Слави Бинев: Основите на демокрацията в България са разбити

  • 05 март 2013 17:06

  • 1365
  • 6
Слави Бинев: Основите на демокрацията в България са разбити
© Булфото

Независимият евродепутат Слави БиневСлави Бинев Славчо Пенчев Бинев, по известен като Слави Бинев,  е роден  в град София в семейството на заяви на пресконференция в Европейския парламент в Брюксел днес, че ще работи за това институциите на ЕС да окажат натиск над българските власти в осигуряването на защитата на екипажа на кораба "Свети Николай".

Корабът бе задържан миналата година, след като на борда му бяха открити три тона кокаин. Българските моряци са в арест в Испания. Според близки на екипажа, които присъстваха на днешната пресконференция, семействата не могат да си позволят разноските по защитата на обвиняемите. Тези хора са оставени без адвокати и преводачи, държавата се е отнесла към тях като мащеха, коментира Бинев. Не сме получили помощ от държавата, молили сме многократно, уточни представител на семействата на екипажа.

На пресконференцията бяха изразени мнения и за обстановката у нас. Преслава Димитрова, представител на организаторите на протестите във Варна, призова да бъде почетена паметта на Пламен Горанов, издъхнал от раните си, получени след самозапалването му пред общината в града. Можете да ни помогнете, само ако искате, ние не просим; молим ЕП да свали доверието си от българските политици, довели страната ни до това положение, заяви Димитрова пред присъстващите на пресконференцията евродепутати.

Слави БиневСлави Бинев Славчо Пенчев Бинев, по известен като Слави Бинев,  е роден  в град София в семейството на коментира, че истината за България е била дълго крита и премълчавана. Той упрекна медиите, които не са обръщали внимание на истинските проблеми. Бинев призова за наказания на управниците и на онези, които са ги обслужвали и са били техни съучастници. Не само гладът, а безперспективността изкара хората на улицата; лекуваме симптомите, а не болестта, добави той по повод предприетите на управленско равнище мерки след началото на протестите.

Предупреждавах, че в България ще се случи европейска пролет, която ще дискредитира европейските институции, заяви Бинев. Според него правителството в оставка е част и следствие от проблема, като същината е въпросът с медиите и банките. Основите на демокрацията в България са разбити - липсват свобода на медиите, независима съдебна система, бизнес извън средите на управляващите, независимо гласуване, посочи Бинев. По неговите думи властта умишлено и многократно е отклонявала общественото внимание от значимото.

Като пример за такава манипулация той даде днешното отвличане на дъщерята на Евелин Банев и допусна, че това е свързано с възможните показания на подсъдимия. Бинев призова за възможност гражданските организации да участват в изборите и в изборните комисии, както и на предстоящия вот за Народно събрание да има наблюдатели от ЕС. Според него политиците в България не враждуват помежду си, а с гражданите.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1365 6

Коментари 6

Добави коментар

2013.03.06 | 14:24

5
А, етого и другия ГОЛЯМ демократ!
YOYO

2013.03.06 | 14:24

4
МАРШ В БИАД МАЛОУМЕН АРХОНТ
чичо вуйчо

2013.03.06 | 10:56

2
Разбити са от архонт-трактористи
69

2013.03.06 | 09:38

1
по данни на други моряци щели да вземат по около 70хил.евро на калпак и със сигурност всички са знаели че не превозват пудра захар всеки да си носи кръста а СЛАВЧО е боклук то е видно
ддддддд

2013.03.06 | 15:58

6
Не може нещо до е било разбито, след като го е нямало. Само и единствено малоумници могат да твърдят, че от 23 години в България има демокраци. На нашата географска ширина такова животно няма. Но затова пък в изобилие има беззаконие и пр. Сегашното положение е резултат от алчността на върхушката във всичките и разновидности. Но както се казва лакомо дупе кръв сере.
Реалист

2013.03.06 | 14:24

3
Вижте го само. Примат. Телешка глава и толкова ум. А бе, мутро телешка в България е имало мутрокрация и партокрация, но не и демокрация. Гледай какви говеда за управници може да ви доведе другия пишман политик Болен.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини