Станишев: Само Далай Лама не е ходил в болницата при Борисов

  • 05 март 2013 15:59

  • 9962
  • 82
Станишев: Само Далай Лама не е ходил в болницата при Борисов
© Булфото

Листите на БСП ще бъдат обявени в края на март. Това съобщи на пресконференция лидерът на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

Стартирали сме демократичния процес в БСП, той върви област по област чрез общински партийни конференции, заседания на областни съвети, посочи той. БСП е единствената партия, която вече от 12 години е въвела гражданско участие в своите листи,  отбеляза Станишев и посочи, че по този начин в парламента са влезли хора като Пламен Орешарски и проф. Андрей Пантев.

Помолен да коментира листите на ГЕРБ, Станишев посочи, че ако в тях ги няма сегашните министри, Борисов и Цветанов, от  ГЕРБ може би ще успеят да създадат някаква илюзия за промяна. Но това означава, че ги няма ГЕРБ, добави лидерът на БСП.  Попитан дали не чувства вина за здравословното състояние на министър-председателя в оставка, Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на коментира, че  ситуацията в страната е твърде драматична, за да се занимават партии и медии със здравословното състояние на българския  премиер. По повод посещенията на патриарха и главния мюфтия при премиера, докато бе в болница, Станишев каза, че оставало само Далай Лама да иде.

Заместник-председателят на БСП Янаки Стоилов съобщи, че в партията се обсъжда предложение за граждански контрол върху  институциите и това може да бъде повод за разговор с различни граждански организации. Той обясни, че предлагат начин, по който граждански експертни представители да се включат в наблюдението и контрола на регулаторните органи и на органите на централната и местната власт. Стоилов каза, че това няма да е под формата на смесване на държавни отговорности с лица, които се включват в състава на тези органи, а като се предоставя пълната информация и възможност за участие в заседанията им и при процедури за  обществени поръчки, концесии. Той посочи като идея и създаването на граждански контролен съвет, в който да се получават сигнали  от граждани, които да се отправят към съответни институции.  Подобен съвет може да се създаде и в съдебната власт, смята  Стоилов.

Лидерът на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на обвини ГЕРБ, че съзнателно водят държавното енергийно дружество ТЕЦ "Марица-изток" 2 и АЕЦ "Козлодуй" към срив. Затова левицата ще настоява утре в парламента да бъде взето решение за налагане на мораториум върху всички разпоредителни сделки на правителството в оставка и на служебното правителство до изборите:

По същество днес и "Козлодуй", и ТЕЦ "Марица-изток" 2 не могат да изнасят заради високите такси, които са им наложени, таксите за пренос. С тях е натоварено цялото общество. Това е един от механизмите на ГЕРБ за източване на българската енергетика. Тези такси отиват в НЕК, а оттам правителството прибира дивидента, обезкървявайки НЕК и запушвайки дупките в бюджета. НЕК изкупува приоритетно скъпия ток и това е основна причина за покачването на цените, които плащат българските граждани, което изкара хората на улицата, заяви лидерът на левицата.

Относно днешното отвличане в кв. Бояна, Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на коментира, че отвличанията са били проблем и преди години и той  не е преодолян от това правителство. Въпреки хвалбите на правителството на ГЕРБ, такива отвличания се случваха и в  последните години, каза той и припомни отвличането и убийството  на Мирослава от Перник. Правителството в оставка носи цялата  отговорност за сигурността в страната, категоричен е Станишев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
9962 82

Свързани новини

Коментари 82

Добави коментар

2013.03.06 | 20:45

37
Мърша си,гей мазен!!!

2013.03.05 | 23:14

6
Не харесвам нито Станишев, още по-малко върхушката в БСП. Въпреки, че е имало през годините, предложения БСП да бъде забранена, така или иначе тази партия е факт. Също така е факт, че през последните 10г, подкрепата за БСП е константна величина- някъде 25-30%. С една дума между 1/3 и 1/4 от българските граждани застават зад тази партия. При това положение не считам, че е много редно демонстрирането на подобно арогантно отношение, най-малкото заради тези над 1млн българи. Можеш да напсуваш Станишев, Румен Овч и др, но цялата партия в едно с привържениците не е редно, а и не е много демократично!!! Не забравяй, че като ругаеш и псуваш БСП, по всяка вероятно ругаеш и псуваш баба си и дядо си! :)))
ooooooooooo

2013.03.06 | 20:45

38
dolu bsp
хохигер

2013.03.06 | 20:45

39
педя човек, лакът очила Аз съм жалкото човече на доган съм пръв другар, Имам розово елече и в торбата компромат; Припев/ тра-ла-ла,бе-се-пе. тра-ла-ла,бе-се-пе Зная корупционни схеми, Белене сам ще си строя, Зная хитрости зловещи, Като куцо пиле домат, бюджетa ще отнеса!; Припев/ де-пе-се,хи-хи-хи. де-пе-се,хи-хи-хи
дани

2013.03.06 | 20:46

40
Поне прилича на човек и знае няколко езика, за разлика от примата Борисов.
аз

2013.03.06 | 16:05

29
Ще видите парламент през крив макарон
матрос

2013.03.06 | 16:06

36
Точно те със сигурност ще влязат, да му мислят еднодневките от ГЕРБ.

2013.03.06 | 16:05

28
мама ти и гущер мазен...

2013.03.06 | 16:06

35
мазен педал дупедавец

2013.03.06 | 16:06

34
ЛУСТРАЦИЯ ЗА БСП!!!
Хайлазин

2013.03.06 | 16:05

33
Интересно е, че като структура и методи на управление БСП е една от малкото демократични партии. Почти всички останали са лидерски формации, в които понятия като диспут и консенсус не съществуват. За ГЕРБ дори не ми се говори, там решенията се вземат на монархично-диктаторски принцип, а цялата и структура наподобява "фамилията" на Коза Ностра!

2013.03.05 | 21:46

5
Хахахаха, да прав си. Така е защото в БСП решения се взимат от Русия. :)

2013.03.05 | 21:46

4
Да, прав си такова е впечатлението. Докато не осъзнаеш, че отзад стои една малка групичка с ОГРОМНА ИКОНОМИЧЕСКА ВЛАСТ наречена ДС.

2013.03.06 | 16:05

32
яж му кура на дуган да ти е сладко

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини