на два пъти България и реших, че може да е интересен за вас начинът, по който я цитира", казва Дянков.

"В речта главно се говори за това, че в последните петнадесетина години всяка година Европа губи конкурентоспособност спрямо основните си конкуренти – Съединените щати, Китай, Бразилия и т. н. и в този ред на мисли също тя казва, че Германия има, за съжаление, малко съюзници в рамките на Европейския съюз, които мислят като Германия относно икономически и финансови въпроси, а само това е начинът - и дава примери за реформи от Германия. Само това е начинът да се постигнат по-добри инвестиции, по-висока конкурентоспособност и да се вдигнат доходите на хората. Като пример дава Полша и България – говоря за Източна Европа вече – като модели за култура на фискална стабилност и за начин, по който се работи година след година за развитие на икономиката и доходите на гражданите. В речта се говори още доста за инфраструктура – ще бъде и от тази гледна точка интересно. Тя казва, с което искам да завърша, че по време на криза, какъв е най-бързият начин да се създават или да се запазват работни места – нейният коментар е: това са инвестиции във всички нива на инфраструктурата. Защо? Защото в тази инфраструктура максимален брой хора от самата икономика могат да работят. Друго важно, на което тя обръща внимание, е, че е равномерно или може, по-скоро, равномерно това да е разпределено по цялата територия на която и да било страна, докато голяма част от другите сектори са концентрирани в по-големите градове или в някои от местата", посочва вицепремиерът в оставка.

"Ще завърша с това – извадих за 2012 г. данните от Националния статистически институт относно това къде работят най-много хора. Това са официалните данни за най-много работни места по сектори – трите сектора, които са най-големи. Първо, това е туризмът със 192 000 работни места. В това се включват както хотелите, ресторантьорството, така и транспортът, който е пряко свързан само с туризъм. На второ място, това е инфраструктурата, строителният сектор – 165 000 работни места в България за миналата година – официални данни, пак казвам. На трето място, това е селското стопанство с около 93 000 работни места. Казвам това, защото ако се следва логиката на нейната реч, в която се казва „по време на криза се фокусирате там, където има най-много възможности за работни места и където тези работни места са сравнително разпределени в територията на страната или на региона” – тя говори за Източна Европа и Германия, това са трите сектора. Смятам, че това, което в последните няколко години в много тежка обстановка сме се старали да правим и имаме значителен напредък, са точно секторите, в които и нейната логика, икономическата логика предполага", казва още Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи пред министрите.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2464 25

Коментари 25

Добави коментар

2013.03.09 | 01:49

4
хахахаха.Тоя так е сънувал,че някой ни хвали.Абсолютен циркаджия.

2013.03.09 | 01:49

5
Те вчера ни изритаха като мръсни кучета защото сме първенци по корупция и престъпност, ама иначе ни хвалели. Абе, тоя изрод няма ли кой да му бие един шамар та малко да слезе на земята при нас обикновените хора.

2013.03.09 | 01:49

6
Какво сме и направили на Меркел че да ни мрази толкова?

2013.03.09 | 01:50

7
Еми много им се дупим. Ако си отстояваме твърдо позициите и се държим на положение повече ще ни уважават. Я виж Швейцария.
3

2013.03.09 | 01:51

8
И да допълня, че ако тя ни дава за пример те би трябвало да си развъдят 10-15 милиона цигани (пропорционално) и тогава да я видя дали ще говори така.
х

2013.03.08 | 22:23

3
Мони, цункай Джиджи и си лягай!
димитър

2013.03.09 | 01:51

9
Като сме за пример защо не ни следват и не направят пенсиите и заплатите в Германия като у нас бе шушляк глупав.
Пурко

2013.03.09 | 01:51

10
Като ни дава за пример да те вземе за финансов министър на Германия. Там поне ще те убият бързо малоумнико долен. Защо баща ти ........когато не искал да има деца. Каква гнусна твар си Дянков.....
PlayDaniel

2013.03.16 | 22:52

21
...този плод на пиянска чекия, изхвърлена на пода от баща му и събрана с лъжичка от майка му, защо не си затвори мръсната, оядена, лъжлива муцунка и не се завре там от където е излязъл?!?!?!?

2013.03.09 | 01:51

11
Лъже.

2013.03.09 | 01:52

12
Тоя малоумник е най-големият провал - финансов министър, но както всички от ГЕРБ, до последно си върти една и съща плоча и няма и няма и капка достойнство да си признае, че е сбъркал нещо и с неговите строги мерки уби целият малък и среден бизнес, което доведе до достигане на безработица от нивата на 97 година, господство на големи монополисти и групировки и обръчи от фирми на Тиквата и компания, пенсии сравними с страни от третия свят, заплати със смешно увеличение и цени на стоки от първа необходимост по-високи от тези в Западните страни. Е кой е по-точно добрият пример с който да ни похвалят немците, тъп популист?

2013.03.09 | 01:53

13
Все пак онези лагери за изтребление от Втората световна са измислени от немците. Ами сега си имат цяла държава като лагер за изтребление-България. ГЛАД и само ГЛАД. Ще измрем малко по малко за 20-на години. Та за какво ни хвали тая. Че си избиваме народа ли.
илчев

2013.03.09 | 02:10

16
....не са измислени от немците.....имало ги е и преди това....в колониите на ,,демократичните,,страни...

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини